Salgında aşk başkadır

Pandemi süreci yaşamın her yönünü olduğu gibi cinselliği de hızla evrimleştirmeye başladı. Karantina sırasında her şeyi evden yapmaya alışan insanlık, elbette cinsel ilişkinin hazzına da evden ulaşmanın yolunu bulmalıydı. Buldu da!

Haberin Devamı

Salgında aşk başkadır
Karantinada cinsellik bekârlar için ayrı, çiftler için ayrı bir sınava dönüşmüştü. Bekârlar yalnızlığın ve belirsizliğin içinde temel arzularından mahrum kalırken, sürekli dip dibe kalan çiftler cinselliği tüketmeyle yüzleşti. Uzak mesafeli ilişki sürdürenler de mecburi bir ‘seks orucuna’ girdiler. Esasında cinsel enerjiyi boşa tüketmeyip bedende tutmanın sayısız faydası olduğu biliniyor. Hindistan’ın yogik öğretilerinde ‘brahmaçarya’ yolunu seçenler adanmışlık, nefsi kontrol ve saflaşma adına ömür boyu cinsel birleşmeyi reddederler.

Kadim öğretiler nefsani arzuları binlerce yıldır terbiye ededursun, pandemi dönemindeki seks yoksunluğuna teknolojinin cevabı çok hızlı geldi. Karantina sırasında her şeyi evden yapmaya alışan insanlık, elbette cinsel açlığı da evden gidermenin yoluna bakmalıydı... Son haberlere göre pandemi döneminde sanal seks içeriklerine yönelik talep patlaması yaşandı. Sanal gerçeklik başlıklarıyla deneyimlenen seks videoları, izlemenin ötesinde filmin içinde ‘yer alma’ imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

Başka bir yenilikse cinsel deneyimlerin etkileşimli ‘oyuncaklarla’ geliştirilmesi. Yeni seks oyuncaklarının titreşim özelliği, filmlerin heyecanlı anlarıyla senkronize ediliyor. Heyecan dozu arttıkça titreşim yükseliyor ve kullanıcılara filmi daha zengin duyularla deneyimleme imkânı sunuyor. 

Fiyatı düşürüp oyunu değiştirdiler

Kaliteli bir sanal gerçeklik deneyimi yaşamak için kesenin ağzını açmak şart. VR başlıkları pahalı, bilgisayarın da güçlü olması gerek... İnsanların bunun için yüzlerce dolar harcamayacağını öngören KIIROO, uygun fiyatlı bir VR seks kiti tasarlayarak oyunu değiştirdi. Amsterdam merkezli KIIROO, seks ve teknolojiyi buluşturan bir şirket. Geliştirdikleri ürünler, insanların cinsel etkileşimini teknolojiyle zenginleştirmeye odaklanıyor. KIIROO’nun Titan adlı yeni ürün seti, erkekler için tam teşekküllü bir sanal seks kiti. 199 dolarlık kitte sanal gözlük, titreşimli kılıf ve hijyenik yağlar mevcut. Sanal gözlüğü çalıştırmak için akıllı telefon yeterli. Kadınlar için de geniş ürün yelpazeleri var.

Haberin Devamı

Titan’ın en ilginç özelliğiyse internet üzerinden kontrol edilebilmesi. Sanal cinselliği deneyimleyen kişi, kendi cihazının kontrolünü uzaktaki partnerinin eline bırakabiliyor. Pandemi süreci yaşamın her yönünü olduğu gibi cinselliği de evrimleştirmeye başladı. Dileyelim ki yepyeni etkileşimler, giderek nefsani tüketime dönüşen cinselliğin yeniden derin anlayışlara ve yüksek bilince kavuşmasına vesile olsun...

UZAK MESAFEDEKİ SEVGİLİLERE SANAL YAKINLIK

Pandemi döneminde seyahat kısıtlamaları ve kapanan sınırlar, uzak mesafeli ilişkilerin arasını iyice açmıştı. Neyse ki artık çiftlerin dokunma ihtiyacını karşılayan teknolojiler var. KIIROO tarafından geliştirilen teknolojik seks oyuncakları, çiftlerin dokunma hissini hassasiyetle algılayıp birbirleri arasında realistik biçimde aktarabiliyor. Çiftler için ‘kit’ şeklinde satılan ürünler, internet üzerinden birbirine bağlanıp titreşimler ve basınç yoluyla hisleri iletiyor. Sistem, pandemide yeni ilişki ararken sosyal mesafeyi korumak isteyenlere de güvenli bir seçenek sunuyor.

Haberin Devamı

Sandra Bullock ve Sylvester Stallone’un rol aldığı 1993 yapımı ‘Demolition Man’... 2032’de geçen ütopik filmde insanlar arasında cinsel temas sona ermiÅŸ, yerine beyin dalgalarını aktaran baÅŸlıklar yoluyla uzaktan seviÅŸme deneyimleri yaÅŸanıyordu. 2032’yi beklemeye gerek kalmadı. KIIROO, izlemenin ötesinde filmin içinde‘yer alma’ imkânı sunuyor. Yeni seks oyuncaklarının titreÅŸim özelliÄŸi, filmlerin heyecanlı anlarıyla senkronize ediliyor.Salgında aÅŸk baÅŸkadır

ÇOCUK İSTEYENLERE ÇÖPÇATANLIK UYGULAMASI: HEYBABY!Salgında aşk başkadır
Yalnızca bekâr anne-babaları ve çocuk sahibi olmak isteyenleri kabul ediyor. Kayıt sırasında bir anket formu dolduran adaylar, gelecek planlarını ve nasıl bir aile hayal ettiklerini belirtiyorlar. İyi birer anne-baba olacaklarını hissettirecek bilgiler eklemeleri eşleşme şansını arttırıyor. Uygulama şimdilik sadece ABD’de hizmet verecek.

Yazarın Tüm Yazıları