Fındıkta oyunlar başladı

Bu sezon rekolte Türkiye’de ve dünyada düşük olacak yani fındık dünya tüketimine yetmez, diyoruz. Yani fındık işleriyle uğraşanlar diyor. Ancak kazın ayağı öyle değil. ‘Fındık kurtları’ hemen devreye giriyorlar.

Haberin Devamı

Üretici ve fındık düşmanları, algı yaratmak, dünyada ve ülkemizde fındık rekoltesini yüksek göstermek, dünyaya fındık tüketimi yeter, panik yapmayın mesajını vermek istiyorlar.

Dedikleri şu: “İtalya, Şili, Amerika ve Türkiye’de rekolte yüksek.”

Fındık fiyatlarındaki yükselişi bir şekilde aşağıda tutmak istiyorlar.

Hepsi oyun, inanmayın.

Aman dikkat!..

Osman ÇAKMAK-ORDU

SU GİBİ ÖZELLEŞTİRME

Tarımsal sulamada kullanılacak su özelleştirilemez. Konut ve işyerlerinde kullanılan su, devlet tarafından emlak vergisi esas alınarak yeniden fiyatlandırılmalı ve belli bir miktarın altında su tüketen hanelerden su parası alınmamalıdır.

Böylelikle elde edilecek ilave gelir, tarımsal sulama altyapısı için kullanılmalıdır.

Tahir ÇALGÜNER

BU CENNETİ SİYANÜRLE YOK ETMEYİN

Haberin Devamı

Aziz Türk milleti, Aybastılar, Ordulular, size çağrımdır. Doğasını sevenler, ormanını, ağacını sevenler, toprağını sevenler, vatanını sevenler, insanını sevenler, Allah’ını sevenler, ayağa kalkın!

Siyanür ve sülfürik asit çetelerine ve işbirlikçi bürokrat ve siyasilere geçit vermeyin.

Perşembe Yaylası biterse Aybastı biter. İteniçi Yaylası biterse Korgan biter. Su biter, toprak biter, Ordu biter. Allahın özenerek yarattığı dünyanın en yeşil yeri burası, lütfen yok edilmesin. Burası dünyanın 8. harikası. Burası yeni bir ‘Dipsiz Göl’, yeni bir ‘Salda Gölü’ faciası olmasın.

Dr. Mustafa ADIGÜZEL-Ordu Milletvekili

ADANA FESTİVAL ETKİNLİKLERİ İLE KISKANDIRIYOR

PORTAKAL ÇİÇEĞİ’NDEN SONRA JAKARANDA

Geçen hafta bir günlüğüne Adana’ya gittik, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin davet etti, “Adana’nın ilk cadde etkinliği, Jakaranda Kültür ve Sanat Festivali’miz var” dedi. Jakaranda deyince Mersin Mezitli Belediye Başkanı’nın açıklamalarını hatırladık. Başkan Neşet Tarhan, “İlçenin farklı noktalarında toplam 4 bin ağaçlık 36 koru oluşturduk” demişti. Mor renkli çiçekleriyle Mezitli’nin havasını değiştirdiğini duyuyorduk. Çukurova ilçesinde bu gösterişli, güzel ağaçla karşılaştık. Anavatanı Brezilya’ymış. 7.5-15 metre arası uzar ve 6-12 metre arası tacı vardır. Tropikal havada yetişiyor, mavi ve mor renkleriyle çok hoş bir görünümü var. Nisan ayından eylül sonuna kadar açıyor. Kokusu da var. Yalnız soğuktan korunaklı olması gerekiyor. Yazın da su istiyor.

Haberin Devamı

Adana’da daha önce dikildiğini anlıyoruz çünkü Turgut Özal Bulvarı yapılalı neredeyse 30 yıl oluyor. Herkesin dikkatini de çekiyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hemen söze girerek ve yeni festivalin her yıl nisan ayında düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na rakip olmayacağını belirterek, “Adana’mızın mayısı da çok güzeldir. ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’na gelmediyseniz şayet sizi Jakaranda’ya bekliyoruz’ diyeceğiz ve birbirini besleyecek, büyütecek 2 festival, karnaval haline gelecek” dedi.

Başkanın konuşması dört günlük festivalin boyutunu gösteriyordu. 105 etkinlik, 6 noktada sanat çadırları var. 35 grup müzik yapıyor. Sanat etkinlikleri; seramiğin büyüsü, ahşabın dili, canlı heykel, duvardaki sanat, pandomim, sihirbazlık ve sokak tiyatrosu gibi başlıkları taşıyor. Sepet örme, cam işleme ve hat gibi sanatları da unutmayalım. Başkan Soner Çetin, Çukurova’yı kültür ve sanat kenti yapma hedefiyle çıktıkları yolda önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Başkan Çetin, “8 yıllık görev süremiz içerisinde olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapma gayreti içinde olurken bir yandan da kültür-sanat etkinliklerine ağırlık verdik. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Uluslararası Karikatür Festivali, Yılmaz Güney Anma Günleri gibi etkinlikler hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ses getirdi. Jakaranda da Çukurova’ya renk katacak, Portakal Çiçeği’nden sonra Adana markası olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kadın Kooperatifleri’nin çalışmalarının da ve ürettiklerinin sunuşu ile festivale renk kattığını söylemeliyiz.

CHP’Lİ PEKŞEN: ‘ADAYIM’

CHP eski Trabzon Milletvekili ve eski PM üyesi Av. Haluk Pekşen Bizim TV’de, önümüzdeki kurultayda Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı. Zamanında ya da erken yapılacak bir seçimde CHP’nin milletvekili adaylarını mutlaka ‘üyeler’ ile “ön seçim yaparak belirlemesi gerektiğini” vurguladı.

OKUYUNUZ

-SİNAN Niyazioğlu ‘Alfabe ve Matbuat: Türkiye’de Alfabe Devrimi ve Matbuat Rejimi (1928-1939)’ (Koç Üniversitesi), Mustafa Sarı ‘Müsilaj Ağıt mı Umut mu?’ (İş Bankası Kültür), Merdan Yanardağ ‘İslam Dünyasının Süren Ortaçağı’ (Kırmızı Kedi), Güven İslamoğlu ‘Her Evde Bir Hikâye var’ (Hürriyet Kitap), Metin Cengiz-Yavuz Özdem ‘Yakın Dönem Türk Şiiri’ (Şiirden Yayınlar), Dr. Mahfi Eğilmez ‘Yapısal Reformlar ve Türkiye’ (Remzi), Engin Akyürek-Koray Durak ‘Bizans Döneminde Anadolu (Yapı Kredi), İlker Başbuğ ‘Mustafa Kemal Anlatıyor - Savaş ve Barış’(Kırmızı Kedi), Nuri M. Çolakoğlu-Aytaç Demirci ‘Boğaziçi’nde Yanan Meşale (Remzi), Ender Akyol ‘Türkiye’nin Kalkınma Yönetimi Politiği (Kriter), Ömer Şahan ‘Bir Nefes Kadıköy’ (Özyürek)

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

-EYÜPSULTAN Belediyesi’nin, Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde 3. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın çarşamba günü açılacağını duyurduğunu (30 firmanın bulunduğu fuardan bugüne kadar 2.500 kişi iş sahibi oldu)...

-TEKİRDAĞ-Şarköy’de kurucu ve imtiyaz sahibi Yakup Önal’ın, Basın İlan Kurumu ve yerel yönetimlerden herhangi bir ilan almadan, halkın ve küçük esnafın abonelik ve ilan desteği ile çıkarttığı ‘Şarköy’ün Sesi’ gazetesinin 20. yaşına bastığını...

Yazarın Tüm Yazıları