Bu gençlere yazık olacak

Koronavirüs bahanesiyle yılda en az 70 bin TL ödediğimiz yabancı dilde eğitim yapan okulların öğretime başlamaması, çocuklarımıza yazık etmektedir.

Haberin Devamı

Okula gitmeyen çocuklar yabancı dil öğrenemezler. Eski Ankara TED Koleji CEO’su Milli Eğitim Bakanı, kaçmadan konunun üzerine eğilmelidir. Benim çocuk dokuzuncu sınıfı pas geçmiş, onuncu sınıfta da yılı bitmek üzeredir. Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerin işleri süründürdüğünün bilincinde olması gerekir. Sağlık Bakanı’na ve sağlık bilimi profesörlere gelince... Kendileri değil miydi gençlere koronavirüs bulaşmıyor diyen? Avrupa ve tüm dünyada korona dolayısıyla okullar hiç kapanmamıştır. Bir de kendi sistemleri EBA’yı çok övüyorlar. EBA 1980’lerin açıköğretimine benzemektedir. Burayı bitirenler ancak devlet dairelerinde işe girebilirler. Bugünkü nesle yazık edilmektedir.

Eğer öğretmen sayısını arttırırsak eğitimi rahatça yapabiliriz.

Aslan ÖZMEN

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“KKTC’nin adından ‘kuzey’ sözü çıkarılıp, adı ‘Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ olmalıdır.”

Prof. Dr. Hasan ÜNAL-Maltepe Üniversitesi

HDP NEDEN GRUP KURMUYOR?

BİLİNDİĞİ üzere ‘millet ittifakı’ ile birlikte, çok açıklanmasa da HDP’nin önerdiği İBB Meclisi’nde sekize yakın meclis üyesi var, hatta bazı üyeler seçildikleri ilçelerde başkan yardımcısı oldular. Örnek mi? Kadıköy ve Avcılar. İYİ Parti, ‘millet ittifakı’ içinde seçilip daha sonra İBB Meclisi’nde 12 üye ile grubunu kurdu. Sözcüsü partisinin görüşlerini açıklıyor, yine de CHP ile birlikte hareket ediyor.

MHP ‘cumhur’ ittifakı içinde seçilen dört üye ile de grubunu kurdu. Başkanvekilliğini de Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yürütüyor.

Meclis kulislerindeki soru şu: HDP neden grubunu kurmuyor? Kendileri mi istemiyor, CHP izin mi vermiyor? Peki kendini neden ‘gizliyor’?

GÜÇLÜ ATAMALAR

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Canlı’dan boşalan İBB İSTAÇ Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Aslan Değirmenci atandı. Değirmenci’den boşalan İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürlüğü’ne ise Yüksel Yalçın atandı. İBB ‘Beltur’da korumacılık olamaz’ başlıklı yazımızda adı geçen, yolsuzlukların ortaya çıkmasını sağlayan Beltur Genel Müdürlüğü çalışanı İnsan Kaynakları Müdürü Mısra Pişkin’nin istifa etmesi yönünde üst yönetimden baskı yapıldığını yazmıştık. Dediğimiz çıktı. Mısra Pişkin, Beltur’daki görevinden alındı. İmamoğlu’nun bir konuşmasında “İş bulma konusu ‘ahbap-çavuş’ ilişkisi değil, liyakat meselesi” dediğine göre söylenecek bir şey var mı?

Haberin Devamı

AFŞİN-ELBİSTAN’DA KARA DUMAN TARİH OLUYOR

AFŞİN-Elbistan A Termik Santralı, 2018 yılının Aralık ayında çevre yatırımlarının yapılması için Çelikler Holding’e devredildi. Santralda filtreleme çalışması yapılmadığı iddiaları ortaya atılınca şirketten açıklama geldi. Çelikler Holding, açıklamasında Afşin Elbistan A Santralı’nda kuru baca gazı arıtma (Dry FGD) yatırımının tamamının hayata geçirildiği ve Haziran 2020’de geçici faaliyet belgesi alındığı, ıslak baca gazı arıtma sistemleri (Wet FGD) yatırımının da yüzde 65 oranında tamamlandığı belirtiliyor. Devam eden yatırımların 2021 yılının ilk çeyreğinde sona ereceği vurgulanıyor. Açıklamada, santralın çalıştırılmasında kullanılan fuel oil sisteminin de iptal edilerek, yerine doğalgazla ateşleme yapan yeni bir sistem kurulduğu ve bu sayede bir daha asla kara duman görülmeyeceği de ifade ediliyor.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

PROF. Dr. İsmail Tufan, endüstrileşmeyle birlikte yaşlılıkta da eğitimin önemini anlatırken, ‘60+ Tazelenme Üniversitesi’ni hatırlattı ve dedi ki: “Yaşlılık, pasif ve verimsiz bir yaşam dönemi olmaktan kurtarılmalıdır.”

KİMDEN VE NASIL HABER ALMALIYIZ?

MUHALEFETİ yeraltına inmeye zorluyorlar, medyayı yeraltına inmeye zorluyorlar.

Ülkemizden haberleri BBC, Sputnik, DW gibi kanallardan almaya başladık. Pek çok kişi ülkeden kaçan Fethullahçı, PKK’lı eski medya mensuplarından ya da ideolojik yayın yapanlardan almaya başladı.

Ya kamu bülteni dinleyeceğiz, sansürlenmiş, orası burası değiştirilmiş toplum mühendisliği -mühendislik dediysem ortada mühendislik falan yok, üç-beş kişi “Ahlakımı bozuyor” deyip bir filmi 80 milyon insanın seyretmesini engelleyebilir  yayınları seyredeceğiz ya da iyi ki var dediğimiz sosyal medya, influencer, YouTuber, fenomen, storyteller peşinden gideceğiz. Tamam ama sosyal medyada gazetecilik yapanlar örgütlenemiyor, güçlenemiyor, büyüyemiyor, gerçek bir medya haline gelemiyorlar. Ellerinde bir kamera, bir bilgisayar, az takipçi kazanıp birilerinin dikkatini çekip canını sıktığı anda susturuluyorlar.

Haberin Devamı

Bu iş, yurtdışında yaşayan biz Türklerin yardımı olmadan çözülemeyecek gibi görünüyor.

Taner ERTUNÇ

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in, içinde bulunulan zor koşullar nedeniyle tarım arazilerinden emlak vergisi alınmaması için TBMM’ye yasa teklifi sunduğunu, ayrıca üniversiteli işçilerin hak mağduriyetinin giderilmesi için araştırma önergesi verdiğini...

NİĞDE milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ataması yapılan ilçe milli eğitim müdürlerinin yüzde 70’inin (127-38) atanabilmek için gerekli şartları taşımadığının Sayıştay raporlarına yansıdığını belirterek, “Atamaların AKP iktidarında her bakanlıkta liyakatten uzak yapılması alışkanlık oldu” dediğini...

Haberin Devamı

TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner’in, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na, Erdoğan’ın “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” sözlerini hatırlatarak “Bu seferberlik İletişim Başkanlığı’na da uğrayacak mıdır? Keyfi ve hukuksuz el konulan basın kartları hak sahiplerine geri verilecek midir?” diye sorduğunu...

TARİH meraklısı kimya mühendisi Ekrem Hayri Peker ve gazeteci, Çanakkale Savaşı uzmanı Tayfun Çavuşoğlu’nun bir araya gelerek kurdukları, şimdiye kadar 40 yazarın ve 620 yazısının yer aldığı www.belgeseltarih.com sitesinin ‘tarih’ konusunda dijital örnek oluşturduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları