Gazeteciler Mumcu’yu yalnız bırakmadı

Muğla Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Uğur Mumcu anıtının açılışı dün gerçekleşti. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, milletvekilleri Burak Erbay, Suat Özcan, Süleyman Girgin, geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanı Alim Karaca, CHP’li ve STK’li üyeler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Haberin Devamı

Gazetecilerden dikkat çeken isimler: Miyase İlknur, Murat Ağırel, İbrahim Varlı, Deniz Sipahi, Banu Şen, Engin Uğur Ağıca, Barış Yarkadaş, Ümit Zileli, Esat Aydın’dı. Heykeltıraş Onur Fırat Fen imzalı anıtın 220x70x70 santim ölçülerinde, kompozit ahşaptan yapıldığı anıtta “Vicdan sustu. Hukuk sustu. İnsanlık sustu. Göz göre göre öldürüldük. Ey halkım unutma bizi!” sözleri yer aldı.

Açılış törenine Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’nun mesajı ise arkadaşı Tarık Konal tarafından okundu. Mumcu, “Fethiye Belediyemiz böyle bir anlamlı davranışta bulundu, bir sanat yapıtıyla kardeşimi bir kez daha ölümsüz kıldı. Anlatılması olanaksız bir üzüntü içindeysem de bu olgudan, onun bu unutulmayışından kıvanç duymaktayım. Bu kıvancım, bugün bir kez daha pekişiyor” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“İZMİR siyasetinde kimin ne yaptığı ne ettiği belli değil. Birbirini kollayan siyasi kliklerde ya varsınız ya da hiçbir yerde yoksunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı olarak görev alan Kılıçdaroğlu’nun eski özel kalem müdürü Tuncay Ceylan da bunu anlayıp bütün görevlerinden istifa etti ama aradan iki yıl geçti.” (Bizi telefonla arayan bir partili. İmza olarak ‘İzmir’in siyaset abisi’ denilmesini istedi.)

İKİ PARTİ DAHA GELİYOR

MHP ve İYİ Parti’de siyaset yapmış olan avukat Özcan Pehlivanoğlu’nun önderliğinde bir süredir yürütülen ‘Sözümüz Var Hareketi’nin İstanbul ve Ankara çalışma ofislerinden sonra İzmir, Mersin, Gaziantep ve Erzurum’da da örgütlenme çalışmalarına başlayacağı açıklandı. Pehlivanoğlu, hareket olarak mart ayında partileşeceklerini bildirirken “muhalefetteki boşluğu dolduracaklarını” iddia etti. 256 kurucunun yarısının kadınlar ve gençlerden oluştuğunu, katılım sayısında en çok İYİ Partililerin yer aldığını açıklayan Pehlivanoğlu “Önümüzdeki seçim muhalifmiş gibi gözükenlerin tasfiye olduğu bir seçim olacak” diye konuştu.

KURUCULARININ önemli bir bölümü emekli polislerden oluşan Vatan ve Hürriyet Partisi siyaset sahnesindeki yerini aldı. Kurucu başkan Yalçın Doğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde başvuru dilekçesini verdiklerini, partilerinin şimdiden 32 ilde teşkilatlarını oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, sosyal yardım kriterlerine uygun olan esnafa başvurularına istinaden bir kereye mahsus olmak üzere ocak ve şubat ayları içerisinde 2 bin TL maddi yardım yapılacağını açıkladığını...

AKP Çanakkale İl Başkanlığı kongresinde, Geyikli Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Fatih Özcan’ın partisinden istifa ederek AKP’ye katıldığını...

ADALET ve Demokrasi Haftası için bir açıklama yapan ADD Genel Merkezi’nin “Adaletin ve demokrasinin kalmadığı ülkemizde, yeniden ‘Adalet ve Demokrasi’ için savaşmak bir insanlık görevidir. Bu, aydınlık ile karanlığın savaşıdır! Bu ilericilik ile gericiliğin savaşıdır! Bu Cumhuriyet’in gerçek sahiplerini Atatürkçü düşünce sisteminin çatısı altında toplanmaya çağırıyoruz” dediğini...

Haberin Devamı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın, Vakfıkebir’e bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan Pedromida Kaya Kilisesi’nin içler açısı halini gündeme getirerek, “Biz bu insanlık mirasını sahipsiz bırakmışız. Kültür–Turizm Bakanı’na, Trabzon Valisi’ne, kültür müdürüne sesleniyorum. Burasını restore ederek bir an önce Trabzon turizmine kazandıralım. Burası Trabzon’un ikinci Sümela’sı olabilir” dediğini...

İBB CHP MECLİS GRUBUNDA İLGİNÇ HAREKETLENME

İBB’nin iki ay sonra yapılacak grup başkanvekilliği seçimlerinde CHP’den Şükrü Genç, Şerdil Dara Odabaşı, Bülent Kerimoğlu ve Doğan Subaşı’nın (halen başkan) adları geçmeye başladı. Ekrem İmamoğlu’nun, İBB tesislerinde belediye başkan ve meclis üyeleri ile bu hafta yaptığı toplantılar yorumlara neden oldu. İmamoğlu’nun, 7 kişilik CHP grup yönetiminden sadece başkanvekili Doğan Subaşı’nı yanında götürmesi dikkat çekti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de dün CHP’li tüm meclis üyelerine yemek vermesi “‘Yarışta ben de varım’ diyor” yorumlarına neden oldu. Her zaman genel merkezden gelen listelerin değil, seçimli bir yarışın olacağı anlaşılıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları