Forsun sökülmesi içimizi acıttı

ANKARA’daki evim Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün tam karşısındadır.

Haberin Devamı

Zaten bizim bağımız Köşk’e komşuydu ve 1960’larda istimlak edilerek Cumhurbaşkanlığı arazisine katıldı. Üzüldük tabii ki, ama “Devlet sağ olsun” dedik. Küçüklüğümden beri orası biz Ankaralılar için çok özeldi. Benim dedemin diktiği meyve ağaçları hâlâ orada duruyor. Bizler muhafız alayının geçişini de heyecanla seyrederdik. Sayın Demirel zamanında birçok defa oraya kıdemli kardiyoloji hocaları olarak yemeğe, resepsiyonlara davet edildik. Hatta sanata çok değer veren Sayın Demirel bir ‘Tıp Bayramı’nda hekimlerin yaptıkları resimleri Köşk’te sergileme şansı vermişti bize. Cumhurbaşkanlığı Köşkü gerçekten çok güzeldi.
Bazı resmi kuruluşlardan, Ziraat Bankası’nın bazı şubelerinden TC’nin kalkması bizi üzerken, TCDD ambleminin Ankara Garı’ndan sökülmesi üzüntümüzü daha da artırdı. Bir de Cumhurbaşkanlığı forsunun Çankaya Köşkü’nden sökülmesi Cumhuriyet’in ilk yıllarında doğan bizleri kahretti. Keşke orası müze olarak, o haliyle kalsaydı. Ben bu memlekete 50 yıl onca hastaya şifa dağıtmak için hizmet verdim, onca insan yetiştirdim. Çok üzgünüm, çok kırgınım ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok, çok ümitsizim. 80 yaşıma girdim, bu moralle ayrılmak istemiyorum.
Prof. Dr. Siber GÖKSEL
Emekli hekim, öğretim üyesi

Haberin Devamı


Neyin intikamı


-ATATÜRK size ne yaptı da o Cumhurbaşkanlığı forsunu kaldırdınız oradan.
Hiç olmazsa ‘büyük önder’in hatırasına saygı duyularak fors orada bırakılırdı. Veya bir yerde toplanır, temsilen sergilenirdi.
Atatürk’ü simgeleyen bu forsun kaldırılması neyin intikamıdır!?
Neyin!
Cumhuriyet’e saygısızlıktır.
Bir nefret bu noktaya ulaşmışsa söylenecek başka ne olabilir ki!?...
İnsanda vefa olur!
A.E.

Bu dosyadan başım döndü


GEÇEN dönemki İzmir milletvekili olarak Sayın İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk, Jandarma Alay komutanları ile MİT Bölge Başkanı ve yardımcılarının tutuklandığı ‘Erzincan Ergenokon’u soruşturmasındaki hukuksuzlukları tespit etmek üzere parti görevi nedeniyle 2010 Şubat ayında gittiğim Erzincan’da... Bugün, ‘Paralel Yapı’ denilen örgütün gizli tanık kumpası, yalanları ve iftiraları yüzünden, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmakla suçlandığım ve üç yıldan beri devam eden davada... Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nin dün (önceki gün) duruşmasında altı saat süren yargılama sonucunda; yine ‘Paralel Yapı’ kumpası yüzünden Sayın İlhan Cihaner ve diğerlerinin yargılanmakta olduğu ‘Erzincan Ergenekon’u davası ile birleştirilmek üzere, dosyamın Yargıtay Genel Kurulu’na gönderilmesine karar verildi... Dolayısıyla benim dosya, önce İstanbul’daki Ergenekon davası ile birleştirilmek üzere, ilgili Özel Yetkili Savcı Zekeriya Öz’e, oradan Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne ve oradan da Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’ne ve şimdi de Yargıtay Genel Kurulu’na gönderilmiş olmaktadır.
Yani, üç yıldan beri Türkiye turu yaptırılan dosyamı takip etmekten başım döndü.
Ahmet ERSİN
Eski CHP İzmir Milletvekili

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ


“Kolonları kesip galeri yapan da 5 aldı, ölen de... Din öğrenilen bir şeydir, ahlak keşfedilen bir şeydir. Din ve ahlak dersini koyarsan olmaz, onlar yine kolon keserler. Din ve ahlak bir arada olmaz.”
Prof. Dr. Üstün DÖKMEN


Namuslu-namussuz


ZAMAN zaman ‘namusluların en az namussuzlar kadar cesur olması’ lafı birileri tarafından gündeme alınıyor. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmet İnönü’ye atfen söyledi. Bazı yazarlara göre ise lafın aslı bir başkasına ait, İsmet Paşa daha farklı şeyler söylüyor. Bana kalırsa namusluların en az namussuzlar kadar cesur olması yeterli değil. Namuslular namussuzlar kadar çok sayıda olmadıkça kurtuluş imkânı yoktur. Sonuçta demokrasi gelip parmak hesabına dayanmış durumda.
M. Bülent ADIGÜZEL-ALİAĞA

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?


-BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde, Alev Coşkun, Hüseyin Özbek, A. İlhan Gülek’in konuşmacı oldukları, ‘Uğur Mumcu da yaşıyor, Muammer Aksoy da’ etkinliğinin bugün 14.00’te yapılacağını...
-MAGAZİN Gazetecileri Derneği ve Şişli Belediyesinin katkısıyla, doğumunun 100. yılında Aziz Nesin’nin anısına, pazartesi günü 20.30’da ‘Hadi Öldürsene Canikom’ oyununun Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşulacağını...
-ULUSAL Eğitim Derneği’nde ‘100. yılında Ermeni Tezleri’ konulu konferansın (Konuşmacı İsmail Hakkı Pekin), bugün 14.00’te yapılacağını (Nacetibey Caddesi,
No: 13/13 Sıhhiye Ankara)...

MESAJ PANOSU

Haberin Devamı

-DÜNYADAKİ en kârlı ticaret din tüccarlığıdır; sermayesi yalan, müşterisi cahildir, inanan oldukça yalancılar çoğalır. A.N.
-(CHP’li Umut Oran’ın sorusu üzerine) TBMM’de toplam 766 güvenlik kamerası çekim yapıyor, ses kaydı özelliği kameralarda mevcut, ancak kullanılmıyor.
Cemil ÇİÇEK
-YUNANİSTAN’ın yeni Başbakanı Çipras, Babaeskili çıkmış. Ne varsa Trakya’da var. Az biraz Kemalizm enjekte edilirse randıman verecek gibi görünüyor.
Sühan SARI
-KARA Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’ın, Türk askerinin başına çuval geçiren generalden madalya alması, bir ‘eniştem beni niye öptü’ hikâyesi olmaya adaydır. Türk ulusunun/milletinin onuru bir kere daha incitilmiştir. Keşke Hulusi Akar, gerçekten bir yerde bir askeri başarı elde etmiş olsaydı; Türk milleti ona bir değil, bin madalya takardı.
Bülent ESİNOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları