Kaçak içki olayında gerçekler göz ardı edilmemeli

Kaçak olayı aldı başını gidiyor. Yılbaşına girerken, yaz sonunda Trakya’da yaşanan olayın ardından daha vahim bir durumun ortaya çıkması nedeniyle en az 50 dolayında vatandaş can verdi. Kaçak rakı yapmaya yönelen vatandaşlardan her yıl en az 500 ölüm olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken nihayet bir açıklama yaptı ve 2015 yılından beri devletin kaçak alkolden vergi kaybının 9 milyar TL olduğunu söyledi. Yeni yıla girerken vergilerin yüksekliği sebebiyle maalesef yine sahte içki üreticileri ve buna bağlı ölüm haberlerinin arttığını belirten Palandöken, “Hem üretene, hem içene, hem de devlete geri dönüşü olmayan zararlar veren, insan canına kasteden sahte alkol üreticilerine fırsat verilmemeli” dedi. Çözüm için şöyle diyor Palandöken:

Vatandaşımız esnaftan güvenilir ve bandrollü şişeleri tercih etmeli. 81 ilde devam eden zehir kod adlı operasyonlara emniyet güçlerimiz ara vermeden devam etmeli. En önemlisi bu operasyonlara vatandaşlarımızın da gördükleri, duydukları zehir tacirlerini bildirmelerini rica ediyorum.”

Haberin Devamı

FUKARANIN İSTANBUL’DA NE İŞİ VAR

SOSYAL medyada mezarlık konusu tartışılıyor. İzmir’den İdris Akyüz, “Ölsen de kurtulamıyorsun. Fukaraya mezar bile yok. İstanbul’da bildik bir mezar yeri fiyatı 41 bin TL oldu” demiş. Arkasından sosyal medyada yazılanlara bir bakar mısınız:

İstanbul’da her sınıfa ait mezarlık var, aile mezarlığı varsa tamam yoksa en az 50-60 kilometre mesafeye gönderiyorlar”, “Valla ben ölmeyi hiç düşünmüyorum”, “Ecel sana ait değil ki”, “Fukaranın İstanbul’da ne işi var”, “Yöresinden geçinme şartlarından yoksun olduğu için gelmiştir gurbete”, “Herkes şark kurnazlığı peşinde”, “İnsanlar neden İstanbul’a göç etme mecburiyetinde bırakılmıştır? Asıl sorgulanması gereken budur.”

MESAJ PANOSU

NE yazık ki bitik iktidarın karşısında yitik bir muhalefet vardır. Toplum uyuşturulmuş olarak olanları seyretmektedir. Ülkemizde bütün bu yapılanlara karşı duracak demokratik güçler nerededir? Gerçek bir muhalefet, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ile Mustafa Kemal’in gençleri aranmaktadır. Suay KARAMAN

ARAŞTIRMASI 40 YIL SÜREN KİTAP

‘İZMİR tarihi ve Ege kültürü’ üzerine kitapları, sayısız yazıları ve araştırmaları bulunan Yaşar Aksoy’un, Kurtuluş Savaşı’nın bir numaralı casusu İzmirli Türk subayı ‘Gavur Mümin’ adlı kitabı, Kırmızı Kedi Yayınları arasında çıktı. Aksoy, destansı ve gizemli yaşamı, fotoğraf albümleri, madalyaları, gizli belgeler, onu tanıyan yakın akrabaları ve canlı tanıkları üzerinden yaptığı 40 yıl süren araştırmaları sonucunda yazdı.

Haberin Devamı

Bu kitapta Çanakkale, Kanal Harekâtı, Doğu Cephesi gibi muharebelerde çarpıştıktan sonra emperyalizmin işgali altındaki bir ülke ve şehirde melon şapka hatta Yunan üniforması giyerek işgalcilere katılan ve yıllarca Gazi Mustafa Kemal’in casusluğunu yapan bir Türk subayının efsanelere ve karanlıklara karışmış çarpıcı yaşamı, vatan sevgisi ve Yunan zindanlarında işkence içinde geçen yılları anlatılıyor.

Kitapta yine ilk kez Ulusal Kurtuluş için canları pahasına mücadele veren gizli direniş örgütleri gündeme getirilerek nice isimsiz kahramana olan vefa duygusu pekiştiriliyor.

BİLİYOR MUSUNUZ?
BOR ÜRÜNLERİ SATIYORUZ

NİĞDE Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı Ekim ayı itibarıyla bor ürünleri (cam, seramik, tarım, temizlik,
ambalaj, metal vb.) satış miktarının 2.1 milyon ton olduğunu açıkladığını...

Haberin Devamı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın Meclis’teki konuşmasında, “2018’den sonra faiz ödemesi 3 kat arttı. İnat, ısrar ve bilmediğini bilmemek yüzünden dipteyiz. Hükümet, paranın değerini düşürmek için çalışıyor” dediğini...

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in, 140 bin öğretmen açığının olduğu Türkiye’de 2 bin 500 engelli öğretmene yer verilmemesini ‘ayıp’ olarak değerlendirdiğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları