‘Mecelle’miz de geldi!

TBMM’deki hiçbir siyasi parti ‘Şeriata hayır’ demedi, diyemedi!

Haberin Devamı

İÇ hukukta ve evrensel hukukta 18 yaşına varmayan herkes çocuk sayılır.
Çocuklar arasında ise asla cinsiyet ayrımcılığı yapılamaz.
Çağdaş sistemde, laik sistemde, cinsiyet ayrımcılığı hele de çocuklar arasında asla düşünülemez.
Şeriatta ise 18 yaşının altındakilere çocuk olarak değil, cinsiyet yönünden bakılmakta, ayrım yapılmakta, bunun gereği olarak ifade edilen yaşın altındakiler için, örtünme konusu gündeme taşınmakta, dayatılmaktadır.
Ortaokullarda örtünme konusunda yapılan yönetmelik değişikliği ile gerçekte, kız çocuklar yönünden Mecelle’nin 986’ncı maddesi uygulamaya sokulmuştur. Cinsiyet ayrımcılığı yapılmıştır.
Hukuk devrimi ile çöpe atılan bir şeri kural uygulamaya sokulmuştur.
Mecelle’nin bu hükmü, inanç özgürlüğü ile ilgili olmayan, şeri bir hükümdür.
Şeriata hayır denilip, çağdaş hukuk sistemi ve laik eğitim getirilmiş iken, ‘bir karşı devrim niteliğindeki’ bu şeri kuralı, inanç özgürlüğünü, dini dolanarak ve sömürerek getiren iktidar partisini ve bu şeri kurala sessiz kalan diğer tüm siyasi partileri kınıyorum.
AKP ki, hakkındaki kapatma davasında, kamuda ve ortaokulda türbanın serbest bırakılacağı söylemini sarf etmediklerini, böyle bir söylem iddiasında bulunanların ahlak anlayışlarının sorgulanmasının gerektiğini ifade etmişken, bu savunma karşısında ve sonrasında, şimdi söylemde de kalmayıp, ortaya koydukları eylem için, kendileri hakkında yapılacak başka bir yoruma da gerek kalmamaktadır.
Bu konuda tarafımca açılan dava, oğluma velayeten açılmış bir dava olup, herhangi bir siyasi partinin etkisiyle açıldığı yolundaki söylem ve haberler bütünüyle gerçekdışıdır.
Not: Mecelle Madde 986: “Buluğ başlangıç yaşı, erkekte tam 12, kızda tam 9, sonu ise ikisinde de 15’tir.”
Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU

Haberin Devamı



GÜNÜN SÖZÜ

"Emek ver, kulak ver, bilgi ver, ama sakın boş verme."
(Mevlânâ)



Batı Afrika’da öldürücü bir seyir gösteren Ebola salgınına karşı Diyanet uyarı yapmalı

Hacılar karantinaya alınsın

BİR müddettir aralarında yaklaşık 45 milyon civarında Müslüman nüfusuna sahip Nijerya’nın da bulunduğu Batı Afrika ülkelerinde, öldürücü bir seyir gösteren Ebola hastalığı salgını başladığını duyuyoruz.
Gerek Nijerya’daki gerek diğer Batı Afrika ülkelerindeki bu Müslümanlar, hac farizalarını eda etmek için şu sıralarda mukaddes topraklarda bulunmaktadırlar.
Umulur ki, orada Müslüman dünyasını kıracak bir salgının tohumunu atmış olmasınlar.
Gerek Suudi Arabistan yetkilileri gerek Dünya Sağlık Teşkilatı’nın çekince belirtmelerine rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığımız Peygamber Efendimizin, “Bir yerde tâûn (veba) olduğunu duyarsanız, oraya girmeyiniz. Sizin bulunduğunuz bir yerde tâûn (veba) ortaya çıkarsa, oradan çıkmayınız. Bir yerde tâûn olduğunda, orada kalan şehid’dir, oradan kaçan da cepheden kaçmış gibidir” mealindeki hadisi şeriflerine rağmen, bırakın herhangi bir tedbir almayı, bir ikaza bile gerek duymamaktadır.
Ebola virüsü çok yüksek oranda ölüme sebebiyet vermektedir. Bugüne kadar tedavisi bulunamamıştır. Gerçi alınan tedbirler kaynağında yayılmayı önlemekte ise de, erişilen 3 bin civarındaki kaybı küçümsememek gerekir.
Tarihteki en büyük ölüme sebebiyet veren, 1918 başları ile 1919 yazı arasında hüküm süren ve 35-40 milyon kişiyi öldüren İspanyol gribinin ilk 8 ay içinde bundan daha az can almış olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
Bu durumda, gönül arzu eder ki, hac dönüşü gereken tedbirler alınsın ve hacılarımız (gönlümüz elvermese de) kuluçka devrinin (2 ila 21 gün) tamamını kaplayacak şekilde ‘karantina’ya alınsınlar.
Her ne kadar geç kalınılmış olsa bile bu, öncelikle hallolması gereken bir husustur.
Yoksa hepimize yazık olur.
Dr. Hakan HANLI

Haberin Devamı



Kulübümüzün yerini kaşla göz arasında ‘iç’ ettiler

İDEALTEPE Spor Kulübü olarak Maltepe ilçesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde zamanın Kartal Belediyesi tarafından yaptırılmış spor tesislerimizin Milli Emlak’tan kiralanması için uğraş verilmiş, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufuna geçen dolgu alanları bu defa İBB’den kiralanması hususunda gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Büyükşehir Belediyesi söz konusu tesislerimizin yerini ihaleye çıkarmış, bu ihale bilgisini 13.09.2011 tarihinde faks ile İdealtepe Kulübümüze bildirerek, 14.09.2011 tarihinde saat 12.00’de belediye binasında bulunmak üzere toplam 78.480 TL’si ile gelinmesi istenmiş, bir gün evvel bildirilen bu ihale davetinde amatör olan kulüp 78.480 TL’sini nasıl temin edeceği dahi düşünülmediği gibi bünyesinde 300 lisanslı sporcu bulunan kulübümüz resmen köşeye sıkıştırılmış ve bütün çabalarımıza rağmen bir şahsa peşkeş çekilmek üzere ihale edilmiştir. Kanunen dolgu alanları üzerinde hiçbir yapılaşma olamayacağına rağmen inşaata başlanmış ve mahkemece aldığımız yürütmeyi durdurma kararına rağmen ve de ellerinde hiçbir mesnede dayalı ruhsat olmadığı halde inşaata devam etmektedirler.
Bu haksızlığa karşı kim dur diyecektir.
Erol KARAÇAY

Haberin Devamı



BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP’nin, çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının düşmesini protesto etmek ve üreticinin sorunlarına sahip çıkmak için Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Manisa Salihli’de 8 Ekim’de çiftçi mitingi düzenleyeceğini...
BEŞİKTAŞ Belediyesi ile Niğde Kültür ve Sanat Platformu’nun düzenlediği ve Seçiciler Kurulu’nda Doğan Hızlan, Güray Öz, Hikmet Altınkaynak, Murat Hazinedar, Osman Şahin ve Yüksel Pazarkaya’nın yer aldığı, 2014 Ebubekir Hazım Tepeyran Roman Ödülü’nü Necati Tosuner’in kazandığını...

Milli Eğitim’de Çifte Standart!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, İstanbul genelinde TEOG sonuçları sonrası yaşanan sorunların çözümünde ilginç bir çifte standart ve skandala imza atıyor.
Geçtiğimiz hafta İstanbul Gaziosmanpaşa’da Plevne ve Vefa Poyraz Anadolu Liseleri, Eyüp’te Ali Rıza Özderici ve Bayrampaşa’da Sağmalcılar Lisesi’ne ek kontenjan açılarak, ikili eğitime geçirilmesi planlandı. Fakat, yapılan itirazlar sonrası bu planlama geri çekildi.
Bugün ise sadece Gaziosmanpaşa’da Plevne ve Vefa Poyraz Anadolu Liseleri için ek kontenjan yeniden açıldı. Diğer ilçelerde ek kontenjanlar açılmadı. Bu Gaziosmanpaşa’daki Anadolu Liselerinin ikili eğitime döneceğini ifade ediyor.
Açılan bu kontenjanlara ilçe dışından puanı yeten öğrenciler gelecek. Gaziosmanpaşa’da yerleşemeyen veya uzaklara yerleşen öğrencilerin sorunları devam edecek.
Milli Eğitim İstanbul’daki sorunu Gaziosmanpaşa’daki okulları mağdur ederek çözmek derdinde. Ve diğer ilçelerde ve okullarda ek kontenjan açılmayarak adeta çifte standart uygulanıyor.
Bu gösteriyor ki, Gaziosmanpaşa eğitim konusunda da sahipsiz kaldı.
Açılan ek kontenjanları iptal edilerek, açıktaki öğrencilerin bütün anadolu liselerine paylaştırılması en doğrusu.
Gaziosmanpaşa’da eğitim sorunu bitmiyor. İlçede puanlama sisteminden sonra 22 okul müdürsüz kaldı. Şu anda bu okullarda müdür yok. Öğrenciler akıllı tahtalarda arabesk dinliyor. Öğretmeler eksik.
Ayrıca okullarda müdürler olmadığı, eğitimde sorunların yığıldığı bir süreçte; Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü de izinli olduğu için yerinde yok!
Gaziosmanpaşa’da sırada Behçet Canbaz, Mevlana Anadolu ve Gaziosmanpaşa Anadolu’da da kontenjan artışı yapılarak, ikili eğitime döneceği iddia ediliyor. Veliler bu okullardan da çocuklarını diğer ilçelere, Şişli, Bayrampaşa, hatta Alibeyköy’e nakil aldırmanın derdine düşecek gibi...
Ali Şükrü KARA(www.gophaber.com)

Yazarın Tüm Yazıları