Teşekkürler THY

Dünyayı sarsan COVID-19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri havacılık sektörü oldu. Ülkeler sınırlarını kapattı. İnsanlar evlerine kapandı. Hemen her şey dibe vurdu. Havayolları da uçaklarını pistlere park etti. Salgından THY de etkilendi, diğer ülkelerin havayolları da. Uluslararası havacılık teşkilatı IATA’ya göre, havayollarının 2020 zararı 84.3 milyar doları aşacak.

Haberin Devamı

THY’de 127 ülkeye uçuşlarını salgın nedeniyle 28 Mart’ta durdurmuştu. 4 Haziran’da iç hat uçuşlarını başlatan THY, 18 Haziran’da da Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda ve Danimarka dahil toplam 16 kente uçuşları başlatmıştı. Geçen pazar akşamı bir dostumuz acil bir iş için Frankfurt’tan İstanbul’a geldi. Uçuş önce telefonla konuştuğumuz dostumuz biraz endişeliydi.

Gelince intibalarını sorduk. “Teşekkürler THY” diye başladı söze. “Her şey mükemmel geçti” dedi. Frankfurt Havaalanı terk edilmiş bir görüntüye sahipmiş. Ama yakın saatlerde THY’nin İstanbul ile Sabiha Gökçen ile Ankara’ya üç seferi varmış. “Türkler sayesinde alan canlıydı” diyor ve ekliyor: “Uçaklar da dolu veya doluya yakındı.” Sürekli anons ve uyarılara ilaveten herkes maske ve mesafe kuralına uymuş. Uçağa biniş ve inişlerde arkadan başlayarak sırayla uçağa alıp indirmişler. “Herkes de riayet etti” diyor dostumuz. Uçakta da kapalı bir kese kâğıdında sandviç, su ve meyve suyu vermişler.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda da sürekli anons ve uyarılarla herkesin maske ve mesafe kuralına uyması hatırlatılmış. “Hele pasaport kontrolü sıraları önündeki genç bir görevlinin yüksek ama tatlı bir dille yaptığı uyarılar takdire şayandı. Kurallara uymama eğiliminde olanları bile hizaya getirdi” dedi dostumuz. Lufthansa’nın iflasın eşiğinden kıl payı döndüğü bir ortamda THY’nin krizden çıkmak için gösterdiği çaba umarız meyvelerini verecektir.

MESAJ PANOSU

“MAZLUMCA gidenlerle zalimce ölenlerin bir hesaplama yeri olmalıdır.”

Mareşal Josip Broz Tito

DEMOKRATİK YARIŞ OLMADAN CHP KURULTAY YAPMAMALIDIR

İLK soru: CHP kurultayı gerçekten yapılabilecek mi? Çok zorlu bir sürece giriliyor.

25-26 Temmuz’da yapılacağı açıklanan CHP kurultayının, pandemi nedeniyle ileri bir tarihte ve daha geniş bir yerde yapılması için eski CHP milletvekili Şahin Mengü, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Mengü’ye göre kurultay adresi seçim yapılamayacak bir yer. Ancak 900 kişinin bulunabileceği bir mekânda sadece oy kullanacak delege sayısı 1370 kişi. “Dolayısıyla alanda seçim yapılması hukuki bir hatadır” diyor.

Haberin Devamı

Partinin 400 onur üyesi var. Tüzüğe göre, oy kullanma hakkı olmayan bu isimler delege sayılmıyor. Bunlarla beraber, aday olmak isteyenlerin de gelebileceği dikkate alındığında salonun yetersizliği hiç düşünülmüyor mu?

Kılıçdaroğlu neden hiç kimseyi dinlemiyor?

Akıl akıldan üstün değil midir?

PROF. DR. PALA’YA SORUŞTURMA

TTB COVID-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliği’nin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından ‘halkı yanlış bilgilendirmek’ ve ‘paniğe yönlendirmek’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Vakalar sürerken hızla normalleşmenin sonuçlarının ağır olacağını ileri süren Pala, yaptığı birçok açıklamada, haziran başında hayata geçirilen ‘yeni normal’e ilişkin eleştiri ve kaygılarını sıralamıştı. Kendisi ayrıca termik santrallara ve hava kirliliğine karşı gösterdiği mücadeleler nedeniyle birçok ödül almış bir isim. 2019 Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne de değer bulunmuştu.

Haberin Devamı

İKİ DOSYAYI YARGITAY’A SUNARIM

ÇEKMEKÖY’de yapımına 2005’te başlanan Sample City projesi yılan hikâyesine döndü. Toprak sahibi 2005’ten önce arsayı 2 müteahhide vermiş, geri almış. Borcundan dolayı arsa icradan satışa çıkınca toprak sahibi 3’üncü müteahhitle anlaşmış. İşleri yoluna koyunca projeden konut alanları, para yatıranları düşünmeden 3’üncü müteahhidi de devre dışı bırakmak isteyince konu mahkemeye yansımış. Anadolu Adliyesi savcılık soruşturmasında yıllardır üzeri kapatılmak isteyen dosyalar Yargıtay 15 Hukuk Dairesi’nde bekliyor. Halen daha davalar bitmiş değil. Müteahhitle ortak hareket eden 150 aile, toprak sahibinin mağduru durumda. Sonuç itibarıyla 150 aileyi koruyacak hiçbir tedbir yok. Büyük risk altındayız. Büyüklerimize, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’ya sesimizi lütfen duyurun. Bizim bildiğimiz müteahhitler konut sahiplerini mağdur eder, ama burada toprak sahibi hem müteahhidi, hem de ev sahibi olmak isteyenleri mağdur ediyor. Duyulmuş, görülmüş bir şey değil!      S.G.

Haberin Devamı

BELEDİYELERE ÇİĞİLTEPE ÇAĞRISI

SOSYAL Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Süha Akıncı diyor ki:

“Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’e söz verdiği süre içinde alamadığı tepe için intihar eden onurlu bir komutandır sevgili Çiğiltepe... Kurtuluş Savaşı kahramanı Mustafa Kemal ve döneme ait tüm isim ve eserlere savaş açan iktidar, Ankara’da bir okuldaki Çiğiltepe ismini de kaldırarak, buldukları bir yandaş bağışçının ismini bu okula vermişlerdir.

Çağrımız İstanbul-Ankara başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlıklarınadır.

Çiğiltepe’nin ismini yaşatmak bizlerin bir vefa görevimizdir. İsmi, uygun bir yere verilmelidir. Bu konuda tepki gösteren milletvekilimiz Mehmet Ali Çelebi’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Haberin Devamı

NASIL BİR UYARI BEKLİYORDU?

BÜLENT Arınç, FETÖ için “Keşke bugünleri görerek bizleri zamanında uyarabilselerdi” demiş. Asker kanadı uyardı, gazeteciler uyardı, yazarlar uyardı, siyasi kanat uyardı... Hiçbirini dinlemediniz, hain ilan ettiniz. Nasıl bir uyarı bekliyordunuz Sayın Arınç, söyleyin bilelim! Hüsniye KAYA

BİLİYOR MUSUNUZ?

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 1. Maarif Kongresi’nin 100. yılında aynı ruh ve heyecanla ‘2. Maarif Kongresi’ni düzenleyeceklerini duyurduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları