‘Atatürk Türk demektir’

Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Zorlu, dün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı “haklı ve kutlu bir mücadelenin geri dönülmez bir zaferle taçlandığını gün” olarak nitelendirdi ve “Şüphesiz bu zaferin mimarı ve başkomutanı her geçen vakit önemini ve değerini daha iyi kavradığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Birileri görmek istemese de, tarihi çarpıtsa da gerçek budur. Atatürk Türk demektir. Bilimin önderliğine inançtır.

Haberin Devamı

İnsan sevgisidir” dedi. Büyük Zafer’den iki yıl sonra 30 Ağustos 1924 günü Dumlupınar’da Çal Köyü yakınlarında Atatürk’ün katılımıyla ilk kutlama töreni yapıldığını aktaran Zorlu, Atatürk’ün burada yaptığı konuşmayı her Türk evladının mutlaka okuması gerektiğini söylüyor. Yaklaşık 7 sayfalık metinde 37 yerde Türk kavramını kullandığı görülmektedir. Mustafa Kemal Paşa öncelikle 30 Ağustos’un öneminden şöyle söz eder:

“30 Ağustos zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.”

Haberin Devamı

Atatürk, Türkiye’yi, Türk tarihini içerisine alacak şekilde görmekte ve yorumlamaktadır.

“Efendiler, yüzyıllardan beri inleyen, fakat baskıcıların, aldatanların, bilgisizlerin oluşturdukları engellerle yürek parçalayan sesini milletin kulağına duyuramayan zavallı vatan bugün diyor ki; can kulağınızı, bağrında en derin üzüntüler duymuş annenizin samimi sözlerine sürekli açık bulundurunuz. Efendiler, Asya’da, Avrupa’da, Afrika’da hükmedici olma güç ve kabiliyetini göstermiş olan atalarımız, zamanında bu sesi duymaktan geri çevrilmemiş olsalardı; Türk topluluğunun, Türk idealinin, Türk çıkarlarının korunmuş ve çoğaltılmış olacağı anavatanı bugünkü parçalanmış şekilde mi miras alırdık!

Ve Mustafa Kemal Paşa hangi görev ve makamda olursa olsun ülkeyi yönetecek olanların üzerinde durması gereken yol haritasını açıklamaktadır:

YÜKSEK KARAKTER

Efendiler! Yüzyıllardan beri Türkiye’yi yönetenler çok şeyler düşünmüşlerdir; fakat yalnız bir şeyi düşünmemişlerdir: Türkiye’yi. Bu düşüncesizlik yüzünden Türk vatanının, Türk milletinin uğradığı zararları ancak bir şekilde giderebiliriz: O da artık Türkiye’de Türkiye’den başka bir şey düşünmemek. Ancak bu düşünceyle hareket ederek her türlü kurtuluş ve mutluluk hedeflerine ulaşabiliriz.

Haberin Devamı

Ve konuşmasının sonunda tıpkı büyük nutukta olduğu gibi Türk gençliğine seslenmektedir.

“Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve anlayış ile insanlık yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız. Ey yükselen nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.”

İşte bu yaklaşım ve bu duruş dünyanın Atatürk’e hayranlıkla yaklaşmasının sırrıdır. Türk Milleti ve özellikle Türk gençliği onun söylediği gibi yalnızca Türkiye’yi düşünerek kararlar almalı, çalışmalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

“VATAN kurtulmasaydı Cumhurbaşkanı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın oturdukları makamlar bu kadar itibarlı olamazdı. Gelecekle kavga eden çarpılır.”

Haberin Devamı

(Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz)

‘KEMALİZM’DE ALGI YÖNETİMİ

KEMALİZM ideolojisine ‘Ne, o ne’ler algı yönetimi! (Yeni) Neo-Kemalizm ve Post-Kemalizm gibi uyduruk tamlamalar ile Kemalizm’in içeriğini özde boşaltmaya yönelik yeni girişimler; küreselci sosyal demokrasi, uluslararası ithal doktrinin siyasi mandacılık projesi kelime oyunlarıdır. Kemalizm, Kemalizm’dir. Çağcıl ve güncel olandır. Emperyalizm ile mücadelede de seçicilik yapmaz.        
Tahir Ç.

VERGİ VE HARÇLARA HACİZ!

2019 yerel seçimlerinde CHP, Samsun’da sadece bir ilçeyi, Atakum’u alabildi. Seçimin üzerinden 2,5 yıl geçti ama makam koltuğuna oturduğu ilk saatlerde karşısında haciz memurlarını bulan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, hâlâ aynı sorunla mücadele ediyor. Belediye şirketinin hesapları, engelliler için kullanılan hizmet araçları, vatandaşın yararlandığı restoran, belediyenin çayocağı, başkanın makam koltuğu, masası, belediyenin düğün salonu derken geçen hafta da Atakum Belediyesi’nin vergi ve harç hesaplarına haciz konuldu. Hukuken mümkün olmayan bu işlemin yapılması kadar belediyenin tüm başvurularına karşın geri alınmaması da bir o kadar ilginç. Başkan Deveci’nin daha önceki ifadelerine göre, yaklaşık 1.500 personel, aileleri ile birlikte en az 6.000 kişi Atakum Belediyesi’nden aldıkları maaşlarla yaşamını sürdürüyor. Bu hukuksuzluk inadı devam ederse işsizliğin rekor kırdığı Türkiye’de 6.000 insan aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya dersek bir anlamı var mıdır?

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

SİGARA VE BALIK

CHP’li Ömer Fethi Gürer’i yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ülkemizde 15 yaş üstü nüfusun yüzde 31.4’ünün tütün ürünü kullandığını açıkladığını ve “Bir yılda 87 bin 188 kişi tütüne bağlı hastalıktan öldü” dediğini...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, deniz avının 1 Eylül Çarşamba başlayacağını bildirirken, su ürünleri avcılık üretiminin son 16 yılda yüzde 25 azaldığını, kişi başına tüketimin dünya ortalamasının üzerine çıkarılması ve avcılıkta kurallara mutlaka uyulması gerektiğini söylediğini...

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un, yurt sorunu ve fahiş kira artışlarının öğrencileri mağdur ettiğini belirtirken “Üniversite öğrencilerine çare bulun, destek verin” çağrısında bulunduğunu...

Haberin Devamı

MUHARREM İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi’nin 1. Olağan Kurultayı’nın 18 Eylül’de yapılacağını...

BODRUM Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu’nun görevinden alınarak yerine Meclis Üyesi Av. İlknur Ülküm Seferoğlu’nun getirildiğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları