Son dakikaya kalmayın internetten check-in yapın

Haberin Devamı

Havalimanında sıra mı beklemek istersiniz? Yoksa işlemlerinizi internetten yapıp hemen içeri geçmek mi? Havayolu şirketleri uçuşa ne kadar süre kala online check-in işlemine izin veriyor?


Yolcuların neredeyse yarısı, uçağa binmeden önce check-in işlemlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor veya akıllı telefonlarına havayolunun uygulamasını indiriyor. İstediği koltuğu seçiyor. Fazla bagaj ücretini ödüyor. Hatta dünyada birçok düşük maliyetli havayolu, yolculardan işlemlerini internetten yapmalarını istiyor. Online yani internetten check-in’ini yapmayan, terminalde ekstra ücret ödemek zorunda kalıyor.
Türk yolcu, bilet alırken olduğu gibi internet üzerinden check-in işlemlerinde de son dakikacı. Ya unutuyor ya da “Uçuşa kısa bir süre kala yaparım” diye geçiştiriyor. Bir de trafiğe yakalanıp son dakikada online check-in yapmak isteyenlerse havayollarının kurallarıyla karşılaşıyor. Sıra beklerken uçağını kaçırıyor.

Haberin Devamı

Son 24 saate dikkat


Genellikle havayollarının sistemleri uçuşa 24 saat kala online check-in’e izin veriyor. Alarmınızı kurmanızda fayda var. İşlemini erken yapan istediği koltuğu alıyor.
Bazı havayollarıysa bu süreyi örneğin ‘Easyjet’te olduğu gibi 30 güne kadar çıkarabiliyor. Türkiye’de Pegasus 72 saat, AtlasGlobal 48 saat, THY, SunExpress ve Onur Air ise 24 saat kala internet üzerinden işleme izin veriyor.
Daha hızlı işlem yapmak isterseniz ve akıllı telefonunuz, tabletiniz varsa, havayolunun uygulamasını indirin. Tüm şirketlerin hem iOS hem de Android işlemci telefonlar-tabletler için hazırlanmış Türkçe uygulamaları mevcut. Bunları tamamladıktan sonra size elektronik posta veya görüntülü mesajla barkod ile bilgiler gönderilecek. Barkodu silmeyin. Diğer bilgilerin kâğıt çıktısını alın.


Terminalde ne yapacağım


İşleminizi internetten veya havayolunun uygulamasından yaptınız. Havalimanına gelince internet check-in bölümünden kimlik göstererek uçağa biniş kartınızı alın. Eğer barkod veya kâğıt çıktınız varsa, bavulunuz da kabin ölçülerindeyse, doğrudan güvenlik noktasına geçebilirsiniz. Bagajınız büyükse veya uçağa vermek istiyorsanız, internet check-in kontuarını kullanın. Burada işlemler diğer kontuarlara göre çok daha hızlı yürüyor ya da havayollarının otomatik check-in makinelerini kullanabilirsiniz. Okutacağınız barkod ile seçtiğiniz koltuğun yazılı olduğu uçuş kartınızı alabilirsiniz. Havayolları artık birçok terminalde otomatik check-in makinelerinin sayılarını artırıyor. Örneğin, THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bu işlemler için özel bir bölümü var.

Haberin Devamı


Son dakikaya kalmayın internetten check-in yapın

Yazarın Tüm Yazıları