Aydın’da kuraklık alarmı, Ankara’da tasarruf çağrısı! Kuraklık vahim noktada

Aydın’da valilik birkaç gün önce DSİ Bölge Müdürlüğü’nün önerisi ile ‘kısıtlı sulama programı’ uygulama kararı aldı. Yapılan açıklamada “Kurak bir dönem yaşıyoruz, hem bugün hem de yarın için önlem alıyoruz” dendi. Büyük Menderes Havzası’ndaki barajlardan ovaya daha az su verilecek. Daha önce “Türkiye kavrulacak” diye yazmıştım. İşte en verimli ovamızda sulama suyu kısıtlaması başlayacak. Gelelim içme suyuna...

Haberin Devamı

İstanbul’daki baraj doluluk oranları son dönemde artarken, Ankara’nın barajları boşalıyor. Önce başkan Mansur Yavaş, sonra Aydın Valisi uyardı, “Aman dikkat sularımız tehlikede” diye!

İki hafta önce ASKİ Genel Müdürü açıklama yaptı. “Yağışlar çok etkili olmadı, suyu tasarruflu kullanalım” dedi. Birkaç damla yağış bizi rahatlatıyor. Ama durum ciddi. Ankara’da barajlarda geçen yıldan 45 milyon metreküp daha az su var. Kullanılabilir doluluk oranı yüzde 9’a düşmüş durumda. Önümüz bahar ve yaz. Yağışları tahmin etmek zorlaştı. Ankara’nın suyunun yüzde 35’i mecburen Kızılırmak’tan sağlanıyor. ASKİ bu suyun kalitesi düşük olduğu için bu oranı arttırmak istemiyor. Bunun için de tasarruf çağrısı yapıyor. Gerede’den gelen su doğrudan Ankara’ya veriliyor ama oradan da gelen su beklenen kadar değil.

Haberin Devamı

Tarımdan içme suyuna alarm zilleri çalıyor.

Kuraklık vahim noktaya doğru gidiyor, hem de her bölgede!

GÜNÜN SÖZÜ

“TÜRK olmanın, çalışmanın, ülkesini sevmenin ve Atatürk’e bağlılığın nesine karşısınız? Kuşkusuz tarih hepinizi, alınan bu kararları ve sonuçlarını zamanı gelince yargılayacaktır. Ama ben duyarlı bir eğitimci ve sivil toplum çalışanı olarak sizleri şimdi yargılıyorum.”

Gülseven Güven Yaşer, Çağdaş Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı

ANDIMIZ HUKUKUN ANDIDIR

ANAYASA’nın 125. maddesindeki değişiklik hükmüne göre, “Mahkemeler idarenin aldığı kararlarda takdir yetkisini kaldıracak karar alamaz” şekli hükmü gereği alındığı tahmin edilen Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu kararı, ‘millet adına’ alınmış bir karar değildir. Kendini ‘millet’ yerine koyarak alınmış bir görüştür. Her öznel yargı kararı, hukuk devletine karşı paralel jüristokratik bir faaliyet olarak kabul görür. Bu sebepten dolayı, referandum sonucu ile alınmamış bu karar ve kararı alanlar ‘Türk milleti indinde’ hukuken yok hükmündedir.      Tahir ÇALGÜNER

MANSUR YAVAŞ ‘DOKUNULMAZ’ MI?

BİZ sadece CHP İBB grubu kaynıyor zannediyorduk. Ankara’da da ‘sıkıntılar’ yaşandığını söyledi bir okurumuz... ABB Başkanı Mansur Yavaş yaklaşık sekiz aydır CHP grubuna gelmiyor, sorunları dinlemiyor ve ne yapılması gerektiği konusunda üyelerle bilgi alışverişinde bulunmuyormuş. Bundan önce, CHP grup odası yerine kendi makam odasında CHP’li meclis üyeleri ile görüşmüş, daha sonrası yok. Bu durumdan rahatsız olan CHP’li üyeler genel merkeze durumdan yakındıklarında da bir sonuç alamıyorlarmış. Konuyu Kılıçdaroğlu’na ilettiklerinde “Siz karışmayın, Mansur Bey doğru bildiğini yapar” diyormuş. “Bir nevi dokunulmazlığı var Mansur Yavaş’ın” diyen okurumuz, “Mansur Bey, CHP’lilerin oylarıyla seçilmedi mi? Hiç itibarımız yok. Hiçbir şekilde fikirlerimiz sorulmuyor. CHP’li neredeyse bürokrat yok, bir laf vardır; harman bizim ama ekinin tamamını başkası alıyor” diye ekliyor.

Haberin Devamı

Vatandaş hem sorumsuz hem vurdumduymaz?

CADDEBOSTAN PANAYIR YERİ MİDİR?

KORONAVİRÜS nedeniyle uzun zamandır alınan sıkı tedbirlere sadece kafe ve restoranların kapanmasıyla uyulduğu bir gerçek. Son normalleşme adımlarını ne yazık ki insanlarımız yanlış değerlendiriyor. Sahillere, AVM’lere, caddelere hücum etmeleriyle tehlikenin hangi boyuta geldiğinin farkında değiller. İnsanların bu sorumsuzluk ve vurdumduymazlığının bedelini hepimiz ödüyoruz.

Örnek mi? Caddebostan sahili. Havanın güzel olmasıyla birlikte portatif masa sandalyesini kapan sahillere koşuyor. Bölge sakinleri bu durumdan son derece kaygılı ve rahatsız. Sahiller içkili piknik alanına yasaklanmalı çünkü sahiller son zamanlarda spor ve yürüme amacını kaybetti.

Haberin Devamı

Caddebostan sahili gündemden düşmüyor, çevre ilçelerden hatta yakın illerden gelenler, sahile yakın market ve tekellerden içkisini alarak zaman geçiriyor, havalar güzel olduğunda sabahlara kadar oturuluyor. Alkolün etkisiyle çok zamanlar kavgaların, tatsız olayların yaşandığı çevre sakinleri tarafından da biliniyor. Bu kadar kalabalığın olduğu yerlerde koronavirüsün bulaşması kaçınılmaz. Sahillerde üst üste yığılmalar çok tehlikeli. Ayrıca yeşil alanlarımız ve denizlerimiz bırakılan çöplerle kirletiliyor. Bu anlamda başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, kaymakamlık, ilçe belediyesi ve valilik nezdinde bir sonuç alınamazsa, sorun yasalar çerçevesinde ele alınmalıdır.

Haberin Devamı

Acilen Caddebostan sahilinde önlem almaya çağırıyoruz, aynı şeklide Zeytinburnu ve Boğaz’da da...

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in iktidara seslenerek “Ülkemiz için illa bir reform yapmak istiyorsanız, Kanal İstanbul inadınızdan vazgeçerek başlayabilirsiniz. O zaman en büyük reformu yapmış olursunuz” dediğini...

KAMYONCU VE TIR’CILAR İSYAN EDİYOR

SAYIN Cumhurbaşkanım, bakanlarım, tüm siyasetçilerimiz... Kamyoncular ve TIR’cılar Derneği olarak üyelerimiz dünyayı saran bu koronavirüs dönenimde bile olumsuzluklara rağmen elimizden geldiğince insanların ihtiyaçlarını nihai kullanıcılara ulaştırmaya çalıştık. Ülkemize karşı şer güçlerin her müdahalesinde, 15 Temmuz’da olduğu gibi araçlarıyla sahada olan bir sektörüz. Maalesef sorunlar ve eşitsizlikler yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Çözümü basit eşitsizlikler ve sorunlarımız için yurtdışı çalışan firmalar sektör göçü yaparak faaliyetlerine devam etmek zorunda kalıyor. Yurtiçindeki nakliyecileriniz ise altyapısı olmayan uygulamalar nedeniyle zor durumdalar. Birçok kuruma sorunlarımızı iletmemize rağmen çözüm bulamadığımızdan desteğinizi talep etmekteyiz. Biz araziye çıkıp kontak kapatmak istemiyoruz. Lütfen sorunlarımıza çözüm bulunuz.     Bülent ARSLAN Kamyoncular ve TIR’cılar Derneği Başkanı-ATAŞEHİR

Yazarın Tüm Yazıları