Bu mucit Türk’ü baştacı edelim

THE Wall Street Journal’da ABD ile Çin’in 5G teknoloji yarışında, 4G teknolojisinden tam yüz kat daha hızlı bir teknolojiyi Çin şirketi Huawei için bir Türk bilim adamının icad ettiğini okuyunca içim burkuldu.

Haberin Devamı

Mühendisimizin ismi Erdal Arıkan. Erdal Bey buluşunu bir konferansta açıklayınca dinleyen mühendisler onu dakikalarca ayakta alkışlamışlar. Ben isterdim ki Cumhurbaşkanlığı, ülkemize yüz milyarlarca gelir sağlayabilecek endüstriyi kurması için bu mühendisimizi Türkiye’ye getirip önüne kırmızı halı sersin ve baştacı etsin... Dilerim bu haberin yetkililerce okunmasını sağlarsınız. 

Yılmaz EROLGAÇ-San Diego,California

 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ TAKSİTLENDİRİLMELİ

ELEKTRİK ve doğalgaza yapılan yüksek orandaki zamlar bütçelerimizi alt üst ediyor. EMO, elektrik zamlarının yıl başından beri konutlarda yüzde 33, sanayide yüzde 44, doğal gaz zamlarının ise yüzde 20’ye ulaştığını açıkladı. Önümüzdeki aylar kış... EPDK’nın, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin artan faturalara bir ödeme planı getirmesi beklenir. Batı ve güney/güneydoğu Anadolu’da klima kullanımı nedeniyle evlerdeki yüksek fatura bedelleri korkutuyor. Bir önerimiz var: bu faturalarla birlikte doğalgaz bedelinin de ‘taksitlendirilmesi’ düşünülemez mi? Yüksek faturadan çekinenlerin tüketimi azaltmasıyla olumsuz sağlık koşullarına maruz kalınacağı da düşünülmelidir.

Haberin Devamı

Prof. Dr. H. Mahir Fisunoğlu-Çukurova Üniversitesi

 

FİSKOBİRLİK NE DURUYOR?

FINDIKTA TMO’nun fiyatı hâlâ açıklamaması piyasada belirsizliğe yol açıyor. Borcu olanlar ve gurbetçiler beklemeden fındığını tüccara 11-13 lira arasında verdi. Bu fiyat maliyet ve işçilik ücretini bile karşılamıyor. Ancak satmak zorunda olduğundan elinden çıkardı. Bir kilo fındığın maliyeti 12-13 lirayı buluyor. Fındıkçı, TMO’dan 15-16 lira fiyat açıklamasını bekliyor. TMO ile birlikte bir zamanlar üreticinin göz bebeği olan FİSKOBİRLİK de devreye sokularak üreticinin tekel firmalara teslim olması engellenebilir.

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

‘ARABULUCULUK MERKEZİ’

- İSTANBUL Ticaret Üniversitesi ile TURYAP’ın işbirliğiyle hayata geçirilecek ‘Arabuluculuk Çözüm Merkezi’nin bugün 10.00’da Kağıthane DAP Vadisi Z-Ofis’te faaliyete geçeceğini; kurumun uluslararası ve AB standartlarında gayrimenkul sektöründe ihtisaslaşmış ilk kurum olacağını..

Haberin Devamı

- TURMEPA Genel Müdürlüğü’ne 2010’dan beri genel müdür yardımcısı olarak görev yapan gazeteci kökenli Semiha Öztürk’ün atandığını; Genel Müdürlüğü yürüten Muammer Akşit Özkural’ın ise TURMEPA Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu olarak görev yapacağını...

HARİTA Mühendisleri Odası’nın Bakırköy Belediyesi’nde cumartesi 14.00’de ‘Her Yönüyle İmar Barışı’ konulu etkinliğinin yapılacağını...

- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi tarafından 8-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali için başvurularının başladığını...

-‘BAŞKA Sinema Ayvalık Festivali’nin Kariyo-Ababay Vakfı’nın ana sponsorluğunda 5-10 Ekim tarihlerinde düzenleneceğini; söyleşiler, paneller ve konserlerin gerçekleştirileceğini festivalde Türkiye ve dünyadan 40’a yakın film gösterileceğini, ancak film yarışması olmayacağını, ilk kez bu yıl seçilecek yılın yönetmenine vakıf tarafından 100 bin TL para ödülü verileceğini...

 

Haberin Devamı

MEB ‘AÇIK’ OLMALIDIR

- TARİHÇİ ve yazar Mustafa Solak, eğitimle ilgili son yazısında “18 Temmuz 2017’de öğretim programlarını yayımlayan MEB, bu programlara dayalı ders kitaplarını da yazdı ve okullara yollamaya başladı. Genel olarak değerlendirdiğimizde Atatürk’ün, Atatürk ilkelerinin, özellikle laikliğin geçtiği yerlerin azaltıldığını; hatta kimi derslerden kaldırıldığını; padişahın, halifenin teslimiyetçi, işbirlikçi rolünü, cumhuriyete karşı hilafet yanlısı Şeyh Sait ve Menemen ayaklanmalarını gözden uzak tutarak yeni bir tarih anlayışı yaratılmaya çalışıldığını gözlemliyoruz” dedi ve şu örneği verdi: “Örneğin 9. sınıf (Lise 1) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında ‘Laiklik ve Din’ ünitesi çıkarıldı.” 

 

Haberin Devamı

ŞARBON VE ARDINDAKİ GERÇEKLER

- PROF. Dr. Hazım Gökçen “Sorun, Türkiye’de gittikçe yoğunlaşan şarbonun canlı hayvan ve et ithalatına bağlı olduğunun sanılmasıdır. Son günlerde ortaya çıkan şarbon vakalarının ithalat ile hiçbir ilgisi yoktur” diyor. 1980’lerden önce Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü’nün kaldırılmasını eleştiriyor. Gökçen, veterinerlerin daha işlevsel hale getirilmesi ve bunun için de “1980 yılından önce olduğu gibi etkin ve bağımsız bir Kamu Hayvan Sağlık Örgütü’nün ivedilikle kurulmasının zorunlu olduğunu” yazdı.

 

Yazarın Tüm Yazıları