Balıkesir’de üretilen mühimmat Sur’da nasıl kullanıldı?

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri için İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en stratejik kent olan Balıkesir’de bir ‘mühimmat fabrikası’ olduğunu yazmıştık, hatırlarsınız.

Haberin Devamı

Dinamit, fitil ve çeşitli çaplarda mermi üretilen fabrikanın sahibi İsmail Yavaşça da tutuklanmıştı.

 

FETÖ’cü oldukları netleşen Yavaşçalar Şirketi’nin ürettiği mühimmatın bir bölümünün PKK’nın eline geçtiği, Cizre, Sur ve Nusaybin gibi kent kalkışmalarında kullanıldığı anlaşıldı.

 

Gazeteciler Abdurrahman Şimşek ile Ferhat Ünlü’nün Sabah’ta çıkan haberine göre, şirketin Lübnan ve Suriye’ye ihraç ettiği infilaklı fitillerin önemli bölümü, Cizre, Sur, Nusaybin ilçelerindeki hendek eylemlerinde hazırlanan patlayıcı tuzaklarında kullanılmış.

 

Şirket bu mühimmatı, son alıcısı Lübnan göstererek, Suriye’ye göndermiş. Hatta, bir parti ihracat ise Dışişleri’nin devreye girmesi sonucu son anda engellenmiş. Eğer Dışişleri engel olmasaymış, bu parti de aynı şekilde PKK’ya ulaştırılacakmış.

 

Haberin Devamı

FETÖ’nün devlet içinde nasıl bu kadar etkili hale geldiğini, 15 Temmuz’da yaşayarak öğrendik.

 

Şimdi anlıyoruz ki, FETÖ devlet içinde büyürken, Balıkesir’de de Yavaşçalar Şirketi’ne “Yürü ya kulum” denilmiş. Küçük bir av tüfeği bayisi olan şirket, devasa arazilere ve 100 milyon dolarlık tesislere sahip olmuş. Ama bu yetmemiş, Türkiye’ye zarar versin diye ürettiği mühimmatı da terör örgütüne göndermiş.

 

Olaylar netleşiyor ama ortada sorumlu yok.

 

BU ALANLARI KİM İMARA AÇTI

 

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş diyor ki: FETÖ denilen örgütle hummalı bir mücadele başlatan AKP hükümetine aylar önce şu soruyu sormuştum:

 

“İstanbul Bahçelievler’de Zaman gazetesinin bulunduğu alan deprem toplanma alanı mıydı? Bu alanın imar planını değiştiren kararın altında kim ya da kimlerin imzası var? Bu kişilerden hesap soracak mısınız?” Fakat bir cevap alamadım. İstanbul’da Acil Eylem Planı başlığında boş alan olarak tutulacağı bilgisi verilen ancak daha sonra yapılaşmaya açılan alanların bazılarına gelin hep beraber bakalım: “Ali Sami Yen (Şişli), Anthill (Şişli), Starcity Outlet Center (Bahçelievler), Zaman gazetesi (Bahçelievler), Ağaoğlu MyCity (Bahçelievler), Meydan AVM (Bahçelievler), Sahilpark Veliefendi (Zeytinburnu), Onaltı Dokuz (Zeytinburnu), Ora AVM (Bayrampaşa), Forum İstanbul (Zeytinburnu), Kiptaş Ünalan Evleri (Üsküdar), Kiptaş Tuzla 2-3 Etap Konutları (Tuzla), DAP Royal Center (Maltepe), TOKİ Avrupa Konutları (GOP), Kemalpark Evleri (Esenler), Çınar Olimpia Park Sitesi (Bağcılar), Ataköy Konakları (Bakırköy), Capacity AVM (Bakırköy), Selenium Plaza (Beşiktaş), Ortaköy Ermeni Vakfı Arazisi (Beşiktaş)...

 

Haberin Devamı

Evet, bu alanları imara kim açtı, söyleyin bakalım?

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

 ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği’nin 30 Ağustos’ta tüm yurtta fener alayları, kitlesel basın açıklamaları yapacağını, Ankara’da 30 Ağustos’ta 18.30’da Kızılay YKM önünde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle ve ‘Başkomutanımız Atatürk’ün izinde zafer alayı’ sloganıyla Anıtkabir’e meşaleli yürüyüş yapmayı planladıklarını... m CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolu’nun düzenlediği, Balyoz, Ergenekon davalarının ve 15 Temmuz darbe girişiminin merak edilenlerin konuşulacağı CHP milletvekili Dursun Çiçek ve PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin katılacakları panelin 20 Ağustos Cumartesi 16.00’da Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacağını...

 

Haberin Devamı

İHALEYİ KİM, KAÇA ALDI

 

ET-SÜT Kurumu 100 bin baş besilik büyükbaş hayvan ihalesi yaptı. İhale 20 milyon dolar civarında. İhaleyi alan firma açıklanmıyor; kaça alındı, hayvanlar nereden gelecek? Öğrenmek imkânsız. Daha önce ihaleler şeffaf yapılır, kurumun sitesinde ve gazetelerde açıklanırdı. Defalarca kurumu aradım, bilgi veremeyiz deniyor. Birileri halen ülkeyi soyuyorsa, ne cevap verilir?
Agah AKÇA

 

BU DAVALAR NASIL BİTER

 

ADLİYELERİN hali perişan... FETÖ/PDY operasyonu ile Türkiye’de zaten ağır işleyen adalet dağılımında, son gelişmelerden sonra ağırlaşan iş yükü yüzünden büyük bir sıkıntı yaşanacağı anlaşılıyor.Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre, 2015 yılında 6 bin 587 hâkimin görev yaptığı mahkemelere 2 milyon 240 bin dosya devirle gelmiş... Buna ek olarak geçen yıl 3 milyon 536 bin yeni dosya ilave olmuş... Yine 2015’de 4 bin 622 savcının görev yaptığı mahkemelere devirle gelen 3 milyon 641 bin dosyanın üstüne de 3 milyon 500 bin de yeni dosya gelmiş. Bütün bunların yanında Yargıtay Başkanı da daha önce yaptığı bir konuşmada, “Yargıtay’ın dosya yükünün 1 milyona ulaştığını” bildirmişti.Cezaevinden tahliyelerle bu davaların biteceğini mi sanıyorsunuz?

 

 

Haberin Devamı

Karadeniz’e yazık

 AŞIRI yağışlara, sele teslim olan Karadeniz gün geçtikçe betonlaşıyor. Dere yatağına, menfezlere kondurulan çok katlı ucube binalar sele adeta davetiye çıkarıyor. Plansız, hesapsız şekilde yapılan evlerin, apartmanların oluşturduğu tehlike Bartın ve Amasra’da bir kez daha görüldü.

Sel ile Karadeniz özdeşleşti. Ne yazık ki selin uyarıları dikkate alınmıyor, umursanmıyor. Yerel yönetimler gözü kapalı her isteyene yapı ruhsatı veriyor.
Boş vermenin, görmezden gelmenin bedelini aşırı yağışlarda canlarıyla ödüyor bölge insanı. Sadece Bartın ve Amasra değil, Karadeniz’in tümünü, yaylalarını beton esir aldı.Mavi ile yeşilin harmanlandığı bölgeyi, özellikle kıyı kesimini göğü delen çok katlı binalar kuşattı. Güzelliği ile dillere destan yaylalar da rant kapısı haline dönüştürüldü. Ayder Yaylası ile Uzungöl felaket denilecek kadar beton binalarla kuşatıldı. Diğer yaylaları da aynı tehlike bekliyor.
Tehlikenin farkına varan Çamlıhemşin Belediyesi nihayet Ayder’deki kaçak binaların yıkılması için karar aldı. Bir süre sonra Uzungöl’de de aynı kararın alınması kaçınılmaz. Çünkü bu yaylalarda muhteşem doğaya tanıklık etmek, oksijeni bol havayı solumak gittikçe zorlaşıyor.Yerel yönetimler gözü kapalı her isteyene yapı ruhsatı veriyor Artık bu yanlışa, aşırı para kazanma hırsına, yeşilin katledilmesine “dur” denilmeli. Böyle devam eder, önlemler alınmazsa Yeşil Karadeniz’e yazık olur hem dek çok.

Şükrü KARAMAN

 

MESAJ PANOSU

 

- MİLAS-Yatağan karayolu duble yol oldu fakat bu yolun 7 km’lik bölümü yarım kaldı. 3-4 yıldır böyle. Bu süre içinde çok sayıda kaza oldu. Son 10 günde 2’si ölümlü çok sayıda yaralanma olan 9 kaza oldu. Karayolları hiç bunu görmez mi?

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

 

 

Yazarın Tüm Yazıları