Ne izlesem okusam dinlesem

Sinema tarihini derinden etkilemiş “The Matrix” serisinin dördüncü filmi “Matrix Resurrections” sinemalarda. 18 yıl aradan sonra Neo’yu dirilten ve Matrix’in kötülüğünün dozunu arttıran filmde Keanu Reeves ve Carrie Anne Moss yine başrollerde. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep ve Cate Blanchett’lı oyuncu kadrosuyla heyecan uyandıran karakomedi “Don’t Look Up” ve Fikret Reyhan’ın başarılı yönetmenliği ve senaryosu kadar oyuncularıyla da hafızalara kazınacak “Çatlak”, ekranlarda haftanın en iyileri.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

MATRIX RESURRECTIONS/THE MATRIX RESURRECTIONS (Sinema)
Yönetmen: Lana Wachowski
Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie Anne Moss, Jessica Henwick, Jonathan Groff
2021, ABD, 148’/AKSİYON, BİLİMKURGU

Efsanevi “The Matrix” serisinin 18 yıl aradan sonra gelen dördüncü filmi sinemalarda. Bu kez Wachowski kardeşlerden Lana Wachowski’nin yazıp yönettiği filmde, Neo yeniden hayata dönüyor ve bu kez daha da güçlenmiş ve tehlikeye bürünmüş bir Matrix ile karşı karşıya geliyor. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u bir kez daha Neo ve Trinity rollerinde izleyeceğimiz filmde Morpheus ve Ajan Smith rollerini bu kez Yahya Abdul-Mateen II canlandırıyor. Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Christina Ricci gibi ünlü isimleri de göreceğimiz yeni Matrix filmi, nostalji yaşamak isteyen sinemaseverleri bekliyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

DON’T LOOK UP (Netflix)
Yönetmen: Adam McKay
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Meryl Streep, Cate Blanchett
2021, ABD, 138’/KOMEDİ, DRAM

Haberin Devamı

2016’da En İyi Özgün Senaryo Oscarı’nı kazandığı “The Big Short” ile dikkatleri çeken ve geçen yıl aynı dalda “Vice” filmi ile aday olmuş Adam McKay’in Cate Blanchett, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Timothée Chalamet gibi rüya bir kadroyu buluşturduğu son filmi yayında. 2022 Altın Küre Ödülleri’nde dört dalda adaylık alan ve Oscar listelerine girmesi de garantili görünen Netflix yapımı film, altı ay içinde bir meteorun çarpıp dünyayı yok edeceğini keşfeden iki uzay bilimcinin insanları uyarmak için girdikleri çabayı ve başlarına gelen trajikomik olayları anlatıyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

ÇATLAK (MUBI Türkiye)
Yönetmen: Fikret Reyhan
Oyuncular: Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Canan Atalay
2020, TÜRKİYE, 82’/DRAM

Haberin Devamı

Geçen yıl Antalya Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü alan ve beş kadın oyuncusuna birden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran, geçtiğimiz hafta da Malatya’da En İyi Film dahil dört ödül birden kazanan “Çatlak”, seyirciyle ilk kez MUBI ekranlarında buluşuyor. 2017’de, yine ödüllerle karşılanan ilk filmi “Sarı Sıcak” ile radarımıza aldığımız Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği film, İstanbul’da aynı binada birlikte yaşayan bir aileyi odağına alıyor ve geçmişte ödenmemiş bir borcun aile içinde yarattığı sarsıntıyı tek bir günde anlatıyor. Fikret Reyhan’ın İstanbul, Ayvalık ve Ankara film festivallerinde En İyi Yönetmen ödülleriyle karşılanan yönetmenlik becerisi kadar, ansambl oyuncu kadrosuyla da hafızalara kazınan “Çatlak”, kuşkusuz yılın en iyi yerli filmlerinden.

Haberin Devamı

YENİ SEZONLAR GELDİ

Ne izlesem okusam dinlesem

EMILY IN PARIS (Netflix): İşi için Chicago’dan Paris’e taşınan Amerikalı genç bir kadının yaşadığı olayları konu alan ve geçen yılın büyük ilgi gören romantik komedi serisi 10 bölümlük ikinci sezonuyla yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

THE WITCHER (Netflix): Andrzej Sapkowski’nin fantastik roman serisinden ekranlara taşınan dizinin iki yıldır merakla beklenen ikinci sezonu 17 Aralık’ta 8 bölüm halinde yayınlandı. Henry Cavill’in canlandırdığı canavar avcısı Rivialı Geralt’ı özleyenlere...

Ne izlesem okusam dinlesem

THE EXPANSE (Amazon Prime): Ekranların uzun soluklu bilimkurgu dizilerinden “The Expanse”in 6. sezonu başladı. Bu hafta üçüncü bölümü yayınlanan dizi 6. bölümle final yaparak hayranlarına veda edecek.

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

SÜT VE KÖMÜR-Ralf Rothmann, Yapı Kredi Yayınları, Roman
HAŞHAŞ SAVAŞI-HAŞHAŞ SAVAŞI ÜÇLEMESİ 1 - R. F. Kuang, İthaki Yayınları, Roman
KORKU VE TİTREME-Gulam Hüseyin Saedi, Yapı Kredi Yayınları, Roman
MAYMUN PENÇESİ VE DİĞER ÖYKÜLER-W. W. Jacobs, İthaki Yayınları, Öykü
HERKESİN GÖLGESİ-Melanie Rutten, Güldünya Yayınları, Çocuk
YAŞLI KURTLAR-Kingsley Amis, İletişim Yayıncılık, Roman

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

MUTSUZLAR-Brek, Alternatif Pop, Albüm
I’LL BE SEEING YOU-Cat Power, Rock, Tekli
RİŞAR VE KUPA 4–Rişar ve Kupa 4, Rebetiko&Anadolu Folk, Albüm
HOLIDAY (EROL ALKAN REWORK)-Confidence Man, Elektronik, Tekli
UN UFAK-Ahmet Ali Arslan, Alternatif, Tekli
LISTEN, THE SNOW IS FALLING-Yoko Ono&The Plastic Ono Band, Alternatif, Tekli
GREEN MORNING-Oblomov, Elektronik, Tekli
ZAMANSIZ KASIMPATI-Bade Nosa&Selim Kırılmaz, Alternatif, Tekli
HUCKSTAR-Uase, Elektronik, Albüm

Yazarın Tüm Yazıları