‘CHP çözüme kavuşturur’

Haberin Devamı

CHP’nin Diyarbakır’da hafta sonu basına kapalı yaptığı toplantıda 26 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Toplantıya Adıyaman’dan katılan TOBB Kadın Kurulu Kurucu Başkanı, Anadolu İş Kadınları Derneği kurucu başkanı ve 25. dönem CHP İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayı olan Hayriye Ersoy, toplantı sonrasında konu ve süreç ile ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.
Ersoy “Bu toplantı daha önce katılmış olduğum sayısız toplantıdan çok farklıydı. Katılım oldukça yüksekti. Ortaya çıkan en önemli sonuç bölgemizde ve tüm Türkiye’ye yayılan çatışma ve savaş hali sorununu CHP’nin çözüme kavuşturma çabasıydı. CHP’den beklentiler, partiye duyulan güven ve teveccüh, CHP’nin samimiyeti sokaktaki esnaf ve halk tarafından yüksek bir sesle dillendirildi. CHP’nin bu ülkenin kurucusu olduğu, düne kadar koyu AKP’li olan STK’lar tarafından dillendirilmesi oldukça anlamlıydı. Ayrıca toplantıda Adıyaman adına eşim Zafer Ersoy’la birlikte yıllarca bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak adına çok ciddi çalışmalar yaptığımızı, terörün panzehri olan eğitim ve istihdam konusunda, gerek OSB’nin kurulması gerekse eğitim alanında okul yapımı ve benzeri aktiviteleri yürüttüğümüzü, fakat karanlık bir elin sürekli olarak bölgenin gelişmesine engel olduğunu ifade ederek, bu konuda hem savaşın durdurulması hem de bölgenin gelişmesi açısından toplantıda bulunan STK’ların düşüncelerinin TOBB ve TÜSİAD’dan destek istenerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesini heyetten talep ettim. Ülkemizin doğusundaki savaş hali batıdakileri de rahat yaşatmayacaktır. Bu nedenle halk olarak kaos ortamının bitirilmesi yönünde siyasilere baskı yapılması gerektiğini ve gerekirse STK’lardan bir mutabakat metni imzalayarak, PKK’ya tek taraflı ateşkesin sunulması gerektiğini söyledim. Sonuç olarak daha evvel bölgedeki halktan ve STK’lardan bu kadar güçlü bir beklenti hali olmamıştı. Toplantıda dillendirilen en önemli noktalardan birisi de AKP’nin güvenilirliğini yitirdiği, bu saatten sonra CHP’nin üstlenmiş olduğu rolün önemi arttığıydı. STK’ların üzerinde durduğu bir diğer konu ise daha fazla kadın milletvekilinin ve siyasilerin bölgede çocuklarını kaybetmiş olan annelerle görüşmesi gerektiğini, özellikle bölgeden kadınların da Meclis’e taşınması gerektiğiydi. Sonuç olarak CHP genel sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki heyet bölgede çok olumlu karşılandığı gibi beklentiler çok yüksek olduğu için Tekin’e, ‘Önemli bir misyonun yüklendiğini’ belirttiler.”

Haberin Devamı


CHP Kürt aktörlerle buluşmalı İmralı ve Kandil’e gitmelidir

Haberin Devamı


-CHP’li Hayriye Ersoy’a göre, toplantıda dikkat çeken konuşmalar şöyle:
-Mesut Azizoğlu: “Çözüm sürecine çözüm sunmak gerekiyor. CHP’nin özel olarak Kandil’e ve İmralı’ya birilerini göndermesi gerekir. CHP olarak Anadolu insanları için bunu isteyenin bugüne kadar İmralı’yla görüşme yanlışsa doğruyu siz bulun. Bizler rapor değil, eylem istiyoruz.”
-Kenan Akdeniz: “AKP bölgede hızla tabela partisi olma yolunda ilerliyor. Kobani’de direnişi algılayamayanlar siyaset yaptıklarını zannetmesinler.”
-Cabbar Leygara: “AKP’nin iktidarı değiştirmeme çabası var. CHP bu konuda daha çok cesur olmalıdır. AKP, halkı kaotik ortama götürüyor. Erdoğan’ın hükümdarlığına son verilmelidir. Bu çalışmaya HDP ve CHP’nin tabanı destek verir. CHP bu sebeple Kürt aktörlerle buluşmalıdır. Kandil ve HDP’ye ateşkes önerisi olumlu sonucun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Barışı bozan AKP ve Erdoğan tarafıdır. AKP bölgede tabela partisi olmaya mahkûmdur.”

Haberin Devamı

CHP’nin yeni vekillerinden kaçı parlamentoya gelebilir

BİR parti yöneticisi ile konuşuyoruz:
-Şimdi ne olacak?
AKP bir azınlık ‘seçim amaçlı’ hükümeti kuracak.
-Seçim niye bahara kalıyor?
2016 bütçesi çıkarılacak. Bu bütçenin seçim ekonomisinde kullanılacağı apaçık.
-‘Her seçim yeni seçimdir” dendi; her şey sil baştan olacak.
CHP tüzüğü gereği önseçim yapılma zorunluluğu olduğunu unutmayın. Mecburi önseçim var; tüzük seçim çevresinin yüzde 85’inde adaylarını önseçim ile belirlemek zorunda.
-Kılıçdaroğlu, “7 Haziran seçimleri öncesinde bir kez kontenjan adayı olan bir daha kontenjan adayı olamayacak” demişti. Bu durumda
7 Haziran’da kontenjan adayı olanlar bu seçimlerde yeniden ‘beleş’ koltuklara talip olacaklar mı? Daha önce de yok muydu sanki...
-Aynı kontenjan listesi yeniden gösterilebilir mi?
Genel Merkez’in böyle bir şansı yok.
-CHP’nin 213 vekilinden kaçı gelir?
Çok azı gelir... Partide büyük bir deprem yaşanacağı bilinmelidir.
-Maymun gözünü açtı, üye önseçimi öğrendi denilebilir mi?
Aynı PM, aynı MYK var ise ‘koruma ve kollama’ görevi tabii ki olacaktır!

Haberin Devamı


Trakya, Güney Akım’a karşı


TRAKYA’nın canına okumaya niyetli bu yağmacılara, talancılara artık ‘Dur’ dememiz gerekiyor. Bakü-Ceyhan ve Samsun-Ceyhan hatları varken, inatla, ne emelle yapıldığı belli olmayan büyük müteahhitlik bedelleri içeren amaçsız projelerle Trakya’nın tek doğal yaşam alanı olan Kuzey Ormanları’nı, Yıldız Dağları’nı (Istranca), su havzalarını boydan boya aşacak bir boru hattına (Güney Akım Projesi) karşı gelen Trakyalılar, bu projeyi durdurmak için bir imza kampanyası başlattılar.
https://t.co/Tz3rlxQIE4

BİLİYOR MUSUNUZ?

-CHP İstanbul İl Başkanlığı (Büyükdere Caddesi) bugün 18.00’de Prof. Dr. Temel Belek’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Naci Görür’ün ‘Beklenen İstanbul Depremi ve Kentsel Dönüşüm’ başlıklı bir konferans vereceğini...

Haberin Devamı


MESAJ PANOSU



-6,7, 8 Ekim 2014’de PKK’nın gerçekleştirmeye çalıştığı isyan provasında 50’den fazla vatandaşımızın öldüğü ve milyarlarca liralık maddi kayba ve talana rağmen savaş uçaklarımız neden sınır ötesinde terör kamplarını o zaman vurmadı da şimdi her gün bomba yağdırıyor? Anlayamıyorum!
Önder OSKAY-ANKARA

Yazarın Tüm Yazıları