82 puanla açıkta kaldık

SERDAR Yıldırım yazıyor:

Haberin Devamı

400 bin İİBF mezunu 2 yılda sadece 40 bin kadro talep ediyor. Fakat bize 2012’de verilen kadro sayısı sadece 3 bin... Sağlık memurları, öğretmenler, imamlar, Arapça öğretmenleri 50-60 puanla atanırken biz 82 puanla açıkta kaldık.
Öğretmen ve mühendislere 4001 koduyla bizim bölümümüzde memur olabilme yetisi tanınarak kısıtlı kadromuzu daha da kısıtlı hale getirdiler. Üstelik öğretmenler ve mühendisler kendi bölümlerine atandıkları zaman atandıkları yerden istifa ederek hakkımız olan kadroyu boş yere işgal etmektedirler.
Bu devirde imam hatipte okumak varmış!

BABAMIN bakkal dükkânı market oldu, tahtası bile olmayan okullar da Anadolu lisesi! Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
Murat EĞRİ

Yabancının Türkiye’de yaşaması zor

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’ndan özel sigortacılara kıyak

-TÜRKİYE’de binlerce yabancı öğrenci, Türk ile evli yabancı ve Türk vatandaşı olmuş yabancıların anne ve babaları var.
Bunlar Türkiye’de vizesiz iki ay kalabiliyor. Sonrası için ikamet izni alıyorlar. Ancak yeni uygulama ile bu kişiler bir ay bile kalacak olsalar 2000 TL’lik özel sağlık sigortası yaptırmaları gerekiyor. Sigorta şirketlerinin çoğu 60 yaşındakileri sigortalamıyor. Yapanlar ise mecbur olunduğu için fahiş rakam söylüyor. 65 yaşındakileri ise hiçbiri yapmıyor. Yani Türk vatandaşı olan kişinin 65 yaşından büyük yabancı annesi-babası Türkiye’de konuk olamayacak.
Buradaki sorular şunlardır:
1- Kalış sürelerine göre bu sigorta neden yapılmıyor. Bir ay için bir yıllık sigorta parası neden verilsin?
2- Dahası, kendi ülkesinde zaten sosyal güvenliğe bağlı olanlar neden özel sağlık sigortası yaptırsın? Kendi ülkelerindeki sigorta zaten karşılıyor.
3- 60 yaşından büyük olanlara özel sağlık sigortası yapılmıyor. İçişleri Bakanlığı’nın bu konudaki çözümü nedir?
4- SGK ve Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda neden bilgisi yok?
5- Bu durumda Bakanlık özel sigorta şirketlerine para kazandırmakta ve Türk vatandaşı kızı-oğlu olan yabancıların kalışlarına engel olmaktadır. Yabancı öğrenciler için ek maliyet ile cazibe kaybedilmektedir. Sağlık turizmi için çabalayan Sağlık Bakanlığı’nın emekleri boşa gitmektedir. Zira Türkiye’de tedavi olmak isteyenler kendi ülkelerindeki sigortalarını kullanıyor. Niye 2 bin ile 5 bin lira arasında değişen sigorta yaptırmak zorunda kalsın?
Gürsel GÖRGÜLÜ

Haberin Devamı

Obama’nın sözleri ve terörle mücadelede çifte standartlar


-BAŞKAN Obama Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada IŞİD terör örgütünden söz ederken şunları söylemiş:
“Hiçbir Tanrı bu terörü haklı bulmaz. Çekilen hiçbir acı bu eylemleri haklı kılmaz. Bu şeytanlar grubuyla hiçbir müzakere yapılamaz. Bunlar gibi katillerin anlayacağı tek dil kuvvettir. Amerika Birleşik Devletleri geniş bir koalisyon gücüyle birlikte bu ölüm şebekesini dağıtacaktır.”
Acaba Obama’nın sözleri sadece IŞİD için mi geçerlidir? Terör örgütleri arasında ayırım yapılabilir mi? İyi terör örgütü, kötü terör örgütü var mıdır? Konuşularak ikna edilebilecek terör örgütü olur mu? “Bizim menfaatlerimize saldıran terör örgütü sadece silahtan anlar, başka ülkelere saldıranlarla masaya oturup konuşulabilir” demek mümkün müdür?
Eğer değilse nasıl oluyor da Amerika yıllardan beri resmen terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ile Türkiye’nin masaya oturup siyasi çözüm bulmasını öneriyor? Terörle mücadele çifte standartlar uygulanmasını kaldıramayacak kadar ciddi bir iştir.
Yukarıdaki soruların cevabını vermeden Türkiye’nin IŞİD’e karşı askeri bir harekâta sürüklenmesi doğru olur mu? Üstelik masaya oturulan terör örgütü PKK Güneydoğu’da askeri birliklerime saldırıp Türk bayrağını indirirken, Atatürk heykellerini ateşe verirken, askerlerimizi şehit ederken, okullarımızı yakarken, yol kesip adam kaçırırken, kendi yönetimini ve yargısını kurma girişiminde bulunurken, tehdit edici söylemlerle kendi siyasi taleplerini dayatırken Türk milletinin ‘barış süreci’ denilen teröre taviz sürecini benimsemesi beklenebilir mi?
Hükümetin izlediği tutumu doğru bulamayanları ‘terörün devamını isteyenler’ gibi göstermeye çalışmak kabul edilemez. Türkiye, Suriye ve İran’ın topraklarından parçalar kopararak Kuzey Irak’ta İsrail’in de desteğiyle bağımsız bir Kürt devleti kurulması girişimlerinin Amerikan basınında da destek bulduğu bu günlerde iktidarıyla, muhalefetiyle Türk siyaset adamlarının bu kaygı verici gelişmeler karşısında sessiz kalmalarının sorumluluğu büyüktür.
Onur ÖYMEN

Haberin Devamı

Biliyor musunuz


-DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Doğru Yol Partisi ve Muhafazakâr Yükseliş partilerinin ‘kırat’ amblemlerini iltibas ederek kullanmaları üzerine, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde, iki partinin ‘kırat’ amblemlerini kullanmalarının iptal edildiğini...
-TOPLUMSAL Katılım Hareketi Derneği onursal başkanı Hüsniye Kaya’nın, ‘eğitim üzerinde gerçekleştirilen oyunları’ protesto etmek amacıyla bugün 10.30’da Göztepe 60.Yıl Parkı önünde başlayacak 2 günlük açlık grevi başlatacağını...
-ANKARA Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Ankara İçme suyu” panelinin bugün 17.00–19.30 tarihleri arasında Abidinpaşa Köşkü Ankara Kültür, Sanat ve Sergi Evi’nde yapılacağını...
-HEYBELİADA Kütüphanesi Koruma Girişimi, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, Okul Kütüphanecileri Derneği ve Okuma Ajansı’nın işbirliği ile düzenlenen ‘Kütüphane Şenliktir’ temalı şenliğin bugün 09.00-20.00 saatleri arasında Heybeliada İskele Meydanı’nda yapılacağını... HALKEVCİ Kadınlar’ın ‘Savaşa, gericiliğe, kadın düşmanlığına karşı direnişi ve dayanışmayı büyütüyoruz’ diyerek bugün 15.00’te Antakya’da Kadın Forumu’nda buluşacaklarını (www.halkevleri.org.tr)...

Yazarın Tüm Yazıları