‘Daha iyi yargı’ dünyaya anlatılıyor

Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, 18 Ekim Salı günü, Fransa’nın ve dünyanın önde gelen siyasal ve sosyal bilimler üniversitesi SciencePo’nun ‘hukuk ve siyasi kurumlar’ dersinde konuk konuşmacı oldu. Dünyada ve Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve yargının karşı karşıya olduğu sorunlar üzerine görüşlerini paylaşan Av. Mehmet Gün, derneğin “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” önerisini anlattı.

Haberin Devamı

Gün, “Devlet gücünü kullananlar hukukla sınırlandırılmalı” dedikten sonra “Türkiye’de 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile yargı bağımsızlığı ve hâkim teminatının büyük oranda kaybedildiğini” vurguladı. “Siyasetin eline geçen yargının görevini yapamayacağını” belirten Mehmet Gün şunları ekledi:

“Kurucusu ve başkanı olduğum Daha İyi Yargı Derneği, Türk yargısını çağdaşları seviyesine getirmek ve tam bağımsızlık kazandırmak için yola çıktı. Temelde yargıda dokuz reform önerisi içeren çalışmamızı şu sıralar hem Türkiye’de hem de dünyada anlatıyoruz. Önerdiğimiz reformların sadece Türkiye’de değil, dünyada da uygulanabilir ve yargıyı daha iyi hale getirebilir nitelikte olduğuna inanıyoruz.”

GÜNÜN SÖZÜ

(Rishi Sunak için) “Başbakan olduktan sonra bazı kişiler gibi etnikçilik yapmadığı kesin. Muhtemelen kendisine ‘British’ diyordur. Bu da aşağı yukarı bizdeki Türk anlamına gelir çünkü Türklük etnik bir kimliği değil, sosyolojik bir millet kavramını tanımlıyor.” Prof. Dr. Hasan ÜNAL

Haberin Devamı

GOL YİYENİ ÜZÜLEREK ANLATMAK

HALİT Kıvanç’ı farklı kılan yönlerine, onun entelektüel bilgi birikimine dikkat çeken, eski TRT’nin değerli spor spikerlerinden Akın Göksu:

 Halit Kıvanç, golü yiyen takımı üzmeden anlatırdı maçı.

Allah’ım bu ne büyük bir insani kalite... Aynı zamanda, özellikle de günümüz spor spikerlerine meslek ahlakı adına ne de büyük bir miras!

(Onu bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz.) Y.A.

SIRLAR KOMMAGENE ŞÖLENİ İLE ARALANDI
Adıyaman hamlede

Gizemli krallığın göz bebeği Adıyaman, dolu dolu geçen heyecan verici bir şölene ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından sanatçılar, tarihçiler, yazarlar ve gastronomi şefleri; bölgenin eşsiz lezzetlerini, tarihini ve kültürel mirasını tanıtmak için buluştu. ‘Kommagene Şöleni’nde Nemrut’ta tirat sesleri yükseldi, 120 metre uzunluğundaki Cendere Köprüsü’nün gizemi keşfedildi. Tarihi Kahta Kalesi’nde opera ezgileri yankılandı, 200 yıllık Tuz Hanı’nda geleneksel lezzetler yorumlandı, Adıyaman’ın tarih kokan çarşılarıyla sıradışı bir yolculuğa çıkıldı, büyük bir coşku yaşandı. Yok olmaya yüz tutmuş yöresel kıyafetli ‘Besi Bebekler’, Adıyamanlı kadınların nakışlarıyla şölende yeniden hayat buldu, rengârenk görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Eşsiz lezzetleri, tarihi ve kültürel mirası, benzersiz doğası ve turizm değerleriyle uyumun, barışın ve dengenin simgesi Adıyaman’da gerçekleşen Kommagene Şöleni, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Vali Çuhadar, şunları söyledi: “Adıyaman’ı kültür, sanat ve gastronomi turizminin başkenti yapmayı hedefliyoruz. Tarihiyle, coğrafyasıyla, iklimiyle, yerel lezzetleriyle bu potansiyele sahibiz. Düzenlediğimiz bu Keşif Şöleni bir başlangıç ve devamını getireceğiz. Yıllık 100 bin olan turist sayısını yüzde 100 artırarak 200 bin turist konuk ağırlamayı, turizmin cazibe merkezi olmayı amaçlıyoruz. Adıyaman’ın turizmi canlandığında yalnızca Türkiye değil, dünya turizmine de çok büyük katkıları olacak. Adıyaman’ın turizmi, gastronomisi eşsiz... Yurtiçinde ve yurtdışında turizmi sevenleri, keşfetmeyi sevenleri Adıyaman’a bekliyoruz.”

Haberin Devamı

“Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi”; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında destekleniyor. T.C. Adıyaman Valiliği’nin yürütücüsü olduğu proje, Adıyaman’da turizm sektörünün rekabet gücünü artırmak ve bu sayede bölgenin sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.  Vildan A.

BJK BAŞKANI ÇEBİ’NİN BABASINDAN TEKİRDAĞSPOR TESİSLERİNE KATKI

TEKİRDAĞ Süleymanpaşa ilçesinde, Trakya’nın en büyük spor tesisi olacak ‘Paşa Spor Vadisi’nin içerisinde yer alan Sporcu Misafirhanesi ve Tekirdağspor Sosyal Tesisleri binası, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından açıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin babası, Şafak gazetesi sahibi Yaşar Kaptan Çebi’nin inşaat malzemesi katkısı ile gerçekleştirilen tesisin açılışında Vali Aziz Yıldırım, TBB Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Yoncagül bulundular.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?
Kış için KDV indirimi

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde, odun ve kömürde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi için Kanun Teklifi verdiğini...

ADANA Milletvekili Orhan Sümer’in “kış aylarının etkisini göstermesi ile birlikte yakacak yardımlarının başlatılması ve açlık sınırı altında olan her aileye yardım yapılması gerektiği” konusunu Meclis’e taşıdığını ve “Açıklanan yoksulluk seviyesinin altında geliri olan her aileye mutlaka yakacak yardımı yapılmalıdır” dediğini...

BTP Lideri Hüseyin Baş açıkladı
‘BİZİ MİLLET İTTİFAKI’NA KARAMOLLAOĞLU İSTEMEDİ’

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 2015 ve 2018’de CHP’den kendilerine ittifak teklifi geldiğini, 2018’deki ittifakın Saadet Partisi’nin itirazı üzerine engellendiğini belirterek şunları anlattı: “Ancak aday listelerinin verilmesine 2-3 gün kala ‘Biz bu işi yapamıyoruz’, dediler. Önce bir açıklama olmadı. Arkasından bize söylenen hep şu oldu, ‘SP Genel Başkanı Karamollaoğlu BTP varsa biz yokuz dedi’ dediler. Ben bunun Kemal Bey’in ağzından duyulduğunu duydum. Ben Temel Bey’le hiç oturmadım, hiç kavgam olmadı. Benim Atatürk çizgisinde olan, Cumhuriyet çizgisinde olan hiç kimseyle bir kavgam olmaz. Nitekim SP bugün Atatürk’ün kurduğu partiyle oturarak bu çizgide olduğunu gösteriyor esasında, değil mi? Bu çizginin haricindeyseniz orada ne işiniz var?”

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

EMEKLİLİKTE yaşa takılanlarda 1999 yılı öncesine ait şartlara dönülmeli. Prim gün ve yılını dolduranlar hemen emekli edilmeli. İntibak düzenlemesi bir an önce hayata geçirilmeli.     Ömer Fethi GÜRER

TÜM taşeron işçiler amasız, fakatsız, lakinsiz, ayrımsız olarak kadroya geçirilecektir.  Bursa KÖKSAL

Yazarın Tüm Yazıları