İstanbul 3 yıl daha demiryolu olmadan kalamaz

HAYDARPAŞA-Pendik ve Kazlıçeşme-Halkalı tek demiryolu hatları öncelikle yapılırsa, İstanbul/Anadolu ve Avrupa seferleri başlayabilir.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi, müteahhidin iflası dolasıyla, Marmaray açılmasına rağmen İstanbul’dan Ankara ve Avrupa tren seferleri yapılamamaktadır. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, müteahhide yeniden 500 milyon dolar fiyat farkı vererek, projeyi 3 yıl sonra 2018’de bitireceğini belirtmiştir. Bu şartlarda bu davranış normal karşılanmalıdır. Her ne kadar Haydarpaşa adı hükümet yetkililerinin saçlarını diken diken etse de orijinal projedeki anahat tek hatları ivedilikle inşaa edilerek ve sinyalizasyon sistemi, eski sistemden faydalanarak, Haydarpaşa Garı-Pendik ve Avrupa yakasında Sirkeci-Halkalı tek ray anahat sistemi ile Avrupa bağlantısı bir yıl içinde tamamlanabilir. İstanbul’un 3 yıl daha demiryolsuzluğa tahammülü yoktur. 

İstanbul gibi bir dünya kentine demiryolsuzluk yakışmıyor. Şimdi YHT Pendik’e kadar geliyormuş. Hiç kimsenin haberi olduğunu sanmadığım gibi,
tren seferleri kentten soyutlanmıştır.
İstanbul, Türkiye ulaşımının kalbidir. Önümüzdeki 3 yıl içinde de (2 hat Metro + 1 hat anahattı) proje tamamlanır. Şimdi salaş olarak kötü görüntü gösteren
Haydarpaşa projesi de bir sonuca vardırılmalıdır. Sonra ne yaparlarsa yapsınlar!
Aslan ÖZMEN - Y. Mühendis

 

Haberin Devamı

Günün sözü

 

“Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey...”
Dostoyevski

 

 

Kılıçdaroğlu o ismi açıklasın

 


GÜNLERDİR basında yazılıp çiziliyor; CHP’de yeni seçilen bir kadın milletvekili (bazı yerlerde iki kadın olduğu yazılıyor) odasındaki Atatürk resmini çöpe atmış! Çöpe atmakla kalmayan vekil bir adım daha ileri giderek, “Artık yeni bir şeyler söylemek lazım” diye de ahkâm kesmiş!
Sayın Kılıçdaroğlu, günlerdir çıkıp bir açıklama yapmanızı bekliyoruz. Ancak sizden açıklayıcı bir bilgi alamıyoruz!
Bu kadın vekili bir de PM’ye aldığınız söyleniyor. Parti Meclisi’nde 19 kadın üye mevcut. Bu açıklama yapılmadığı müddetçe hepsi zan altındadır. Olayı ortaya çıkaran Talat Atilla’ya dava açan Aylin Nazlıaka neden bu kadar gocunmuştur? Yoksa Atatürk’ün resmini çöpe atan kendisi midir?
Biz oylarımızı Cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu Atatürk’e veriyoruz. Bizim amacımız Atatürk’ün kurucusu olduğu partiyi, ki başında kim olursa olsun, ayakta tutabilmektir.
Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir.
Bu kadın milletvekilini saklamayınız; bu ismi ortaya çıkarın ve açıklayın.
Atatürk’e ihanet edenlerin daha fazla CHP’ de kalmalarına izin vermeniz sizi de bu suça ortak yapar; bilesiniz!
Tülay HERGÜNLÜ

 

 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu kurultayın verdiği mesajı almış mı (2)

 


CHP’nin kurultayı şifrelerinden sonra MYK atamasının şifrelerini de sergilemek gerekiyor.
Siyasette “yetki, sorumluluğu da getirir” denir.
Bilindiği gibi Baykal 6 yıl önce giderayak CHP Tüzüğü’nü değiştirerek partide ‘Başkanlık Sistemi’ni yürürlüğe koydu; Kılıçdaroğlu geldi, o da başkanlık sistemini sevdi ve değiştirmiyor.
1- Partinin yönetim organı MYK’yı ‘başkan’ istediği gibi atıyor, değiştiriyor; MYK üye sayısını da artık ‘Başkan’ belirliyor. Yetkinin ‘Başkan’da, sorumlulukların ise bizzat tek başına ‘Başkan’ın atadığı ve 6 yılda (7) kez değiştirdiği MYK’da olduğu; her MYK değişikliği ile böyle bir ‘algı’nın yaratıldığı sistem ve uygulama savunulabilir mi?
2- Genel Başkan herkesi, örgütü ve toplumu kucaklamak durumundadır. Parti genel başkanları kendine, partisine ve listesine oy veren veya vermeyen her yurttaşa, her seçmene ve her partilisine eşit mesafede olmakla yükümlüdür. Halkla, örgütle inatlaşmak kimseye yarar getirmemiştir.
3- Sayın Kılıçdaroğlu 13 kişilik MYK’ya sadece 52 kişilik listesinden PM’ye giren kişileri atayarak, listesine oy vermemiş İstanbul, Ankara ve Trakya illerini dışlamış olduğu izlemini yarattığını görecek kadar deneyim ve olgunluğa sahiptir düşüncesindeyiz.
4- “Ölümüne Demokrasi” mücadelesi için toplumda ve örgütte karşılığı olan, kurultayın % 67’sinin oy verdiği listelerden seçilmiş kişilere de MYK’de yer vermek, sizin istediklerinize oy vermeyenleri de kazanmak, onları da yanınıza alarak mücadeleye katmak, temsilde adaleti sağlamak, Partide bütünlüğü pekiştirmek gerekmez mi?
5) Son olarak eklemek isteriz ki, daha ilk PM toplantısında “Kurultayda beni dinlemediniz, herkes kendine göre hareket etti ve anahtar liste çıkardı, Blok listeye dönmek gerekiyor” sözleri de hayal kırıklığını arttırmıştır. Demokratik, çoğulcu, çağdaş ve laik Cumhuriyetimizin kurucusu CHP’nin, halkımızın tek dayanağı olduğu unutulmamalı ve her CHP’li bu sorumlulukla davranmalıdır.
Genel Başkan, kurultayın verdiği mesajı almış ve herkesi kuçaklayıcı davranmış mıdır? Size göre, MYK’yı bu şekilde atayan kurultayın verdiği mesajı almış mıdır?

 

 

Haberin Devamı

Mesaj panosu

 


-“İSLAM dünyasının ama özellikle Türkiye’nin en büyük açığı, namuslu adam açığıdır.”
Yaşar Nuri ÖZTÜRK
-SELİMİYE Askeri Ortaokul öğrencileri (1959–1963), 57’nci Yıl Ananevi Pilav Günü kutlamasını 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Selimiye Kışlası’nda yapacaklar. Kutlama Komitesi bugüne kadar kendileri ile temas kurmamış Selimiyelileri bulmak ve onların da katılımını sağlamak istiyor. İrtibat:
Ercan ERTÜRETEN,
Kutlama Komite Başkanı (0533-473 0896)
-SİZE Kanada Alberta’dan yazıyorum. Oğlum Ozan Ardıç Kanada’da önemli bir (klasik müzik amatör piyano) yarışmaya katıldı ve oylama internetten halkoylaması şeklinde halen devam etmekte. 29 Ocak tarihine kadar her gün 1 oy kullanıp kendisini desteklemenizi bekliyor. Ozan yaklaşık 180 yarışmacı arasında 4. sıraya yükseldi ve birinci ile arasında 200 oy kadar fark kaldı. Ozan “Benim oylarımı ancak Türkiye’mdeki bilinçli insanlarımızın farkındalığını sağlayabilirsem arttırabilirim” diyor. E-mail ve Facebook listelerimizde ve grup listelerimizde paylaşalım lütfen.  Ahmet ARDIÇ

Yazarın Tüm Yazıları