1.5 milyon imza Meclis’te 

İSTANBUL Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü (İKKB) Nazan Moroğlu, Medeni Kanun’un kabulünün 90. yıldönümünde, kanundaki evlilik yaşı, resmi nikâh, tekeşlilik gibi kadın haklarının güvencesi olan kuralların göz ardı edilmesi karşısında başlattıkları ‘Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum’ imza kampanyasının 1.5 milyon kişiye ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Moroğlu; “Hedefimiz, kadını sadece anne rolü ile sınırlayan, kadını birey olarak görmeyen ve Medeni Kanun’u yok sayan anlayışın devletin her kademesinde dile getirilmesi karşısında, Medeni Kanun ile güvence altına alınmış hakları topluma bir kez daha hatırlatmaktı” diyor.Moroğlu mart ayında topladıkları, seçimler nedeniyle iletilemeyen imzaları TBMM’ye götürerek ‘kadın-erkek eşitliğinin bir demokrasi meselesi olarak dikkate alınması’, ‘Medeni Kanun’u yok sayan söylem ve eylemlere son verilmesi’, ‘evlilik yaşı kurallarının uygulanması ve çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi’, ‘tekeşlilik ve resmi nikâhın Medeni Kanun ile tanınan hakların güvencesi olduğunun göz ardı edilmemesi’, ‘resmi nikâh olmadan dini nikâhı suç olmaktan çıkaran Anayasa Mahkemesi kararının yol açacağı kadın ve çocuk hakları ihlallerini önlemek için yeni düzenleme yapılması’, ‘Kadın Bakanlığı’nın yeniden kurulması’, ‘kadını birey olarak görmeyen zihniyete son verilmesi’ ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi taleplerini ileteceklerini söylüyor. Anayasa konusunda da ‘İstanbul Anayasa Platformu’ adlı bir sivil toplum girişimi başlatıldığını belirten Moroğlu, “Bu Uzlaşma Komisyonu daha masaya otururken yanlışlık vardı, bir ‘Yeni Anayasa’ söylemi vardı. Oysa yeni anayasalar ya bir darbe sonucu ya da yeni bir devlet kurulursa yapılır. Türkiye’de bu ikisi de yok” dedi.

 

Günün sözü

Haberin Devamı


-“Geçmişini bilmeyen milletin bugünü sönük, yarını da belirsizdir.”Yigal ALON

 


‘Yağda sahtekârlık ve vurgun hâlâ önlenemeyecek mi’

 

‘SAHTE natürel sızma zeytinyağı dolandırıcılığı ve yemeklik sıvı yağlarda karışım terörü’ üzerinde CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu uzun süreden beri çalışıyor. Bu geniş çalışmasını bize de gönderdi.Bir özet yapalım:Pazar yerlerinde, seyyar araçlarla mesire yerleri, yazlık bölgeler ve yol kenarlarında, el altından faturasız olarak satılan tağşiş ürünlerin denetimi yapılamamaktadır. Tağşiş ürünleri üreten firmalar, ambalaj üzerinde belirttikleri adreslerinde bulunamamakta, bazı firmalar ise gece üretim yaparak denetimleri atlatmayı başarabilmektedir. ALO GIDA 174 şikâyet hattı bu tür şikâyetlerin çözüme kavuşturulmasında yetersiz kalmaktadır. İdari cezalar caydırıcı değildir. Bu tür kasıtlı tağşiş eyleminde bulunanlar ulusal çapta nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilerek asli cezaya da dahil olabilmeli, çok daha ağır para cezasına çarptırılarak üretimden men edilebilmelidir. İnsan sağlığı ile oynayanların yaşamı tehdit eden diğer benzer davalardaki gibi cezalandırılabilmesinin ve tazminat davalarının önü açılmalıdır.”Cumhuriyet savcılığını, Maliyeyi, denetim ve test ekibini, kolluk kuvvetini koordinasyonla ve acil olarak harekete kim geçirecektir?Merdivenaltı, kayıt dışı, sahtekârların vurgun yapmasını, vergi kayıtlarını da bir başka yazıda gündeme getireceğiz.

 

 

Haberin Devamı

88 kuruş borcumu nasıl ödedim

 


DAİREMİN kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçmesi için telefon ile yaptığım müracaat üzerine doğalgaz teknik servisinden 2 eleman gelip gaz sayacımı değiştirdi, kartlı sayacı da alıp gittiler. Aradan 2 gün geçince cep telefonuma abonelik borcumun Başkentgaz’a yatırılması duyuruldu. 88 kuruşmuş borcum. Damga vergisi olduğundan internetten yatırılamıyormuş. Bir PTT şubesine gittim, 1 lira 88 kuruş yatıracakmışım. Meğerse PTT’de 88 kuruşu havale etmek için ayrıca 1 lira alması gerekiyormuş. Burada yorum yapmama gerek yok.Levent BİRGEN

 


Biliyor musunuz?

 

- GAZETECİ Baki Özilhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Televizyon Gazetesi’nin yarın 10.30’daki konuklarının MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin olduğunu... ÇANKAYA Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun Hatıraları ‘Atatürk’ün Yanı Başında’ kitabının yarın 14.00-17.00 arasında Çiftehavuzlar Büyük Kulüp’te, kitabı derleyen oğlu Mustafa Kemal Ulusu’nun imzalayacağını... CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın; “TCDD’nin 2013’te kaldırdığı 2015’te tekrar açtığı Uzunköprü-Çerkezköy ve Kapıkule-Çerkezköy demiryolu seferlerini 15 Şubat 2016’da ‘zarar ettiği’ iddiasıyla tekrar kaldırılmıştır. Sayın Bakan Binali Yıldırım’a “TCDD zarar ettiği tüm hatları kapatmakta mıdır? TCDD kamu yararı için çalışan bir kuruluş değil midir?” diye sorduğunu... 

 

Haberin Devamı


Mesaj panosu


-LAİKLİĞİN olmadığı İslam ülkelerine bir bakar mısınız? Hepsinde kan gövdeyi götürüyor. Birileri, “Laiklik dünyayı savaşa soktu” diyen Diyanet İşleri Başkanı’na bunu bir anlatır mı? Kazım YÜRÜR-ÇOCUK ve Sevgi Evlerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, bu kurumlarda yaşayan çocuklarımızın eğitim, müzik, tiyatro, spor ve psikolojik desteklerle bugünlerine ve geleceklerine hazırlamasında sizin de bir parça katkınız olsun isterseniz Ferhat Göçer’in Mika-Der yararına vereceği konsere bir bilet almanız yeterli olacaktır. (Pazar 21.00 Kozyatağı Kültür Merkezi)Akyüz’ün babası vefat etti◊ CHP PM Üyesi Gazeteci İdris Akyüz’ün babası Mehmet Akyüz (91) dün Bakırköy’deki evinde vefat etti. Mehmet Akyüz, uzun süre Tarık Zafer Tunaya’nın kurucusu olduğu Türk Devrim Ocakları’nın Of Şube Başkanlığı’nı yapmıştı. Mehmet Akyüz’ün cenazesi bugün Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğleyin kılınacak namazın ardından Trabzon’a götürülecek, Of’ta toprafa verilecek..

Yazarın Tüm Yazıları