Kent’e ‘Ellis Adası Onur Madalyası’

MERKEZİ New York’ta (ABD) bulunan Ellis Adası Şeref Derneği Başkanı Nasser J. Kazeminy, The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’e bir mektup gönderdi. Kazeminy, mektubuna “Ellis Adası Onur Madalyaları” konusunda bilgi ile girdi:

Haberin Devamı

- Ellis Adası Onur Madalyaları, vatanseverlik, hoşgörü, kardeşlik ve etnik çeşitliliği temsil eder. Bu madalyalar, kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış ve toplumuza gurur verici katkılarda bulunmuş kişilere sunulur.

Madalyanın öneminin altını çizdi:

- 1986’dan beri Kongre’nin iki partisi tarafından da, Amerika’nın en prestijli ödüllerinden bir olarak anılmaya hak kazandı. Madalyalarımızın sunulduğu şahıslar her yıl Kongre kayıtlarına da geçer.

 Derneğin üzerinde durduğu şu noktaya işaret etti:

- Bizler, zengin birikimlerini, eşsiz cesaretlerini, sınırsız hoşgörülerini, özgün yeteneklerini ve özverili cömertliklerini, toplumun imkanları kısıtlı kesimleriyle paylaşmayı kendine görev edinmiş kişileri ayırt etmekle yükümlü olduğumuzu hissediyoruz. Özellikle de Amerika’nın kendilerine sunduğu değerleri ve idealleri, kendi etnik kökenleriyle harmanlayabilmiş kişileri...

Haberin Devamı

Geçmişte madalya alan bazı isimleri sıraladı:

- Başkan Ronald Reagan ve William J. Clinton dışında 5 ABD Başkanı’na da madalya takdim ettik. Madalyamızın daha önce sunulduğu isimler arasında Apple’ın eski CEO’su John Sculley, Pepsi’nin eski CEO’su Indra Nooyi, Nobel ödüllü Elie Wiesel, Monaco Prensi Albert II, Senatör John McCain, Muhammed Ali, Jacqueline Kennedy Onassis, Lee Iacocca var.

Bu yıl ödül alacak iki ismi örnek verdi:

- IBM’in CEO’su Ginni Rometty ve Arrianna Huffington.

Mektupta Kent’in başarısına vurgu yaptı:

- Sizi zirveye taşıyan yolculuğunuz hayranlık uyandırıcı. Amerika doğumlu ve ailenizdeki ilk Amerikalı kuşağı temsil eden birey olarak, bu ülkenin belkemiği haline gelmiş azim, çalışkanlık ve iş etiğini temsil ediyorsunuz.

Kent’in hayırsever yönüne dikkat çekti:

- The Coca-Cola Company’nin Başkan ve CEO’su olarak etkileyici başarıların yanısıra, insancıl yanınız ve hayırseverliğiniz de takdire şayan.

2006’da Ellis Adası Onur Madalyası alan, Ellis Adası Şeref Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Dr. Mehmet Öz’ün Kent’e onur madalyası verilmesini önerdiğini kaydetti:

- Başarılarınızı göz önünde bulundurarak, yönetim kurulumuzun oybirliği ile bu prestijli madalyanın bu yıl size sunulmasına karar verildiğini belirtmek isterim.

Haberin Devamı

The Coca-Cola Company CEO’luğunu 2 yıl önce bırakan Muhtar Kent,
1 Nisan 2019’da yönetim kurulu başkanlığı görevini de bırakarak emekli olacak.

Emekliliğe adımını Ellis Adası Onur Madalyası ile atacak...

ELLİS ADASI’NDAKİ TÖRENE 5 YIL ÖNCE ÇALIK’LA KATILDIM

ELLIS Adası Şeref Derneği Başkanı Nasser Kazeminy’nin Muhtar Kent’e yazdığı
mektubu görünce Mayıs 2014’teki töreni anımsadım. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Ellis Adası Şeref Derneği’nin ABD dışındaki madalya sunduğu isimler arasına 2014’te girmiş, törene birlikte gitmiştik.

Aynı törende Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) Kurucusu Fatih Özmen de madalya almıştı. Tören sırasında daha önce madalya alan Türklerin listesine bakmıştım. Şu isimler vardı:

Haberin Devamı

- Kaya Tuncer, Ergün Kırklıkovalı, Dr. Mehmet Öz, Haldun Taşman, Dr. Tamer Seçkin, Emrah Kovaçoğlu, Kenan Şahin.

DÜZCE’NİN İHRACATI 745 MİLYON DOLAR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini izlemek üzere Düzce’ye giderken Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin’i arayıp, kente sanayi üretimini, ihracatı, istihdam durumunu öğrenmek istedim. Yurt dışında olan Şahin, bazı notlar gönderdi. Düzce’nin 1999’da il olduğunu anımsatıp, sürdürdü:

- 2004’te yürürlüğe giren 5084 sayılı Yatırım Teşvik Kanunu ile yoğun talep oldu. İlimizde 1 olan organize sanayi bölgesi sayısı bugün 5’e çıktı.

Düzce’nin başka iller üzerinden gerçekleşenler dahil ihracatı üzerinde durdu:

Haberin Devamı

- 2000 yılında toplam ihracat 132 milyon dolar iken bu dönemde 745 milyon dolara ulaştı.
İlimizde üretilen ürünler 124 ülkeye ihraç ediliyor.

İmalat sanayiinde 660 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti:

- Bu firmalarda 32 bin kişi istihdam ediliyor. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ilimizden 8 firma yer alıyor.

Bu yılki istihdam kampanyasında koydukları hedefi paylaştı:

- 2017’de 5 bin istihdam hedefi koyup, üstüne 7 bin kişi daha eklemiştik. Bu yıl da 12 bin 500 ek istihdam hedefi koyduk.

Düzce, bu kez de istihdam hedefini aşar mı?

 

Yazarın Tüm Yazıları