Tatar, Rum liderinin tebrik mesajını derhal iade etmeli

KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Rum lider Nikos Anastasiadis’in gönderdiği kutlama mesajı kabul edilebilir bir üslupla yazılmamıştır ve politik teamüller içerisinde derhal kendisine iade edilmelidir. Tatar, KKTC vatandaşları tarafından KKTC Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Anastasiadis’in kutlama mesajında bahsettiği şekli ile Türk cemaatinin lideri sıfatının da üzerinde, KKTC Cumhurbaşkanı sıfatını taşımaktadır.

Haberin Devamı

Anastasiadis cumhurbaşkanımıza hitaben yazdığı yazılarında kendisine ‘KKTC Cumhurbaşkanı’ olarak hitap etmediği takdirde yazısının kabul edilemeyeceği kendisine bildirilmelidir. Kutlama yazısında yer alan ‘Kıbrıslı Türk vatandaşlarım’ tanımı kabul edilemezdir. Anastasiadis, Kıbrıslı Rumların oyları ile seçilmiş bir siyasidir. Hiçbir zaman ve koşulda da KKTC vatandaşları kendisinin temsil ettiği oluşumun vatandaşları değillerdir.

Yukarıda belirtilen hassas konular, Rum liderin Ersin Tatar’a hitaben gönderdiği yazılarda yer almadığı sürece, bu içerikteki yazıların kabul edilmemesi gerekmektedir.

Prof. Dr. ATA ATUN-Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı, KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

GÜNÜN SÖZÜ

SAYIN Bekir Coşkun için: “Bizler hayata veda ettikten sonra güneş pek çok defa doğacak fakat bizleri bulamayacak. Fakat geride bıraktığınız güzel anılar, güzel yazılarınız, hayvan sevgisi ile beraber aşıladığınız güzel dersler hep yaşayacak. Azrail hiçbir yazarı, sanatkârı, kısacası düşünceleri ders olanları ölümüyle yok edemez. İnsan emelleri, düşünceleri ve bizlerde bıraktığı duyguları ile sonsuza kadar yaşar. Siz şanslısınız, siz gittikten sonra da düşünceleriniz yaşayacak.”  Prof. Dr. Cengiz KUDAY

Haberin Devamı

AÇIKLAMA

KARTELLERE 10 MİLYAR DOLAR, BİZE 5 MİLYON DOLAR KALIYOR

FATSALI olan ve uzun yıllardır Ankara’da gazetecilik-TV’cilik yapan İbrahim Gündüz’ün ‘Altın Ölüm’ adlı kitabını ‘Gazete Pencere’de anlatan meslektaşımız Adnan Gerger’in ismini yazıda zikretmeyi unuttuğumuz için önce kendisinden özür dileriz. Aynı kitabı yine aynı internet sitesinde yazan gazeteci Erhan Karadağ’ın da ilginç tespitleri var. Diyor ki: “Dünyanın en pahalı altını Türkiye’de üretiliyor. Cüzi bir bedelle elde ediliyor ama canlar, canlılar, toprak, su, hava gelecek feda ediliyor üç-beş hatırlı madencinin yoluna...” Karadağ, ibretlik bir şey daha ekliyor: “Doğa telafi edilemez bir biçimde tahrip edilirken, 19 yılda siyanürlü altın kartelleri yaklaşık 10 milyar dolar kazandı. Devlete kalan sadece 555 milyon dolar!”

Haberin Devamı

FETÖ’cü Koza Holding’in cemaatin altın işindeki amiral gemisi olduğunu da öğreneceksiniz. Ayrıca ‘Altın Ölüm’de, çıkarılan altınların Türkiye’nin olup olmadığı konusu da ilginizi çekecektir.

CHP Ordu milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İdris Naim Şahin’in CHP’den adaylığı konusunda, milletvekili Seyit Torun’un buna desteği, Ümit Özdağ’ın bu isme FETÖ’cü olduğundan karşı çıkılması gibi bilgileri aktarırken, konuşmasının banda alındığını doğruluyor ancak elinde bant olmadığı için kimseye göndermediğinin bir not olarak köşemizde yer almasını istedi.

BİLİYOR MUSUNUZ?

RTÜK’ün, 28 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan ‘Kulis Ankara’ programında, program konuğunun Elazığ depreminden sonra bir cenaze sahibinin dile getirdiği sözleri aktarması sebebiyle, TV5’e 25 bin 881 lira ceza kestiğini...

Haberin Devamı

MUHTARLARIN sadece ‘evrak’ ve ‘mühür’ olarak anımsanmaması gerektiğine değinen Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, 21. yüzyılda muhtarlara yeni haklar verilmesi gerektiğini belirterek “Sunduğu kanun teklifinde muhtarların seçeceği bir temsilcinin belediye meclisinde tarafsız üye olarak yer alması ve her muhtara belediye veya il özel idareleri tarafından sekreter görevlendirilmesi gerektiğini” söylediğini...

TRAKYA Belediyeler Birliği tarafından, yerel yönetimlerin ve bölgenin gelişimi için başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere Trakya’daki üniversitelerden akademisyenlerin katılımı ile bir bilim kurulu oluşturulduğunu, birlik başkanı ve TBB Başkanı Kadir Albayrak ile Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin’in, birliğin hazırladığı projelerden çok etkilendiklerini söylediklerini...

Haberin Devamı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, Sayıştay’ın 2017 yılı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Denetim Raporu’nda yurtdışındaki 2 şirketin genel müdürlerine aylık 13 bin 500 Euro maaş verilmesinin nedenini toplantıya katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yardımcısı’na sorduğunu; yanıt gelmemesi üzerine Yavuzyılmaz’ın “Yanıt vermiyorsunuz, özel hayatın gizliliği diyorsunuz” diye tepki gösterdiğini...

DAĞLARCA MÜZESİ NE OLDU?

ŞAİR Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünden önce Mühürdar’da yaşadığı evi Kadıköy Belediyesi’ne müze yapılması şartıyla bağışlamış, adının ‘Dağlarca’dan Gökyüzü’ olmasını istemişti. Evinin bulunduğu sokak ‘Fazıl Hüsnü Dağlarca Sokağı’ adını taşıyor ama müzeden bir ses soluk yok.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

OBB Başkanı Hilmi Güler, geçen gün attığı bir tweet’te Ordu’yu dünya kenti yapacağını söylüyor. Sayın Güler, hiç kimse sizden ‘dünya kenti’ istemiyor. Güvenli, sağlıklı, temiz ve her türlü hizmetin yapıldığı, bakımlı, herkesin güler yüzü olduğu bir kent istiyoruz, o bize yeter.            Osman ÇAKMAK

EYT’LİLERE YİNE DÜŞ KIRIKLIĞI

MECLİS’e geçen hafta sunulan torba yasada taleplerinin yer almaması, emeklilikte yaşa takılan (EYT) 5 milyon 404 bin kişiyi bir kez daha düş kırıklığına uğrattı. Sayıları giderek artan EYT’liler, çeşitli platformlarda yakınmalarını dile getirmelerine rağmen sürekli oyalanıyor. Siyasi iktidar seçim dönemlerinde üç kez söz verdiği halde 5 milyon 404 bin kişinin umudunu kursağında bırakıyor.

Hükümet, SGK bütçesine ağır yük getireceği gerekçesiyle EYT’lilerin taleplerine olumlu bakmıyor. Oysa yasa çıksa bu kapsamda hemen emekli olacakların sayısı 750 bin ile 1 milyon arasında. Bunun aylık maliyeti de iddia edildiği gibi 150-200 milyar lira değil, 15 milyar lira civarında olacak. Yani EYT’lilerin tümü bir anda değil, aşamalı olarak emekliliğe hak kazanacak. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da önceki gün emeklilik maaşlarının sefalet düzeyinde olmasını anlatırken Meclis karıştı. Çerkezoğlu şöyle diyordu: “Emekliler ve hak sahipleri ciddi bir yoksullukla ve sefalet düzeyinde bir gelirle yüz yüze. En düşük emekli aylık ve geliri alan 2.6 milyonluk yüzde 20’lik dilimin aylık harcanabilir geliri Temmuz 2020 itibariyle 763 TL’dir. Bu utanç verici rakamlar yaygın bir emekli yoksulluğu yaratıyor. Emekli ve hak sahiplerinin aylık ve gelirleri yaşam koşullarına uygun hale getirilmeli, alt sınırı asgari ücret olmalıdır.”

Belki bu kez verilen söz yerine getirilir!..

 

 

Yazarın Tüm Yazıları