Haftanın filmleri

Fransız yönetmen Céline Sciamma’nın Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan ve eleştirmenlerce modern sinemanın başyapıtlarından biri sayılan filmi “Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi”, sıkı bir aşk filmi arayanlara duyurulur. Sinema ve televizyon tarihinin en sıra dışı ailesinin bir kez daha perdeye taşıyan animasyon “Addams Ailesi”, yeni maceralarıyla karşımızda.

Haberin Devamı

BU AŞK HERKESİ YAKAR

ALEV ALMIŞ BİR GENÇ KIZIN PORTRESİ/PORTRAIT OF A LADY ON FIRE

Yönetmen: Céline Sciamma
Oyuncular: Noemie Merlant, Adele Haenel, Luana Bajrami
2019-FRANSA-121’
DRAM, AŞK

İLK BAKIŞTA: “Tomboy” (2011) ve “Girlhood” (2014) filmlerinin Fransız yönetmeni Céline Sciamma’nın Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü’nün yanı sıra, Kuir Palmiye’yi de alan draması, Indiewire tarafından “Yılın En İyi Filmi” olarak gösterildi.
NE ANLATIYOR: Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Heloise’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Heloise’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, Heloise’ı gözlemler ve onunla yakınlaşır.
SON KARAR: Céline Sciamma’nın filminin şimdiden feminist literatüre ve modern sinema klasikleri arasına girdiğini söyleyebiliriz. Perdede yakalamışken kaçırmayın.

Haftanın filmleri

HER AİLE BİRAZ TUHAFTIR

Haberin Devamı

ADDAMS AİLESİ/THE ADDAMS FAMILY

Yönetmen: Conrad Vernon, Greg Tiernan
2019-KANADA, ABD-129’
ANİMASYON, KOMEDİ, FANTASTİK

İLK BAKIŞTA: 2016’da yönettikleri sıra dışı animasyonları “Sausage Party/Sosis Partisi” ile tanıdığımız Vernon ve Tiernan ikilisi bu kez, sinema ve televizyon dünyasının en çılgın ailelerinden Addams’ların maceralarıyla karşımızdalar.
NE ANLATIYOR: Kendi ailenizin tuhaf olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama bambaşka, acayip ve tümüyle ikonik Addams Ailesi’ni gördükten sonra bu konu üzerinde tekrar tekrar düşünmeniz gerekecek.
SON KARAR: Yönetmenlerin mizah anlayışları, bu gotik ve ‘sıradışı’ ailenin maceralarına oldukça yakışmış. Devam filminin yolda olduğunu da söyleyelim.

Haftanın filmleri

AŞK DA BİR MUCİZEDİR

MUCİZE 2: AŞK

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular: Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar
2019-TÜRKİYE-129’
DRAM

İLK BAKIŞTA: Mahsun Kırmızıgül’ün istikrarlı yönetmen yolculuğundaki 7. film ve 2015’te çektiği “Mucize”nin de devamı.
NE ANLATIYOR: Köylerinde yaşadıkları sorunlardan yorulan, engelli Aziz ve eşi Mızgin, batıda bir kasabaya yerleşir. Gittikleri kasabada hayat, bu ikili için hiç de kolay olmayacaktır. Kötülerin ve ön yargılı insanların her yerde var olduğu dünyamızda Aziz ve Mızgin kendi başlarına ayakta kalmayı, hayata tutunmayı ve çalışmayı öğreneceklerdir. Aziz deliler gibi aşık olduğu eşi Mızgin için, engellerinden kurtulmak için büyük bir azimle mücadeleye başlar.
SON KARAR: Kırmızıgül’ün sinemasını sevenler, ikinci Mucize filminden de mutlu ayrılacaktır.

Haftanın filmleri

HAYAT SAVAŞI

Haberin Devamı

UZUN KIZ/BEANPOLE

Yönetmen: Kantemir Balagov
Oyuncular: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Konstantin Balakirev
2019-RUSYA-130’
DRAM, SAVAŞ

İLK BAKIŞTA: Cannes’dan iki ödülle birden dönen film, Rusya’nın 2020 Oscar aday adayı.
NE ANLATIYOR: 2. Dünya Savaşı sonrası 1945 Leningrad’ında hayatlarını sürdürebilmek için bir anlam ve umut bulma peşinde olan Iya ve Maşa adlı iki genç kadının mücadelesini…
SON KARAR: Başroldeki Viktoria Miroshnichenko ve Vasilisa Perelygina’nın ödüllerle karşılanan performanslarını kaçırmayın.

Haftanın filmleri

YÜKSEĞE, DAHA YÜKSEĞE

BALON PİLOTLARI/THE AERONAUTS

Yönetmen: Tom Harper
Oyuncular: Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel
2019-ABD-129’
AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU, DRAM, ANİMASYON

Haberin Devamı

İLK BAKIŞTA: Felicity Jones ve Eddie Redmayne’i “The Theory of Everything”den beş yıl sonra yeniden bir araya getiren filmin senaryosu, yaşanmış bir hikâyeye dayanıyor.
NE ANLATIYOR: Takvimler 1862 yılını gösterirken, pilot Amelia Wren ve bilim insanı James Glaisher, daha önce kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir şeyi denemeye karar verir. Göklerin sırlarını keşfetmek isteyen ikili sıcak hava balonu ile daha önce hiç çıkılmamış bir yüksekliğe çıkmaya çalışır. Gökyüzünde nefes kesici keşifler yapan Wren ve Glaisher, atmosferin en yüksek noktalarına ulaştıklarında hayatta kalmak için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır.
SON KARAR: Biyografik ve dönem filmlerine ilginiz varsa kaçırmayın. Bir süre sonra filmi aksiyona da dönüştüren balon sahneleri, yükseklik tutkusu olan seyircilerin de ilgisini çekebilir.

BUNLAR DA VAR

Haberin Devamı

KAHRAMAN BALIK/GO FISH
Yönetmen: Sean Patrick O’Relly
2019/ABD/ANİMASYON
Papağan balığı Alex, yaşam alanlarının ve evlerinin sebepsiz bir şekilde kirlendiğini fark eder. Bunun sebebini araştırmak için arkadaşlarıyla birlikte maceraya çıkar.

Haftanın filmleri

RAHİBENİN LANETİ/CURSE OF THE NUN
Yönetmen: Aaron Mirtes
2018/ABD/KORKU
Zarar görmüş genç bir kadın, güzel bir yeni eve taşınmayı dört gözle bekliyor. Ancak dengesiz bir rahibenin ruhu, olduğu yerde kalmasını istiyor.

Haftanın filmleri

Yazarın Tüm Yazıları