Ne izlesem, okusam, dinlesem

Bu hafta ekranlar usta isimlerin yeni filmleriyle parlıyor. Justin Timberlake ve Juno Temple’ı üç yıl sonra yeniden buluşturan drama “Palmer”, Denzel Washington, Rami Malek ve Jared Leto’lu polisiye gerilim “The Little Things” ve Carey Mulligan, Ralph Fiennes ile Lily James’in başrollerinde olduğu roman uyarlaması “The Dig”, haftanın en merak uyandıran yapımları. Hafta sonunu tiyatro ile geçirmek isteyenlere Onur Ünsal’ın tek kişilik oyunu “Babamı Kim Öldürdü”yü öneririz. Avanzade Mehmed Süleyman’ın Osmanlı ve İstanbul mutfağından sıradışı tarifleri buluşturan kitabı “Aile Aşçısı”, gastronomi tutkunlarının arşivine girmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem, okusam, dinlesem

PALMER (Apple TV+)
Yönetmen: Fisher Stevens
Oyuncular: Justin Timberlake, Juno Temple, June Squibb, Alisha Wainwright
2021-ABD-110’/DRAM

Hapisten yeni çıkan eski lise futbol yıldızı Eddie Palmer, 10 yıl sonra geri döndüğü Louisiana’da geçmişiyle yüzleşirken, bir yandan da annesi tarafından terk edilmiş küçük Sam’in sorumluluğuyla başa çıkmaya çalışıyor. 2017’de Woody Allen filmi “Wonder Wheel”de izlediğimiz Justin Timberlake ve Juno Temple yeniden aynı filmde buluşuyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

THE LITTLE THINGS (HBO Max)
Yönetmen: John Lee Hancock
Oyuncular: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Natalie Morales
2021-ABD-127’/DRAM, SUÇ

Haberin Devamı

“The Blind Side”, “The Highwaymen” filmleriyle tanıdığımız John Lee Hancock’un yazıp yönettiği film, Oscarlı üç aktörü ilk kez aynı filmde bir araya getiriyor. Denzel Washington ile Rami Malek’i Los Angeles’ta yaşanan korkunç cinayetleri araştıran dedektif ortaklar rolünde izleyeceğimiz gerilimin seri katilini ise Jared Leto canlandırıyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

THE DIG (Netflix)
Yönetmen: Fisher Stevens
Oyuncular: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James, Ben Chaplin
2021-İNGİLTERE-112’/DRAM, BİYOGRAFİ

Josh Preston’ın 2007’de yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan film, 1938 yılında başlayan ve Anglosaksonlara ait çok önemli bulgulara ulaşılan gerçek bir keşfe dayanıyor. Zengin bir dulun, arazisindeki mezar höyüklerinde kazı yapması için amatör bir arkeolog ile çalışmaya başlaması sonrası yaşananları konu alan film, Carey Mulligan, Ralph Fiennes ve Lily James’ten oluşan kadrosuyla heyecan uyandırıyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

İTAATSİZLİK/DISOBEDIENCE (Netflix)
Yönetmen: Sebastián Lelio
Oyuncular: With Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola, Anton Lesser
2017-İNGİLTERE, İRLANDA, ABD-114’/DRAM, AŞK

Haberin Devamı

“Gloria” ve Oscar adayı olduğu “A Fantastic Woman” filmleriyle tanıdığımız Şilili yönetmen Sebastián Lelio’nun 2017 yapımı çok konuşulan filmi Netflix’te yayında. Naomi Alderman’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, New York’ta yaşayan Ronit’in babasının cenazesi için yıllar sonra Londra’ya geri dönmesini ve burada çocukluk arkadaşı Esti ile aralarında uyanan aşkı konu alan filmde, tutkulu sevgilileri Rachel McAdams ile Rachel Weisz canlandırıyor.

TİYATRO

Ne izlesem, okusam, dinlesem

BABAMI KİM ÖLDÜRDÜ (Moda Sahnesi)
Yöneten: Kemal Aydoğan Oynayan: Onur Ünsal

Moda Sahnesi’nin Sahneden Naklen gösterimlerinde bu hafta sonu, Onur Ünsal’ın tek kişilik oyunu “Babamı Kim Öldürdü” var. Fransa’nın en etkili yazarlarından Édouard Louis’nin aynı adlı romanından uyarlanan oyun, iç hesaplaşmalar içindeki bir yazarın yıllar sonra çocukluğunun geçtiği eve dönmesini ve bir işçi olan babasının erkeklik, işçilik, aile gibi olgulara yaklaşımına karşı uyanan açmazlarını konu alıyor. Oyunu 31 Ocak Cumartesi akşamı 21.00’de modasahnesi.com’da çevrimiçi izleyebilirsiniz.

KİTAP

Ne izlesem, okusam, dinlesem
AİLE AŞÇISI: 100 TÜRLÜ SEBZE-100 TÜRLÜ ÇORBA-100 TÜRLÜ YUMURTA PİŞİRMEK USULLERİ-Avanzade Mehmed Süleyman, İletişim Yayıncılık, Gastronomi

Haberin Devamı

1871’de doğan, cinsellikten fal ve sihire, Alman tarihi ve kültüründen eczacılığa, çok geniş bir konu yelpazesinde eserler yazmış Avanzade Mehmed Süleyman’ın kimini Fransızcadan çevirdiği, kimi İstanbul ve saray mutfağından çıkma yemek tariflerinden oluşan kitabı, sebze, çorba ve yumurta pişirme usullerini anlatan üç ayrı kitapçıktan oluşuyor. Peynirli enginardan kereviz kızartmasına, badem çorbasından kestane ezmesi çorbasına, sirkeli yumurtadan Rus usulü yumurtaya çoğu basit ve hızla yapılabilecek yüzlerce tarifi buluşturan kitapta, salçalı devedikeni, bal çorbası, güvercin çorbası, kurbağa çorbası, bira çorbası gibi seçenekler de bulunuyor. Dönemin kültürüne ve Osmanlı mutfağına dair ilginç bilgiler de sunan “Aile Aşçısı”, gastronomi meraklıları için arşiv değeri de taşıyor.

Haberin Devamı

KARANLIKTA ZİKZAK-Yüce Yöney, Çınar Yayınları, Öykü
BALONLA BEŞ HAFTA-Jules Verne, İletişim Yayıncılık, Roman
HALİDE EDİB-BİYOGRAFİSİNE SIĞMAYAN KADIN-İpek Çalışlar, Yapı Kredi Yayınları
EMPEDOKLES’İN DOSTLARI-Amin Maalouf, Yapı Kredi Yayınları, Roman
HAYVAN ÇİFTLİĞİ 50. YIL EDİSYONU-George Orwell, İthaki Yayınları, Roman

MÜZİK

Ne izlesem, okusam, dinlesem

LO VAS A OLVIDAR-Billie Eilish&Rosalia, Alternatif, Single
KÜL-Cem Adrian&Mark Eliyahu, Alternatif, Single
BENDE KİM VAR-Erkan Oğur, Alternatif, Single
ŞEYTAN ODAMA GELDİ-Palmiyeler, Alternatif-Elektronik, Albüm
MOLDAU-Christian Löffler, Elektronik, Single
EASY TIGER-Geju&Hovo, Elektronik, Single
INDOMITA-Rodrigo Gallardo, Elektronik, Albüm
MAN ALONE-Tindersticks, Alternatif, Single
UYKUMUN BOYNUNU BÜKME-Melike Şahin, Alternatif, Single

Yazarın Tüm Yazıları