'Kurt isim': Mehmet Sevigen

İYİ niyetle bir siyasi ‘kulis’ haberini biraz çalkalayınca alttan çok şeyler çıktı.

Haberin Devamı

‘Yeni parti... Halk Partisi... Eskiler... Özlemciler... İttifak... K.K. ile işler iyi gitmiyor” gibi bir sürü sözcüğün çevresinde ‘dans’ edildiği anlaşıldı. CHP’den kopmayı telaffuz edenlerden bazı isimlerin de parti oluşumu hakkında doğru konuşmadıkları anlaşılıyor.

Aslında bunlar küçük bir grup... Yine bazı partililerin adlarının ortaya atılması CHP açısından doğru olmadı.

Kurt isim: Mehmet Sevigen

Bütün bunları biliyoruz ve sorumlu kişinin de ‘kurt’ siyasetçi Mehmet Sevigen olduğunu açıklamak durumundayız.

FİKİR BABASI KİM?

- Mehmet Sevigen, parti kuruluşu için teklif götürdüklerine neler söyledi?

- “Kamuoyu araştırması yaptırdım, yüzde 6 oranında oyumuz çıkıyor” dedi.

- “Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın genel başkan olabileceğini anlatırken, gerekirse Ataç Baykal’ın isminin de düşünülebileceğini” söyledi. Sevigen, Baykal’ın aile fertlerinin adlarını anmakla parti oluşumunda ‘güven’ vermeyi amaçladığına dikkat çekti.

Kurt isim: Mehmet Sevigen

Haberin Devamı

- Deniz Baykal’ın bu girişime karşı olduğunu ve zarar verileceğini açık bir dille ifade etti.

KARŞI KOYDULAR

Mehmet Sevigen’in konuştuğu isimlerin hepsi CHP içinden doğacak bir partiye karşı olduklarını açık bir dille söylediler. Ancak konuştukları kişiler de şu sorunların altını çizdiler:

“Parti kurulmasını doğru bulmuyoruz. Partideki sorunların acilen çözülmesi gerekiyor; çünkü güç kaybediliyor. Parti tıkanıyor, siyaset üretilemiyor. Gündem yaratılamıyor ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayamayan bir parti görünümünden uzaklaşıyor CHP...”

CHP’li eski bir milletvekili şöyle konuştu:

“Ne uğruna, neyin pazarlığı yapılıyor; cevap gayet açık: Milletvekilliği saltanatı, ‘tatlı’ gücü, rantı, menfaati, olanakları...”

4 DÖNEM VEKİLLİK YAPTI

Mehmet Sevigen dört dönem parlamentoda bulundu; vekilliğin keyfini çıkardı.

İlk kez 1991’de DSP’den milletvekili seçildi; diğer üç dönemini de CHP’den yaptı. 21. dönem ‘boş’ geçti.

Haberin Devamı

Tansu Çiller’in 32. dönem hükümetinde 4 ay Devlet Bakanlığı yaptı.

Deniz Baykal, ünlü ‘vakadan’ sonra 2010 Mayıs’ında genel başkanlıktan istifa etti. Kılıçdaroğlu zamanında, 33. kurultayında PM’ye seçilmedi ve partinin iradesinden uzaklaştırıldı.

Haziran 2015’te genel seçimler için yapılan önseçimde 21. sırada kaldı, parlamentoya giremedi.

Bugünlere gelirsek... Kendisini partiden dışlanmış gibi gördü. Bir program nedeniyle CHP, CNN’de programlara çıkılmaması kararı aldı; 6 Şubat 2020’de Mehmet Sevigen kararı ‘ihlal’ ettiği için Disiplin Kurulu’na verildi ve 2 Nisan’da CHP’den ihraç edildi.


PARTİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

ESKİ CHP milletvekili Yılmaz Ateş: “Siyasi partilerde oksijen kadar gerekli olan parti içi demokrasi olmadığı için CHP nefes alamıyor. Kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor. Yerel yönetimlerde iktidar olan CHP, üye kaybeden tek parti, 18 yıllık yorgunluğa rağmen iktidar partisinin yarısı oy alabileceği tespiti yapılıyor. Buna çözüm arıyoruz, önceliğimiz bu çözümü parti içinde bulmaktır. Sayın Baykal ve aile bireyleri bu arayışımızın içinde yoktur. İttifak ve kontenjan gibi hiçbir hesabımız da yok, partimize sahip çıkıyoruz.”

Haberin Devamı


ÖLÜNCEYE KADAR CHP’LİYİM

PARTİ kurucusu olacağı iddia edilen ve köşemizde adı geçen Algan Hacaloğlu habere tepki gösterirken “hep CHP’li olduğunu” açıkladı ve şunları söyledi:

“Derin komplo’dan günümüze, partim CHP’de hiç benimsemediğim ‘yönetim biçimi ve siyaset uygulamalarına’ rağmen, CHP’li kimlik ve ilkelerimi hep korudum, her zaman CHP’li oldum, ölünceye değin hep CHP’li olacağım.”

BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK

ONUR Öymen: “YENİ parti iddiasının benimle bir ilgisi yok. Böyle bir düşünce içinde değilim. Bu açıklamamı yayınlarsanız sevinirim.”



İKTİDARA YÜRÜDÜKÇE TAŞLAMALAR OLACAK

ÊÊ ANTALYA’dan M. Cenap Murtezaoğlu: “CHP yeni seçim ve ittifak düzeni içinde iktidara yürüdükçe taşlama çok olacaktır. Ama acı olan kifayetsizliklerini görmeyen aile fertlerinin davranışlarıdır.”

 

Yazarın Tüm Yazıları