Ne izlesem okusam dinlesem

Gelecek yıl izleyeceğimiz yeni Marvel filmini de yönetecek Nia DaCosta’nın 90’ların meşhur korku filmine getirdiği özgün yorumu izlemek isteyenler için “Şeker Adam’ın Laneti” sinemalarda. Céline Sciamma’nın yılın en iyilerinden olan büyülü ve masalsı filmi “Küçük Anne” de radarınızda olsun. Sarah Oh hayranlarının kaçırmayacağı “The Chair” ilk sezonuyla ekranlara gelirken, 12 yıldır süren “The Walking Dead” ise son sezonuyla hayranlarına veda ediyor.

Haberin Devamı

FİLM
Ne izlesem okusam dinlesem

ŞEKER ADAM’IN LANETİ/CANDYMAN (Sinema)
Yönetmen: Nia DaCosta
Oyuncular: Yahya Abdul Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart Jarrett
2021, ABD, 116’/BİLİMURGU, GİZEM, AŞK

1992 yapımı aynı adlı korku klasiğinden ilhamla çekilen film, ressamlık kariyerinde düşüşe geçmiş Anthony ile kız arkadaşı Brianna’nın, tek eli kanca olan katil hakkında dolaşan bir hayalet hikâyesinin dolaştığı Cabrini semtine taşınmaları sonrası yaşananları anlatıyor. 2018’de ilk filmi “Little Woods” ile olumlu eleştiriler almış ve 2022’de çıkacak “The Marvels”ı da yönetecek Nia Dacosta’nın kamera arkasına geçtiği film, “Aquaman”in Black Manta’sı Yahya Abdul Mateen II ile “Chi-Raq” (2015), “If Beale Street Could Talk” (2018) filmlerinin yıldızı Teyonah Parris’i buluşturuyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

KÜÇÜK ANNE/PETITE MAMAN (Sinema)
Yönetmen: Celine Sciamma
Oyuncular: Josephine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse
2021, FRANSA, 72’/DRAM, FANTASTİK

Haberin Devamı

2019’da “Portrait de la Jeune Fille en Feu/Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi” ile festivallerin ve eleştirmenlerin gözdesine dönüşmüş Fransız yönetmen Céline Sciamma’nın merakla beklenen yeni filmi “Küçük Anne” sinemalarda. Berlin’de Altın Ayı için yarışan film, 8 yaşındaki Nelly’nin yakın zamanda kaybettiği büyükannesinin evine yaptıkları son ziyarette yaşadığı büyülü olayları anlatıyor. Nelly bir yandan annesinin de büyüdüğü evin toparlanmasında ebeveynlerine yardım ederken, bir yandan da yakınlardaki ormanı keşfeder ve burada yaşıtı Marion ile tanışır. Yas tutmanın ağırlığını masalsı ama fantastik evrenler kurmadan, derinliğinde anlatan “Küçük Anne”, kuşkusuz yılın en iyi filmlerinden.

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

THE CHAIR (Netflix)
Yaratıcılar: Amanda Peet, Annie Wyman
Oyuncular: Sandra Oh, Jay Duplass, Bob Balaban
2021, ABD, 1. SEZON, 6 BÖLÜM/KOMEDİ, DRAM

Haberin Devamı

North Carolina’daki prestijli Pembroke Üniversitesi’nde İngilizce bölümünün ilk kadın başkanı olan Ji-Yoon’un eşliğinde dersliklerde ve kampüste yaşananları izleyeceğimiz kara komedi türündeki dizi, 6 bölüm halinde Netflix kataloğunda. 2005’te “Grey’s Anatomy”, 2019’da da “Killing Eve” dizilerindeki performanslarıyla Altın Küre kazanmış Sarah Oh ile “Transparent”tan da tanıdığımız Jay Duplass’ı buluşturan “The Chair”, özellikle akademi dünyasından izleyiciye tanıdık gelecek türlü trajikomik hikâyeler barındırıyor.

YENİ SEZONLAR GELDİ

Ne izlesem okusam dinlesem

TRUTH BE TOLD (Apple TV+): Octavia Spencer’ın başrolünde olduğu suç dramasının ikinci sezonundan ilk iki bölüm yayında. Cumaları yeni bölümleriyle ekranlarda olacak dizi 10 bölüm halinde ekimde bitecek.

Ne izlesem okusam dinlesem

SEE (Apple TV+): Jason Momoa’nın başrolünde olduğu distopik dizinin ikinci sezonundan ilk bölüm yayınlandı. Cuma günleri yeni bölümleri yayınlanacak dizi 8 bölümden oluşacak.

Ne izlesem okusam dinlesem

THE WALKING DEAD (AMC): 2010’dan bu yana ekranların en çok ilgi gören dizilerinden birine dönüşen zombi dizisi, bu hafta gösterime giren 11. sezonuyla hayranlarına veda ediyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

AMERICAN HORROR STORY: DOUBLE FEATURE (FX): Ryan Murphy’nin 2011’de başlayan korku antolojisi 10. sezonundan ilk iki bölümle yayında. “Cape Fear” ve “Dead and Buried” başlıklı iki ayrı bölümden oluşacak yeni sezonda dizinin tutkunlarını 10 farklı korku öyküsü bekliyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

ÇİN’DE ON BEŞ SOHBET-J.M.G. Le Clézio, Kırmızı Kedi Yayınları, Edebiyat
KUZGUNLARIN KUMPASI-Lila Bowen, Çınar Yayınları, Roman
KAYIP BAŞKAN-Bill Clinton&James Patterson, İthaki Yayınları, Roman
GÖRÜNÜRDE HİÇBİR ŞEY YOK-Jens Rehn, Yapı Kredi Yayınları, Roman
HAVA ÇIKMAZI-Türkan İldeniz, Everest Yayınları, Şiir

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

MESTA-Oceanvs Orientalis&İlhan Erşahin, Elektronik, Konser Albüm
UÇAK-Seda Erciyes, R&B, Tekli
BURADA BUYSA BUDUR-Çağrı Sertel, Caz, Albüm
KUTU-Baba Sad, Saykedelik Rock, Tekli
GREYFURT AĞACI-Bade Nosa, Alternatif, Tekli
VORTEX-Nick Cave&The Bad Seeds, Rock, Tekli
BAHSETTİĞİNİZ KİŞİ-Chain B, Rap, Tekli
TO DERVİSAKİ-Yasak Helva, Reggae, Tekli
AL BENİ-No Land&Animist, Alternatif, Tekli
BUMAYA-Kenan Doğulu, Pop, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları