Taze yemek imparatoru

Gökyüzünde genellde donmuş, sonra da çözülmüş yemekler ikram edilir. Ama DO&CO’nun patronu Attila Doğudan için 10 bin metrede lezzet ve vitamin değerleri önemli. Doğudan, şimdi de Biritish Airways, İberi ve İberia Express’in tüm ikram operasyonlarını devralmaya hazırlanıyor. Türk işadamı ayrıca daimi tanıtım elçimiz...

Haberin Devamı

Kervansaray, Viyana’nın Efsane restoranıydı. Dünyanın her yerinden gelen ünlüler Kervansaray’da mutlaka bir yemek yerdi. Baba İbrahim Halil Doğudan mutfağının beyefendisiydi. Oğlu Attila Doğudan eğitiminden fırsat bulduğunda babasının yanına sokulurdu. Her şeyi dikkatle izlerdi. Taze balıklar, sebzeler günlük girerdi mutfağa. O da yemek yapmak için denemeler yaptı. Babası ona alabildiğine özgürlük vermişti. Tek şartı mutfak kurallarına uymasıydı.

Günlerden bir gün Avusturyalı yarışçı ve uçak şirketi sahibi Niki Lauda Kervansaray’a geldi. Yemekleri çok beğendi. Çıkarken “Bana da yemek yapar mısınız?” diye sordu, Attila oradan atladı ve “Evet” dedi. Niki 100 ya da 200 tepsi yemek istedi ve 3-4 gün sonrasına randevu verdi. Attila Viyana’daki eskicilerden kullanım ömrünün sonuna gelmiş ne kadar masa varsa topladı. Birbiri ardına dizip imalat bandı yaptı. Yemekleri zamanında yetiştirdi. Lauda Air’e yüklendi. Yolcular çok memnun kaldı. Ve Attila o gün gökyüzünün taze yemek imparatoru olmak için yola çıktı.

Taze yemek imparatoru

600 BİN TEPSİ

Haberin Devamı

Bugün dünyanın dört bir yanındaki DO&CO Gurme mutfaklarında her gün 600 binden fazla tepsi yemek hazırlanıyor. Mezeleri, sıcakları, tatlıları, salataları, tuzluları ile lezzetli yemekler yolcuların önüne gidiyor. Hepsi taze. Hepsi imal edildikleri bölgelerdeki en iyi tedarikçilerden alınıyor. Etler, tavuklar, bakliyat, sebzeler hepsi özel. Ucuza alım yok. Hani bir kentin en iyi balık restoranı sahibi balıkhaneye gider ve en iyileri önce o alır ya, işte öyle. Dünyanın dört bir yanında önce DO&CO için en iyiler ayrılır. Seçer alır, beğenmezse başka ülkelerden getirtir. 600’den fazla ful tepsi dışında her gün binlerce sandviç ve kurabiye de hazırlanıyor. Çocuklar için özel tepsiler yapılıyor. Yüzlerce çeşit mönü uzmanlar tarafından bizzat Attila Doğudan onayından sonra devreye giriyor.

7 TONDAN FAZLA ET

Tüm DO&CO mutfaklarında günde ortalama 7 tondan fazla et, 2 ton balık, 8 ton tavuk 50 ton civarında sebze ve 40 ton meyve kullanılıyor. Tereyağının, zeytinyağının, şekerin, baharatların hesabı yapılamıyor.

Taze yemek imparatoru

Haberin Devamı

Viyana’nın göbeğinde eski Kervansaray restoranının bulundu bina artık DO&CO’nun akademik üssü... Bir katında çeşitli ülkelerin mutfaklarının en iyi aşçıları yemek deneyleri yapıyor. Bir katında ürünlerle ilgili incelemelerin yapıldığı laboratuvarda sürekli standartlar belirleniyor. Hijyenle ilgili yeni ürünler deneniyor. Bir başka katta ise genç tasarımcılar uçaklar için, davetler için tepsiden masa örtüsüne, mönü şekillerinden peçeteye kadar birçok şey için yaratıcılıklarını konuşturuyorlar. Bu yüzden DO&CO kopyasız bir şirket. Yaratmadığını, tasarlamadığını kullanmıyor. Kimseden örnek almıyor. Akademi binası çok katlı bir yapı ve sanırım dünyada gurme bir imalat için oluşturulmuş tek yapı. Taze yemek, sonsuz hijyen, dorukta lezzet, hepsi bu binada birleşiyor, sonra dünyanın dört yanındaki mutfaklarda hazırlanıyor. Dondurulmadan, kurutulmadan, lezzetinden ve vitamin değerinden hiçbir şey kaybetmeden DO&CO’nun binlerce özel kamyonuna yüklenip uçak kapısına dayanıyor.

Haberin Devamı

Uçaklardaki gecikmeler, rötarlar Atilla Doğudan’ın hayatını allak bullak eden şeyler. Ama ‘taze yemek imparatoru’ aynı zamanda dünyanın lider organizatörü olmuş. Kendinden emin. Sık sık Amerika operasyonunun başındaki oğlundan ve Avrupa operasyonuna bakan diğer oğlundan bilgi alıyor. Ve o artık sadece ünlü bir işadamı değil, Türkiye’nin dünyanın dört bir yanındaki daimi tanıtım elçisi...

60 HAVAYOLUNA HİZMET VERİYOR

İşte hizmet verdiği büyük havayolları:

Türk Hava Yolları, Pegasus, Air China, Air İndia, Air Malta, Asiana Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pasific, China Airlines, Egypt Air, Emirates, Etihad Airways,Eurowings, Eva Air, Fenair, Gulf Air, İberia, İran Air,KLM, Korean Air, Kuwait Airways, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Oman, OpenSkies, Quatar, Royal Jordanian, SAS, Singapore Airlines, South African Airways, Tap Air Portugal, Thai Airways, Ukrania International Airlines, Windrose.

Taze yemek imparatoru

Haberin Devamı

YEMEK VERİLEN ORGANİZASYONLAR

Formula 1’lerin bütün yarışları
Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi finalleri, FC Bayern Münih, Allianz Arena Münih, Juventus Arena Turin.
Teniste ATP Masters-Madrid
Beach voleybolda Beach Voleybol Major Viyana, FIV B Major Porec ve Ford Lauderdale Major Miami.
Kayakta Downhill Race Kitzbühel, Night Slalom Schledming.
Özel ve kurumsal organizasyonlar ise saymakla bitmez. Siemens’den Versace’ye, Sony’den Coca-Cola’ya kadar 275 civarında şirkete en önemli günlerinde ikram sağlıyor.
Ayrıca DO&CO Viyana’da aynı adlı otelinde sahibi. Henry (Kaybettiği köpeğinin adı)adlı 6 taze yemek satan mağazası var. Sahibi olduğu lokantalar dışında Nespresso ‘nun Viyana ve Londra’da yeni tasarım butiklerini de işletiyor.

Yazarın Tüm Yazıları