Ne izlesem, okusam, dinlesem

Jacques Audiard’ın çağdaş aşka siyah-beyaz güzellemesi “Paris, 13. Bölge” ve Nicolas Cage’in performansıyla övgü toplamış “Domuz”, sinemalarda haftanın öne çıkan filmleri. Dijital platformlardan ise, kadın oyuncularına ödüller kazandırmış Erkan Tahhuşoğlu filmi “Koridor”, bu haftaki önerimiz. Amazon’un yeni dizisi “Night Sky”, Sissy Spacek ve JK Simmons gibi iki usta oyuncuyu buluşturuyor ve gizem hikâyelerine meraklıları bekliyor. Haftanın kitabı ise Latife Tekin’den geliyor: “Zamansız”.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem, okusam, dinlesem

DOMUZ / PIG (Sinema)

Yönetmen: Michael Sarnoski
Oyuncular: Nicolas Cage, Alex Wolff, Cassandra Violet, Adam Arkin 2021-BİRLEŞİK KRALLIK, ABD-92’ / DRAM, GİZEM

Oregon’da doğanın içinde domuzu ile birlikte yaşayan Rob, onun da yardımıyla doğada çok nadir bulunan değerli trüf mantarlarını toplamakta ve genç bir işadamına satarak hayatını kazanmaktadır. Domuz bir saldırı sonrası kaçırılınca Rob, onu bulmak için şehre ve geçmişine dönmek zorunda kalır. Michael Sarnoski’nin ilk uzun filmi de olan “Domuz”, Nicolas Cage’in performansıyla geçen yılın övgü ve ödül toplamış filmlerindendi.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

KORİDOR (MUBI Türkiye)

Haberin Devamı

Yönetmen: Erkan Tahhuşoğlu
Oyuncular: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz
2022-ABD-126’ / FANTASTİK, AKSİYON, GERİLİM

2016’da çektiği “Eşik” ile tanıdığımız Erkan Tahhuşoğlu’nun yazıp yönettiği “Koridor”, eski bir evde birlikte yaşamak zorunda kalan ve durmadan didişen iki kız kardeş arasındaki kopmaz bağı anlatıyor. Tek bir mekânda geçen ve güçlü atmosferiyle dikkatleri çeken film, kız kardeşleri canlandıran Emel Göksu ve Ayşe Demirel’in ödüllü performanslarıyla da son dönem yerli sinemanın başarılı örneklerinden.

DİZİ

Ne izlesem, okusam, dinlesem

NIGHT SKY (Amazon Prime)

Yaratıcı: Holden Miller
Oyuncular: J.K. Simmons, Sissy Spacek, Chai Hansen
2022-ABD-1. SEZON, 10 BÖLÜM / GİZEM, BİLİMKURGU

Sissy Spacek ve JK Simmons gibi iki usta oyuncuyu buluşturan yeni Amazon dizisi “Night Sky”, evlerinin arka bahçesinde gömülü bir oda keşfeden Franklin ve Irene York çiftinin yaşadıklarını konu alıyor. Odanın ıssız bir gezegene geçiş için kapı olduğunu keşfeden çift, bu sırrı uzun yıllar saklamayı başarıyorlar; tâ ki Jude adlı esrarengiz genç bir adam hayatlarına girene kadar… İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizi, gizem hikâyelerine meraklı izleyicinin ilgisini çekecektir.

KİTAP

Ne izlesem, okusam, dinlesem

ZAMANSIZ - Latife Tekin, Can, Roman

Haberin Devamı

1983’te yayımlanan ilk kitabı “Sevgili Arsız Ölüm”den başlayarak “Berci Kristin Çöp Masalları”, “Gece Dersleri”, “Buzdan Kılıçlar” gibi özellikle 80’ler Türkiye edebiyatını derinden etkilemiş romanların usta yazarı Latife Tekin’in son kitabı “Zamansız”, Can Yayınları’ndan çıktı. Tekin’in karantina sürecinde yazdığı kitap, “aynı gölün hayvanı” Gelincik ve Yılanbalığı arasındaki aşk hikâyesinden yola çıkarak toprağın, gölün, insanın ve kalp çarpıntısının kaydını tutuyor.

*KAVRAMLARIN YOLCULUĞU - Elif Daldeniz, Metis, Politika
*KARA - Toprak Aras, İthaki, Roman
*ENSTANTANELER - Claudio Magris, YKY, Deneme
*ÖLÜMDEN BETER YAZGILAR - Kurt Vonnegut Jr., Can, Roman
*GENÇ TÖRLESS - Robert Musil, Ayrıntı, Roman
*GÖÇMEN KUŞLAR - Charlotte McConaghy, Çınar, Roman
*VELAYETNAME - Hacı Bektaş Veli, VakıfBank Kültür Yayınları, Menkıbe

MÜZİK

Ne izlesem, okusam, dinlesem

*KALBİN YOK MU? - Teoman, Tekli
*ÇOĞALIRIM BEN - Bade Nosa, Tekli
*GENETİK - Can Güngör, Tekli
*DÜNYA BU - Gazapizm, Tekli
*GLITCH - Ağaçkakan, Tekli
*YOL - Anatolian Sessions, Tekli
*YÜZLEŞ - Melis Karaduman, Tekli
*BEN BİR KEK MİYİM? - Ufuk Beydemir, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları