Aşı gelecek de ne kadar hazırlıklıyız

2020 Mart’tan beri etkisini sürdüren COVID-19 salgınının yarattığı koşullar, sağlık sistemimizdeki eksiklik ve sorunları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Aşılama konusunda yetkilendirilmesi beklenen aile sağlığı merkezlerinin (ASM) önemli bir kısmında aile hekimi ve hemşire eksiklikleri bulunuyor. Salgın sürecinde kullanıma uygun giriş-çıkış kapı sistemleri ve bekleme salonu bulunmazsa ne yapacağız? CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sürecin etkin ve sorumsuz yürütülmesi için hangi çalışmaların yürütüldüğünü bakanlığa soruyor:

“COVID-19 aşısının uygulama takvimi ve yöntemi belirlenmiş midir? Türkiye’de ASM’lerin sayısını kaçtır? Kaç sağlık personeli görev yapmaktadır? Buralarda muhafaza edilebilecek aşı dozu sayılarını illere göre açıklar mısınız? Sorunların giderilmesi için hangi çalışmalar yürütülüyor?”

GÜNÜN SÖZÜ

“İLKER Başbuğ, Can Ataklı ve Fikri Sağlar hakkında aynı eylem nedeniyle 81 ilde ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmanın anlamı ne olabilir ki? Bu savcılıklardan bir kısmı ortada suç yoktur diye takipsizlik kararı verse, bir kısmı ortada suç vardır diye dava açsa, bir kısmı suç şu illerde işlenmiştir diye başvuruyu karşılıklı olarak birbirlerine yollasalar ne olacak? Bir mizah hikâyesi olur mu?”   Av. Erdem AKYÜZ

Haberin Devamı

‘ANADOLU’DA BİR KIZIM VAR’ İÇİN ÇYDD’Yİ UNUTMA

PROF. Dr. Türkan Saylan’ın en büyük eseri olan ve bugüne değin, çoğunluğu kız çocuklarımız olmak üzere on binlerce çocuğumuza el veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, gerek ekonomik kriz, gerekse COVID-19 nedeniyle cenaze ve kutlamalardan elde ettiği bağış gelirlerini elde edememekte, zor günler yaşamaktadır.

ÇYDD’nin “Anadolu’da bir kızım var” kampanyası var. ‘EGITIM’ yazıp 4622’ye göndererek 10 TL bağışlanıyor. “Bizi sadece çağdaş eğitim ve bilinçlenme kurtaracak. Karanlığa kızmak yerine bir mum da biz yakalım.”

Ne dersiniz?

Aşı gelecek de ne kadar hazırlıklıyız

HAYALİ OLANLARA İYİ GELECEK

ODTÜ İnşaat Bölümü’nden 1997’de mezun olan 44 yaşındaki Serhan Sultanoğlu, 22 yıl farklı firmalarda çalıştıktan sonra kendi firmasını kurup yönetti. Sultanoğlu, sonunda şirketini devredip ‘hayalim’ dediği ahşap atölyesini Ankara Çankaya’da kurdu. Sultanoğlu, şimdi ‘Chipil Wood’ adını verdiği atölyesinde figürler, oyuncaklar, kahramanlar, dekoratif eşyalar, süsler, maskotlar tasarlayıp üretiyor.

Haberin Devamı

Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Sultanoğlu, “Küçük yaşlardan beri babamla yaptığımız maketler, annemle çizdiğimiz resimler, ablamla kurduğumuz hayali kahraman oyunlarıyla aslında hep bugüne hazırlanmışım, sadece farkında değilmişim” dedi. Sultanoğlu’nu çocuklarınızla tanıştırın, onlara iyi gelir.

‘TÜRKİYE EĞİLİMLERİ’

KADİR Has Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda 10 yıl yürütülen ‘Türkiye Eğilimleri’ araştırmasına (2020) göre halk, koronavirüs salgınından sonraki en önemli sorunu geçen yıl olduğu gibi hayat pahalılığı ve işsizlik olarak gördü. COVID-19 salgınının sağlık kadar ekonomiyi de etkilemesi işsizlik oranında artışa neden olurken, toplumun yüzde 51.8’i, ekonomik durumunun kötüye gittiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yüzde 70.2 üretilmesi halinde Türkiye menşeli aşıyı tercih edeceklerini söylerken, Türk halkının en güvendiği kurumlar sıralamasında ilk üç sırada yine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma ve polis yer alırken, bu yıl ilk kez ölçülen Türk Tabipleri Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de üst sıralardan en güvenilen kurumlar listesine girdi.

(https://www.khas.edu.tr/tr/haberler/turkiye-egilimleri-2020-sonuclari-aciklandi)...

BİLİYOR MUSUNUZ?

İBB İHE Genel Müdürü Okan Gedik’in, daha geniş kitlelere ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırabilmek için bugünden itibaren 40 mobil büfeyi hizmete alacağını...

HATAY milletvekili Suzan Şahin’in, Çalışma Bakanlığı’na, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü’nün kapatılacağı iddialarının doğru olup olmadığını sorduğunu...

Haberin Devamı

REYHAN’IN ŞAİRİNİ DE KAYBETTİK

İZMİR’in ünlü Reyhan Pastanesi’nin garson bir emekçisi vardı. Adı şair Yakup, korona onu da aldı. Şiirler yazardı; bir dörtlük yazar, bir ay boyunca onun mutluluğuyla dolaşır yaşardı. Küçük şeylerden mutlu olmak Yakup içindi. Pastaneye ne zaman gitsem, bir dörtlük okur, “Abi gazetelerde yayınlar mısınız” der, gözlerinin içi gülerdi. Karslıydı, ekmek parası için İzmir’e gelmişti. Rahat uyu Yakup.

İsmet ORHAN

 

Yazarın Tüm Yazıları