‘İşte paşam İstanbul’

ADALET, önünde ve arkasında 3 milyon kişiyi bıraktı.

Haberin Devamı

AKP’nin mitingleriyle yarıştı. AKP, Yenikapı’daki 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası (Kılıçdaroğlu ve Bahçelili) ve 16 Nisan referandum mitinglerinde katılımcıların sayısını 5 milyon olarak ifade etmişti. Dünkü Maltepe mitingini görünce, bu şimdiye kadar yapılan mitinglerin en abartısızıydı; taşıma yapılmıştı ama bireysel anlamda da gelen çok kişi vardı.

Kılıçdaroğlu’nun içerikli, o derece de ağır eleştirel konuşması bütün katılımcılar tarafından çok beğenildi. CNN’deki son konuşması gibi… Kısaca adalet arayan herkesi tatmin etti Kılıçdaroğlu...

Mitinge katılımın yoğunluğunu şöyle hesaplayabiliriz: CHP, bir milyonluk miting diye söylemde bulundu önce… İl Başkanı Cemal Canpolat, bunu 1.5 milyona çıkarttı. İBB’nin koyduğu adıyla ‘Maltepe Sahil Miting Alanı’  92 dönüm (beton ve yeşil alan dahil) olarak hesap ediliyor, Erdoğan ve Davutoğlu’nun mitinglerinde ise bu rakam 2 milyon katılımcı olarak gösteriliyordu.

Haberin Devamı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tam Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının 15’nci dakikasında “Burada 3 milyon kişi olduğunu söylemek durumundayım… Artısı da, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camisi’nden dolgu alanına kadar inen yollardaki kalabalığı ise saymıyoruz. Çünkü onları katarsak 3.5 milyona kadar çıkıyoruz” dedi.

Trakya başta olmak üzere İzmir, Ankara ve Eskişehir’den de epey katılımcının olması dikkat çekti. Her kesimden özellikle de kadın ve gençlerin katılımı önemliydi.

‘LİDERLİK VASFINI ŞİMDİ SAĞLADI’

‘Adalet Yürüyüşü’ ve mitingi Kılıçdaroğlu’nun başlı başına bir ‘liderlik’ başarısı sayılabilir. CHP’yi izleyen bazı siyasetçiler hep birlikte “Kılıçdaroğlu liderlik vasfını şimdi sağladı” dedi. Bu görüşe bir çok kişi haklı olarak katıldı. Kılıçdaroğlu vatandaşların gönüllerini yüreklendirdi; güven duygusunu artırdı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır; herkes şunu çok iyi bilsin; 9 Temmuz yeni bir tarihtir, bir iklimdir, yeni bir doğuştur. Artık bariyerleri yıkıyoruz, yeniden doğuyoruz” sözleri büyük alkış aldı.

Kılıçdaroğlu, herkese teşekkür etti… Arkadaşlarına da…

Haberin Devamı

1950 seçimlerinde dönemin İstanbul Valisi Fahrettin Kerim Gökay’ın “İşte Paşam İstanbul” demesini de hiç akıldan çıkarmamak gerekiyor değil mi?

Ama bu bir ‘korkusuzlar mitingi’ydi; unutmayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları