Bu yaz nereye gitsem?

Bu yıl havayolları için yaz sezonu geçmişe göre daha sönük yaşansa da yeni hatlar bir bir açılıyor. Şirketler, ilk uçuşlar için özel fiyatlarla çıkıyor. Biletini erken alan, bu yeni hatlarda uygun ücretlerle uçuşlar yapabilecek.

Haberin Devamı

HANOİ: THY’nin Vietnam’daki ikinci uçuş noktası başkent Hanoi olacak. Seferler 27 Haziran’da başlıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 02.20’de kalkacak THY uçağı, aynı gün saat 15.20’de önce Hanoi’ye inecek. Bir saat yerde kalacak uçak, buradan Ho Chi Minh’e yani Saygon’a devam edecek. Seferler 29 Ekim’e kadar haftada 5 gün. Kış sezonuna geçilmesiyle uçuşlar her güne çıkacak.Doğal güzellikleri ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Ha Long Bay ile dikkat çeken Hanoi için THY Avrupa’dan ciddi transit trafik almayı hedefliyor. Bilet fiyatları ekonomi sınıfı, tüm vergi ve harçlar dahil Hanoi için 709, Ho Chi Minh için de 649 dolardan başlıyor.

 

ATLANTA: ABD’de THY’nin dokuzuncu uçuş noktası olacak Atlanta 16 Mayıs’ta açılıyor. Haftanın her günü karşılıklı yapılacak seferlerde saat 13.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak THY uçağı aynı gün 19.30’da Atlanta’da. Aynı uçak saat 22.00’de İstanbul için kalkıp bir gün sonra yine saat 22.00’de Atatürk Havalimanı’na inecek. Mayıs ayında Atlanta için gidiş-dönüş en ucuz fiyat şu an 2 bin 125 TL.

 

Haberin Devamı

BOGOTA-PANAMA: THY’nin Amerika kıtasındaki yeni uçuş noktaları 4 Mayıs’tan itibaren Bogota ve Panama olacak. Haftanın üç günü karşılıklı yapılacak uçuşlarla önce Kolombiya’nın en önemli şehirlerinden Bogota’ya, oradan da aktarma yapıp Panama’nın başkenti Panama City’ye devam edecek. Biletlerini 5 Mayıs’a kadar alanlar, her iki kente de ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş tüm vergiler dahil 694 dolardan başlayan fiyatlarla uçabilecek.

 

DENPASAR/BALİ: THY’nin Endonezya’daki ikinci noktası Jakarta’dan sonra Denpasar. Tatil merkezi olan Bali Adası’nın en büyük kenti Denpasar’a gerçekleşecek seferlerin uçak durumuna göre önümüzdeki ekim ayı sonunda başlaması planlanıyor.

 

BALKANLAR’DA İKİ YENİ NOKTA

 

Haberin Devamı

THY, Hırvatistan’ın en güzel kentlerinden biri olan Dubrovnik’e 12 Mayıs’tan itibaren perşembe, salı ve cumartesi karşılıklı uçacak. THY’nin Balkanlar’daki bir yeni noktası 16 Haziran’dan itibaren Slovakya’da Kosice olacak. Hem Dubrovnik hem de Kosice’ye bilet fiyatları ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş, tüm vergiler dahil 99 dolardan başlıyor.

 

SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ HATLARI

 

Son dönemde İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığı uçuşlara ağırlık veren THY, Cidde (Suudi Arabistan), Basra (Irak), Stockholm (İsveç) hatlarını açtı. Sabiha Gökçen’in Ortadoğu pazarından ilk büyük şirketi Qatar Havayolları olmuştu. Ardından Emirates uçuşlarına başlamıştı. Emirates, bu hatta uçak tipini Airbus A330’dan Boeing 777’ye yükseltti. Etihad Havayolları da Abu Dabi’den 1 Temmuz’dan itibaren Sabiha Gökçen’e uçmaya başlıyor. THY de Sabiha Gökçen-Abu Dabi hattında 27 Haziran’dan itibaren sefer yapacak.Cezayir Havayolları da Atatürk’ten sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmaya başladı. Haftalık 2 olan sefer sayısı 19 Haziran-11 Eylül arasında her güne çıkacak.

 

Haberin Devamı

İZMİR’DEN DIŞ HAT ATAĞI

 

THY, yaz döneminde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan çeşitli noktalara sefer başlatacak.  İzmir’den 30 Haziran’da Kuveyt (haftada 1 sefer), 1 Temmuz’da Hamburg (haftada 2 sefer), 2 Temmuz’da Berlin (haftada 2 sefer), 8 Temmuz’da Münih (haftada 2 sefer), 10 Temmuz’da haftada bir gün Stuttgart seferleri yapılacak.Onur Havayolları da İzmir’den haftada bir gün Nürnberg’e sefer gerçekleştirecek.

 

SUNEXPRESS’İN YENİ HATLARI

 

Lufthansa ile THY’nin ortak havayolu SunExpress yaz sezonunda Bodrum’dan Almanya’da hem Hanover hem Münih’e uçacak. Ayrıca Dalaman’dan Berlin Tegel, Antalya’dan Dublin yeni uçuşları yapılacak.

 

QATAR AVUSTRALYA’DA ADELAIDE’A UÇUYOR

 

Haberin Devamı

Qatar Havayolları, Doha’dan 2 Mayıs’tan itibaren Güney Avustralya’nın en büyük kenti Adelaide’a sefer yapacak. Biletini 30 Nisan’a kadar alanlar, yüzde 35 indirim kazanıyor. Qatar Havayolları halen Melbourne, Perth ve Sydney’e sefer yapıyor.

Yazarın Tüm Yazıları