Ne izlesem okusam dinlesem

70’ler ve 80’lerin efsanevi moda tasarımcısının hayatını ekranlara taşıyan “Halston”, Ewan McGregor başta olmak üzere oyuncu kadrosu ve tabii ki kostümleriyle göz dolduruyor. Genç okurun 2014’ün çoksatanlar listesinde yükselttiği aynı adlı roman serisinden uyarlama “Panik”, yazarı Lauren Oliver’ın kaleminden ekranlara taşınıyor. İstanbul Modern’de Sırp filmi “Baba” ve Kundura Sinema’da da meşhur bir gezginin büyülü Asya yolculuğunu anlatan “Ella Maillart: Çifte Serüven”, haftanın çevrimiçi seçenekleri.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

HALSTON (Netflix)
Yönetmen: Daniel Minahan
Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Dayan, Krysta Rodriguez, Bill Pullman
2021, ABD, MİNİ DİZİ, 5 BÖLÜM’/DRAM

Ryan Murphy’nin yaratıcıları arasında olduğu 5 bölümlük mini dizi, 70’ler ve 80’lere damgasını vurmuş moda tasarımcısı Halston’ın renkli olduğu kadar karanlıklar da barındıran hayatını anlatıyor. Halston’ı ve beraberinde moda imparatorluğunun yükselişini ve düşüşünü, birebir imzasını attığı skandallarla anlatmayı tercih eden dizi, dönemin eğlence sektöründen birçok popüler ismi de hikâyenin bir parçası yaparak ilgiyi çoğaltıyor. “Game of Thrones”, “American Crime Story”, “House of Cards” gibi dizileri çekmiş Emmy ve Hugo ödüllü Daniel Minahan’ın yönettiği dizi, bir yerden sonra kahramanının yaratıcılığı gibi sıradanlaşsa da usta işi oyunculuklar diziyi ayakta tutmayı başarıyor. Halston rolünde kariyerinin en iyi performanslarından birini veren Ewan McGregor, mücevher tasarımcısı Elsa Peretti’yi canlandıran Rebecca Dayan ve Liza Minnelli rolünde Krysta Rodriguez başta olmak üzere oyunculuklar kostümler kadar ışıldıyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

PANIC (Amazon Prime)
Yaratıcı: Lauren Oliver
Oyuncular: Olivia Welch, Mike Faist, Ray Nicholson
2021, ABD, 1. SEZON, 10 BÖLÜM/MACERA, SUÇ

Haberin Devamı

Lauren Oliver’ın Türkçede de yayımlanan Panik adlı roman serisi, yine yazarın kaleminden ekranlara taşınıyor. Yaşadıkları umutsuz kasabadan kurtulmanın tek yolunun, lise son sınıfların katıldığı ve tek bir kazananın olduğu Panik adlı oyundan geçtiği bir dünyadaki gençleri izleyeceğimiz dizide, ana kahramanımız Heather’ı genç oyuncu Olivia Welch canlandıracak.

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

ELLA MAILLART: ÇİFTE SERÜVEN/ELLA MAILLART: DOUBLE JOURNEY (Kundura Sinema)
Yönetmen: Antonio Bigini, Mariann Lewinsky
Anlatıcı: Irène Jacob
2015, İSVİÇRE-İTALYA, 40’/BELGESEL

Haberin Devamı

Kundura Sinema’nın çevrimiçi izleme platformu Kundurama’da bu hafta, 20. yüzyılın en önemli gezginlerinden, fotoğraf sanatçısı Ella Maillart’ın 1939’da yaptığı meşhur Asya yolculuğunu anlatan belgesel “Ella Maillart: Çifte Serüven” gösterimde. Maillart’ın kendisi kadar sıradışı arkadaşı yazar ve fotoğraf sanatçısı Annemarie Schwarzenbach’ı da yanına alarak çıktığı bu yolculukta çektiği görüntülerden yola çıkan film, bu büyülü yolculuğu 75 yıl sonra büyük bir titizlikle canlandırırken, Maillart’a ait günlük ve mektuplara da ünlü oyuncu Irène Jacob sesiyle hayat veriyor. 13 Haziran’a dek kundurama.beykozkundura.com adresinde Türkçe altyazılı ve ücretsiz izleyebilirsiniz.

Ne izlesem okusam dinlesem

BABA/OTAC (İstanbul Modern Sinema)
Yönetmen: Srdan Golubovic
Oyuncular: Goran Bogdan, Boris Isakovic, Nada Sargin
2020, SIRBİSTAN-FRANSA-ALMANYA, 120’/DRAM

Haberin Devamı

İstanbul Modern müzesinin istanbulmodern.org’da ücretsiz devam eden çevrimiçi gösterimlerinde bu hafta sonu, Sırbistan yapımı “Baba” gösterilecek. Srdan Golubović’in 2020 Berlin Film Festivali’nden Ekümenik Jürisi Ödülü ile Panorama Seyirci Ödülü’nü kazanmış filmi, çocukları sosyal güvenlik tarafından elinden alınan bir babanın, onların velayetini geri almak için Belgrad’a doğru çıktığı 300 km’lik yolun çarpıcı hikâyesini konu alıyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

SONUNCULAR-Hanna Jameson, Çınar Yayınları, Roman
AHLAKSIZ MASALLAR-Petrus Borel, Dedalus Kitap, Roman
HAYATIMIZI AYDINLATAN MUHTEŞEM KADIN DOSTLARIM-Atilla Dorsay, Remzi Kitabevi, Sinema
YALANCILAR İÇİN SİHİR-Sarah Gailey, İthaki Yayınları, Roman
KORUDAKİ GÜMÜŞ-Emily Tesh, İthaki Yayınları, Roman
EDDY’NİN SONU-Edouard Louis, Can Yayınları, Roman
USTA VE MARGARİTA-Mihail Bulgakov, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Roman

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

ŞANSSIZ MÜCADELESİ-Kalben, Alternatif, Single
OLMAYACAK İŞLER-Deniz Tekin & CanBey, Alternatif, Single
BLUE BANISTERS-Lana Del Rey, Pop, Single
SİS- Ceylan Ertem, Alternatif, Single
PALOMA (PHYSCHEDELIC MIX)-Santi&Tuğçe, Elektronik, Single
DENİZ DERİN-No Land, Alternatif, Single
MADDE 42-Büşra Kayıkçı, Klasik, Single
ESPEJO DORADO-MİRET, Elektronik, EP

Yazarın Tüm Yazıları