Meksika sınırında karanlık hikâyelere devam

2015’te ilkini izlediğimiz ‘Sicario’ üçlemesinin ikinci filmi ‘Day of the Soldado’, senaryosu ve güçlü oyuncularıyla suç filmi sevenleri memnun edecek görünüyor ve haftanın filmi olmayı başarıyor

Haberin Devamı

Sıcaklardan bunalıp sinemaya komedi için koşanlara ‘Karavan’, ‘Yakalandın’ ve ‘Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu’ filmleri vizyondaki yerini alırken, aksiyon arayanlara ‘Kaçış Planı 2: Hades’, korku tutkunlarına da ‘Doğmamış’, haftanın diğer seçenekleri:

Sicario: Day of the Soldado
Yönetmen: Stefano Sollima
Oyuncular: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Catherine Keener
2015-ABD, İTALYA-122’/AKSİYON, SUÇ, DRAM

2015’te Denis Villeneuve’nin yönettiği ve Emily Blunt’ın başrolünde olduğu “Sicario”, aynı adlı üçle-menin de ilk halkasıydı. İtalyan yönetmen Stefano Sollima’nın yönettiği ve Josh Brolin ile Benicio Del Toro’nun başrolünde olduğu devam filmi, her ne kadar bağımsız bir hikâye anlatıyor olsa da ilkinde olduğu gibi ABD ve Meksika sınırındaki devlet-kartel savaşında safların birbirine karıştığı or-tamı yeniden yaratıyor. Senaryoda ilk filmin de yaratıcısı Taylor Sheridan’ı koruyan film, ilkini arat-mayan tempoda karanlık bir suç hikâyesine doğru açılıyor. Haftanın en iyisi.

Haberin Devamı

BU KARAVANIN 40 YIL HATIRI VAR

Karavan
(The Leisure Seeker)
Yönetmen: Paolo Virzi
Oyuncular: Helen Mirren, Donald Sutherland, Janel Moloney
2017-İTALYA, FRANSA-112’/DRAM, KOMEDİ, MACERA

Michael Zadoorian’ın romanından İtalyan yönetmen Paolo Virzi’nin yönettiği ve geçtiğimiz yıl Venedik’te yarışan “Karavan”, yadigar karavanlarıyla unutulmaz bir yolculuğa çıkan Ella ve John çiftinin yaşadıklarını konu alıyor. Altın Küre’lerde komedi dalında aday olmuş performansıyla Helen Mirren ile Donald Sutherland gibi iki muazzam oyuncuyu buluşturan film, sonunu ilk 10 dakikasında bile tahmin edeceğiniz senaryosuyla vasatı aşamıyor ne yazık ki.

İKEA DOLABINDA MAHSUR KALAN HİNT FAKİRİ

Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu
(Extraordinary Journey of the Fakir)
Yönetmen: Ken Scott
Oyuncular: Dhanush, Gerard Jugnot, Berenice Bejo
2018-FRANSA, ABD, BELÇİKA-92’/DRAM, KOMEDİ

Romain Puértolas’ın 2013’te yayımlanan ve çok satan romanı “Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu”ndan uyarlanan film, annesinin ölümünden sonra hiç tanımadı-ğı babasını bulmak üzere Fransa’ya giden ve gidecek yeri olmadığı için de şehir dışındaki bir IKEA mağazasında kalmaya karar veren genç Hint Fakiri Aja’nın yaşadığı delidolu yolculuğu anlatıyor. 2011’de çektiği bağımsız film “Starbuck” ile tanıdığımız Ken Scott’un yönettiği filmin başrolünde Hint sinemasının tanınmış yüzlerinden Dhanush var.

Haberin Devamı

ELİM HEP SENDE!

Yakalandın
(Tag)
Yönetmen: Jeff Tomsic
Oyuncular: Ed Helms, Jake Johnson, Lil Rel Howery, Jon Hamm
2018-ABD-100’/KOMEDİ

İlkokul birinci sınıftan beri oynadıkları elim sende oyununu yetişkin yaşlarına ve hayatlarına rağmen her yıl bir ay boyunca sürdüren beş arkadaşın komik maceralarını izleyeceğimiz filmin, saçma ko-nusu ve sulu esprileriyle her zevke seslenmediğini söyleyelim.
Hades’ten kaçmak

HADES’TEN KAÇMAK

Kaçış Planı 2: Hades
(Escape Plan 2: Hades)
Yönetmen: Steven C. Miller
Oyuncular: Sylvester Stallone, Dave Bautista, Jaime King
2018-ÇİN, ABD-90’/AKSİYON, GERİLİM

2013’te izlediğimiz, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger ve 50 Cent’i buluşturan aksiyon “Kaçış Planı”nın sadece Stallone ile yola devam eden ikinci filminde, üç yılın ardından kaçması imkânsız hapishaneden kaçmayı başarmış Ray’in maceralarını izliyoruz. Ray’in ekibinden dövüş ustası Shu insan üstü kavgaların döndüğü Hades olarak bilinen bilgisayarlı tekno terör labirentinde kayboluyor ve Ray, arkadaşını bu akıl almaz makineden kurtarmak için harekete geçiyor. İlk filmi bile aratan senaryosu ve temposuyla “Kaçış Planı 2: Hades”, sıradan bir aksiyon filmi olmaktan öte-ye geçemiyor.

Haberin Devamı

MARY’NİN BEBEĞİ

Doğmamış
(Still/Born)
Yönetmen: Brandon Christensen
Oyuncular: Christie Burke, Jesse Moss, Rebecca Olson
2017-KANADA-87’/KORKU

Doğum sırasında ikiz çocuklarından birini kaybeden ve hayatta kalmayı başaran bebeğinin kötü bir ruh tarafından tehlike altında olduğuna inanan Mary’nin yaşadıklarını anlatan bu korku, Kanadalı yönetmen Brandon Christensen’in de ilk sinema filmi.

 YILDIZ TABLOSU
12 Savaşçı (12 Strong) *
4N1K 2 **
Ahlat Ağacı *****
Aklın Gözü *
Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) **
Ayin (Hereditary) ****
Atölye (The Workshop) ***
Borg McEnroe ***
Çarpık Evdeki Cesetler (Crooked House) **
Deadpool 2 **
Eyvah Anne Oluyorum (Baby Bump(s)) *
Hafıza (Rememory) **
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman *
Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom) **
Karanlık Sır (Marrowbone) **
Kasırgada Vurgun (The Hurricane Heist) *
Kitap Kulübü (Book Club) **
Küçük Cadı (The Little Witch) **
Ocean’s 8 **
Öldürme Arzusu (Death Wish) *
Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) **
Saplantı (The Lullaby) *
The Bookshop **

Yazarın Tüm Yazıları