Hiçbir şey bıraktığı gibi değil

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, hiçbir şey bıraktığı gibi değil Atatürk’ün...

 

Her şey saldırıya uğruyor, yıkılıyor, yok edilmek isteniyor.

 

Demokrasinin kaynağı laik Cumhuriyet ilkeleri unutturulmaya çalışılıyor.

 

Ama o eşsiz liderimizdi...

 

10 Kasım 1938’de onu kaybettiğimizde ülkemizde yaşayan ekalliyetlerle birlikte milyonlar yüksek sesle ortak gözyaşlarına boğulurken, böyle bir etkileyici gerçek dünyada da büyük yankı uyandırmıştı.

 

Hakkında dünya liderlerinin dahi bizleri heyecanlandıran, mutluluk veren unutulmaz sözlerini buraya almak yerinde olacaktır.

 

Haberin Devamı

- Her Cumhuriyet Bayramı’nda Atina’daki Türkiye Büyük-
elçiliği’ne giderek Atatürk’ün resmi önünde saygı duruşunda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. (Yenik Yunan Ordusu Başkomutanı Trikopis)

 

- Şu anda hiç kimseyi değil, mucize adam Atatürk’ü görmek için neler vermezdim. (Mc Arthur)

 

- Atatürk müstesna zekâ ve yeteneği olağanüstü zaferleri ile emperyalistleri silip süpürmüş, birçok ulusun özgürlük savaşına ışık tutmuştur. (Lenin)

 

- Bir millet her şeyden mahrum edilse dahi, Atatürk ulusunu kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden liderdir. (Hitler)

 

- Mucize kişiliği ve dehası ile şimdi yaşasaydı dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. (Churchill)

 

- Atatürk tarih boyunca gelip geçmiş en büyük devlet adamlarından biridir. O 40-50 yıl ilerisini görerek hareket ederdi. (İngiliz Devlet Adamı Lord Kinross)

 

- Atatürk, modern çağın yapıcısı, birçok mazlum ulusun örnek aldığı özgürlük ve bağımsızlık savaşçısıdır. (Hindistan Başbakanı Nehru)

 

Haberin Devamı

- Atatürk gelmiş geçmiş çağların en büyük liderlerinden biri, mazlum milletleri aydınlatan bir güneş gibidir. (Pakistan Devlet Başkanı Eyüp Han)

 

- Onu örnek alıp onun bıraktığı meşale ve ilkeleri ile savaşarak bağımsızlığımıza kavuştuk. (Tunus Cumhurbaşkanı Habib Burgiba)

 

Başka bir şey söylemeye gerek yok... Kurtuluş Savaşımızı, Çanakkale’yi, şanlı tarihimizi ve de Cumhuriyet’in kazanımlarına inkâra kalkışan bazı kendini bilmezlerin geçmişteki sözleri bugün boşluktaymış gibi sallanıp duruyor. Oysa Atatürk ilkelerinin aydınlanma yolu olmasaydı bugün hâlâ padişah tarafından yönetilmiş olacağımızı bilmiyorlar.

 

Bilinmelidir ki; milli duygu inandırıcı olmayan ham hayal ve düşünceleri/saçmalıkları yakıp yıkacaktır.

 

Haberin Devamı

Gerçek Atatürkçülük adam gibi dik duruş, ön ve asil koşuldur.

 

Av. Ruhi KAHRAMAN

 

(Sayın hukukçu Ruhi Kahraman, bu yazıyı üç gün önce göndermişti; ne yazık ki önceki gün vefat etti. Eski bir Hürriyet mensubuydu, birçok gazetede çalışmıştı gençliğinde... Cenazesi dün ikindi namazından sonra Bebek Camisi’nden kaldırılarak Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesinin ve dostlarının acısını paylaşırız.)

 

GÜNÜN UYARISI

 

Soru: Bağdat Caddesi kaostan nasıl kurtarılabilir?

 

Yanıt: Hafriyat ve iş makineleri girişinin yasaklanmasıyla... Yoksa Bağdat Caddesi kimliğini kaybediyor.

 

Mimar Ahmet ERKURTOĞLU

 

 

 

ABD ‘TRUMP’I NEDEN SEÇTİ

 

HEM ZENGİN HEM KÖTÜ

 

- SEÇİME katılım çok düşüktü. Araştırmalar seçmenin % 100’ü üzerinden yapılır ama seçim sonuçlarını sandığa gidenler belirler. Çıkışları yüzünden seçmen Trump’a oy vereceğini söylemekten çekindi ya da anketlerde Clinton’a vereceğim dedi ama gitti Trump’a oy verdi. Trump, ABD’deki yoksul ve düşük gelirli kesim için daha zengin bir Amerika vaat etti. Clinton’ın kazanması halinde Obama’nın politikalarının süreceği yönünde kamuoyunda yaygın bir beklenti vardı.    

 

Haberin Devamı

Adil GÜR

 

- CLINTON, belki de ABD başkanlık tarihinin en eğitimli, tecrübeli, başkanlığa en hazır adaylarından biri. Ama olmuyor. Tümüyle sistem dışından gelen, yarı cahil bir işadamı, dürüstlükten bihaber bir profil sergileyen Trump onu tehlikeli bir biçimde zorladı. Oysa günler önce Clinton’ın Trump’tan kilometrelerce önde olması gerekirdi. Hillary fazlasıyla geleneksel, renksiz, duygusuz, heyecan ve momentum yaratmayı başaramıyor. ABD’de statükonun ve müesses nizamın ete kemiğe bürünmüş hali. Bu pozisyonu, ülke tarihinin ilk kadın başkan adayı olduğu gerçeğini bile unutturdu.

 

Necati ÖZKAN

 

- ABD halkı tarihinde ilk kez en kötü adaylarından birini seçmek zorunda kaldı. ‘Dünyanın en zengin 156’ncı insanı’ olan Trump siyasetin dışından gelen maceraperest biri. Sokak argosu ve jargonuyla işsiz ve çaresiz, çoğu da cahil Amerikalıların aklını çeldi. Kendisine nasıl devlet adamı olunacağı konusunda yoğun bir eğitim verilmesi gerekiyor galiba.

 

Haberin Devamı

Fuat KOZLUKLU

 

- TRUMP kaybetse de kazandı. Bu zafere katkı sağlayanlar; FBI ve Wikileaks, Julian Assange ve onu yakalamak isteyen FBI, Clinton’ı vurdu.

 

Temuçin TÜZECAN

 

 

ÜFÜRÜKÇÜLER VE MÜNECCİMLER

 

3. MUSTAFA, sürekli yenildiği Avrupa karşısında bir çare olabilir ümidiyle 1763’te Prusya Kralı Frederik’e elçi göndermiş ve “Bu kadar başarılı olabilmelerini sağlayan müneccimlerinden, varsa üç tanesini Osmanlı’ya da göndermelerini” talep etmişti. Frederik ise, Osmanlı elçilerini alaylı bir yanıtla geri göndermişti:

 

- Benim üç müneccimim var: Bilim ve çalışmak, dolu bir kasa ve tarihten ders almak!

 

Cumhuriyet bizi bu değerlere taşıması için getirilmiş ve genç Türkiye dünyada büyük bir saygınlığa kavuşmuştu.

 

Bugüne gelince... Yeniden müneccimler dönemine döndük.

 

Kapılar ‘Cübbe’lilerin, FETÖ’cülerin, ‘Menzil’cilerin, ‘Fesli’ soytarıların ve diğer üfürükçülerin ülkeyi hızla çöküşe götürdüğü bir döneme açıldı.

 

Bir de padişahımız olursa, Cumhuriyet’in son tuğlaları da yerle bir edilecek...      

 

(Yılmaz ARSLAN’dan)

 

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

- CHP Şişli belediye meclis üyeleri Doğan Kılıç, Hasan Ercan ve Hakan Gençyuva’nın 29 Ekim tarihinde oluşturdukları Şişli Toplumsal Dayanışma Platformu’nu ‘Biz hazırız’ sloganıyla faaliyete geçirdiklerini, CHP’nin İstanbul’da büyükşehir ve Şişli belediye seçimleri öncesinde nasıl başarılı olunacağı konusunda ‘kahvaltı’lı toplantılara başladıklarını... 

 

MESAJ PANOSU

 

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, Amedsporlu Deniz Naki’ye geçtiğimiz sezon 12 resmi maçtan men ve para cezası vermişti. Deniz Naki (salı) Diyarbakır’da hâkim karşısına çıktı. Mahkeme daha ilk duruşmada kararını verdi: “Deniz Naki’nin sosyal medyada paylaşımlarında suç unsuru görülmemiştir. Beraatına...” Eyyy federasyon, şimdi ne olacak?

 

Nezih AKKUTAY

 

Yazarın Tüm Yazıları