Salon Salomanje

THY, hem business hem de ekonomi sınıfında yolcusuna daha fazla alan sunacak. Yeni uçakların gelişi ile devreye girecek uçak içindeki koltuk yerleşimi konforu en üst sınıfa taşıyacak. Yeni uçakların ön bölümlerinde pencere kenarında birer koltuk, ortada ise ikili koltuk olacak. Yani business sınıfı ‘salon salomanje’ olacak.

Haberin Devamı

THY’nin yeni satın aldığı Airbus 350-900 ve Boeing 787-9 uçaklarının gelişleri yaklaşıyor. Şirket özellikle business sınıfında devrim sayılabilecek değişikliğe imza atacak. Bu sınıf 1-2-1 koltuk düzeniyle yolcuya maksimum konfor sunmayı hedefliyor. Yani koca gövdeli uçakların ön bölümlerinde pencere kenarında birer koltuk, ortada ise ikili koltuk olacak. Yani Business sınıfı salon salomanje olacak. Bir yolcu diğerini rahatsız etmeden kalkıp oturabilecek. Yeni uçak kabinlerinde tavan ve yan duvarlara yansıtılacak ‘Cappadocia Sunrise’ yani Kapadokya’da gün doğumu ışıklandırması business kabin yapısını destekleyecek. Yeni uçakların ekonomi sınıfında da yolcuya daha fazla alan açmak için düzenlemelere çalışılıyor. Birçok havayolunda görülmemiş yenilikler için çalışmalar sürüyor. Amaç yolcuya daha iyi bir atmosfer sağlamak. Tek koridorlu ve çift koridorlu bütün uçaklarda inanılmaz bir çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Salon Salomanje

DÖRT KAT BÜYÜME

Ben de geçen günlerde birlikte uçuş yaptığımız THY Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ile konuştum. 1980 doğumlu Olmuştur, THY’de çağrı merkezinden başlayıp her kademede çalışmış. Üniversiteyi İstanbul’da bitirdikten sonra New York, Paris ve Londra’da eğitimine devam etmiş. Her karşılaştığımızda heyecan içinde yenilik ve yeni uçuş noktaları peşinde olan bu genç adam toplam uçuşlardaki değişimi anlattı. Olmuştur, şöyle konuştu: “Dünya sivil havacılık hacminden aldığımız pazar payı son 15 yıl içinde 4 kat büyüdü. Üzerinde yaşadığımız şehrin kıymetini bilince daha güzel bir gelecekten bahsetmek işten değil. Dünya hava trafiğinin yüzde 66’lık bir oranı İstanbul üzerinden geçiş yapıyor. Pergelin bir ayağı bu şehre sabit kalmışken, inovatif davranarak, imkan dahilindeki tüm şehirleri birbirlerine bağlayan köprü vazifesine dönüştük. Bu uçuş ağı sayesinde 15 yılda bağlantılı yolcu sayımız 20 kat artarak 20 milyon yolcu baremini aştı. Yeni havalimanı kapasite olanakları sayesinde bu sayı çok daha artacak. Her gün büyüyen uçuş ağımız 122 ülkede, 304 şehir ve 308 havalimanına ulaştı. OD dediğimiz, kalkış ve iniş destinasyon noktaları arasında da bilet satışlarımız bulunuyor.” Bu istatistik çok bilinmez; ancak böylesi örgün, koordine ve büyük bir ağı kurmak ve sayesinde 100 binden fazla şehri birbirine bağlamak ve bunu yönetebilmek THY’nin haklı bir gururu olsa gerek.

Haberin Devamı

Salon Salomanje
Salon Salomanje

KUZEY IŞIKLARI

Yakın gelecekteki THY projeksiyonunda Avrupa-Uzakdoğu, Ortadoğu-Amerika, Afrika-Amerika ve Avrupa-Amerika yolcu akslarında alternatifler yaratmak hedefleniyor. Freetown (Sierra Leone), Semerkant (Özbekistan), Krasnodar (Rusya) ve sezonsal/mevsimsel olarak Moroni (Komorlar Birliği) noktalarına uçuşları başladı. Yıl sonuna kadar da Banjul (Gambiya) ve Lusaka (Zambiya) şehirlerine tarifeli seferler planlanıyor. Seferler satışa açıldı ve uçuş günü için geri sayımdalar. 2019 içinse THY’nin sürprizi var. Yeni ülkeler, yeni şehirler birbirini izleyecek. Örneğin kırmızı şehir Fas/Marakeş’e 31 Mart itibarıyla uçuşlar başlıyor. Endonezya/Bali ve Finlandiya/Helsinki’den sonra kuzey kenti Rovaniemi uçuş ağına katılacak. Egzotik bir şehir burası. ‘Dünyayı Keşfet’ sloganının derinlemesine hissedilebileceği bir şehir. İlk uçuş da Kasım 2019’da. Kuzey Işıkları orada sizi bekliyor olacak... 4 Nisan’da BAE’de Şarika ve Ekim 2019’de de Mısır’ın Luxor havalimanları THY uçuş ağına dahil olacak. Amerika kıtasında da Meksika’da Mexico City, Cancun, ABD’de 10. uçuş noktası New Jersey -Newark Havalimanı için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

3.1 MİLYON YOLCUYA ULAŞTI

AFRİKA THY için çok kıymetli. Bu nedenle Afrika’da en çok ülkeye uçuş yapan havayolu. Düne kadar sadece Kuzey Afrika seferleri vardı. Şimdi Sahraaltı Afrika’ya batısından doğusuna uçuş yapılıyor. 35 ülkede 53 şehir uçuş ağında. Banjul ve Lusaka da yakında dahil olacak.
Hint Okyanusu’ndaki adaların hemen hepsine uçuluyor. Son beş yıl içinde bu bölgede 2.2 milyon olan yolcu sayısı 3.1 milyona ulaştı.

AVRUPA’DA UÇMADIĞI ÜLKE KALMADI

AVRUPA’ya en yakın ve endüstride süper bağlayıcı (super connector) denilen havayolu THY. Sadece Avrupa’da 100’den fazla şehre sefer yapılıyor. Uçulmamış Avrupa ülkesi kalmadı. Sadece Avrupa’dan diğer kıtalara yolcu taşıma değil, kıta içi yolcuda taşınıyor. Örneğin Romanya’dan ya da İtalya’dan Batı Avrupa’ya hatta Amerika kıtasına dahi yolcu taşınıyor.

Haberin Devamı

Salon Salomanje

Yazarın Tüm Yazıları