Ne izlesem okusam dinlesem

Sinemamızın usta yönetmenlerinden Reha Erdem’in nefis bir oyuncu kadrosunu bir araya getirdiği kara komedisi “Seni Buldum Ya!”, Zoom’da çekilen ilk yerli yapım olma özelliği de taşıyor. Zack Snyder’in dört saatlik kurgusuyla yeniden buluşacak “Justice League” ve kadın yönetmenlerin ders verdiği bir sinema okulunun kapılarını aralayan 14 saatlik “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” belgeseli, haftanın öne çıkan diğer seyir seçenekleri. Hafta başı aday listesinin açıklandığı Oscar yarışına evden hazırlanmak isteyenler için rehberimiz de bu haftaki köşemizde yer alıyor.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

SENİ BULDUM YA! (MUBI)
Yönetmen: Reha Erdem
Oyuncular: Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola
2021-TÜRKİYE-82’/
KOMEDİ

‘İnsan nedir?’ sorusunun peşinde “Korkuyorum Anne” (2004), “Beş Vakit” (2006), “Hayat Var” (2008), “Kosmos” (2010) gibi başyapıtlar vermiş usta yönetmen Reha Erdem’in geçen yıl bu zamanlarda İstanbul’da ve Zoom platformu üzerinden çektiği film, MUBI’de gösterimde. Sinemamızın ilk karantina filmi de olan “Seni Buldum Ya!”, pandemi dönemini fırsat bilerek çevrim içi bir suç ağı kuran iki dolandırıcının ve bu ağa yakalanan insanların korku, endişe ve bir o kadar da başkaldırı, heves, empati, aşk ve dans dolu hâllerini anlatıyor. Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Taner Birsel, Tilbe Saran, Esra Bezen Bilgin, Tansu Biçer ve Ecem Uzun gibi usta işi bir oyuncu kadrosunun buluştuğu filmde, her bir oyuncuyu kendilerine özel olarak yazılmış rollerde ve enfes performanslarda izliyoruz. Kapanış jeneriğinin ardından başlayan Reha Erdem ve Esin Küçüktepepınar söyleşisi de yönetmenin hayranları için kaçırılmaz fırsat.

Ne izlesem okusam dinlesem

ZACK SNYDER’S JUSTICE LEAGUE (HBO Max & Tivibu)
Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck, Amy Adams, Amber Heard, Jared Leto
2021-ABD-242’/AKSİYON, MACERA, GERİLİM

Haberin Devamı

2017’de izlediğimiz ve DC Comics’in en büyük kahramanlarını ilk kez beyazperdede bir araya getiren “Justice League”in 4 saatlik yönetmen kurgusu HBO Max’te yayınlandı. Zack Snyder’in başladığı, ancak kızının ölümü nedeniyle projeden çekilmesiyle Joss Whedon tarafından tamamlanan film, yönetmenler arasındaki ton ve anlatım farklılıkları nedeniyle eleştirilmiş, çizgi roman hayranlarının sosyal medyada başlattıkları imza kampanyasıyla Snyder’in versiyonu adeta efsaneye dönüşmüştü. 18 Mart’ta gösterime giren film, Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash ve Cyborg’un süper kötü Steppenwolf’un Dünya’yı yok etme planlarını engelleme mücadelesini anlatıyor. İlk filmden iki kat uzunlukta olan film, hafta sonunu hızlı geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek gibi duruyor. HBO Max henüz Türkiye’de yok ama filmi Tivibu ve Turkcell TV+ platformlarında izleyebilirsiniz.

Ne izlesem okusam dinlesem

WOMEN MAKE FILM: A NEW ROAD MOVIE THROUGH CINEMA (Kundura Sinema)
Dünyanın dört bir yanından ve farklı kültürlerden kadın yönetmenlerin ders verdiği bir sinema okulunun kapılarını aralayan 14 saatlik “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” belgeseli Kundura Sinema’nın çevrim içi izleme platformu Kundurama’da gösterime girdi. 2011’de çektiği ve 15 saat süren “The Story of Film An Odyssey/Sinemanın Hikâyesi” belgeseliyle hatırladığımız ve sinema tutkusuna hayran kaldığımız Mark Cousins’ın yönettiği belgesel, film çekmenin inceliklerini ve altın kurallarını 40 farklı başlıkta ve 183 kadın yönetmenden seçtiği binlerce sahneyle anlatıyor. Çok sevdiğimiz oyuncu Tilda Swinton’ın da anlatıcılarından olduğu film, yüzlerce yaratıcı kadının devrimci ve yenilikçi sinemasını keşfetmemiz için de etkileyici bir arşiv sunuyor. Film okuyan, yazan, çeken ve izleyen herkese hararetle tavsiye edeceğimiz eşsiz bir çalışma ve Türkçe altyazı seçenekli olarak 12 Nisan’a kadar kundurama.beykozkundura.com’da ücretsiz yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

OSCAR MARATONU BAŞLASIN!
Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Akademi Ödülleri’nin 2021 adayları belli oldu. Netflix, toplam 35 kategoride adaylığa ulaşırken, onu 12 adaylıkla Amazon Stüdyoları takip ediyor. Pandemi nedeniyle 28 Şubat’tan 25 Nisan’a ertelenen ödüller, tarihinde ilk kez çevrimiçi gerçekleşecek. Tahmin listelerine hazırlanacaklara, Türkiye’de izleyebileceğiniz izleme platformaları ile aday listesi…

Haberin Devamı

NETFLIX
Mank (10)
The Trial of the Chicago 7 (6)
Ma Rainey’s Black Bottom (5)
News of the World (4)
Hillbilly Elegy (2)
Pieces of a Woman (1)
If Anything Happens I Love You (1)
A Love Song for Latasha (1)
My Octopus Teacher (1)
Crip Camp (1)
The Wight Tiger (1)
Over the Moon (1)
La vita davanti a sé (1)
The Midnight Sky (1)
A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (1)
Da 5 Blood (1)
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (1)

AMAZON PRIME
Sound of Metal (6)
One Night In Miami (3)
Borat Subsequent Movie (2)
Time (1)

BEIN CONNECT
Emma (2)

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

UMAY UMAY KİTAPLARI-İthaki Yayınları, Şiir
“Hareket Vakti”, “Düşmedim Daha” gibi kült şarkılarının yanı sıra mavi ruju ve saçları ile 90’ların ikonik müzisyenlerinin başında gelen Umay Umay’ın şiir kitapları “34 u 442 Veda Busesi”, “Bütün Güzel Çocuklar Şüpheli”, “Cevapsız Ağrı”, “Rüya Duvarları”, ve “Sokaklar Uyudu Artık Öpüşebiliriz” yeni baskılarıyla İthaki’den yayımlandı. Sanatçının sıkı takipçilerine ve şiirleriyle henüz tanışmamışlara duyurulur.

Haberin Devamı

YUVA-Toni Morrison, Sel Yayıncılık, Roman
KURTARMA MESAFESİ-Samanta Schweblin, Can Yayınları, Roman
ŞİFALI DÖNÜŞÜMLER-İpek Kuşçu, Doğan Kitap, Gastronomi
DİŞİ KEDİ-Colette, Sel Yayıncılık, Roman

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

KAPILDIM GİTTİ-Nükhet Duru, Pop, Single
ROBOT KOZMONOT-Kalben&Teoman, Pop, Single
WALKING SLOW-Moderator, Elektronik, Single
THE PLEASURE-Ninze, Elektronik, Single
SEVDİKLERİM-Erol Evgin, Pop, Albüm
İMKÂNI YOK-Kamufle/Ikibin, Rap, Single
KAHRETTİM-Mabel Matiz, Pop, Single
BİR KAR TANESİ-Cem Adrian, Pop, Single
DÜŞMAN BENİM-Canozan, Pop, Single
ÇİÇEKÇİ SEYHAN-Feryal Öney&Güldiyar Tanrıdağlı, Alternatif, Single

Yazarın Tüm Yazıları