Müjde gibi yasak

Haftalar önce yazmış, biz maskeleri çifter çifter takarken sigara dumanını yüzümüze gözümüze üfleyen şuursuzlardan dert yanmıştım.

Haberin Devamı

Zira AVM önlerinde, sokaklarda, “Ay sigarasız duramıyorum, elim ayağım titriyor canım” bahanesiyle maskesini küt diye indiren, sigarasını yakıp muhtemel koronavirüs katkılı dumanını cümle aleme savuranlardan illallah demiştim...
Bu durumdan şikayet eden bir ben değildim elbette. Birkaç gün önce Bursa, Sakarya ve Eskişehir’den peş peşe yasak haberleri geldi.
Pandemi önlemlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle bazı açık alanlarda
sigara içmek yasaklandı derken asıl sevindirici
haber çarşamba akşamı İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geldi.
Tüm Türkiye’de, 81 ilde sokaklarda caddelerde sigara içmek yasaklandı.
Hiç yalan söylemeyeceğim, herhalde bu güne kadar hiçbir yasak haberini böyle müjdeymiş gibi karşılamamış, alkışlamamıştım.
Zira söz konusu yasak ülke geneline yayılmasaydı, virüs havada süzüle süzüle tiryakiden bana, benden sana, zincirleme şekilde yayılıp duracaktı.
Böyle müjdeli, isabetli karar için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyefendiye teşekkürü borç bilirim.
Müjde gibi yasak
Geleceğe bir nefes
Kasım ayı ortasına geldik de neredeyse yağmur görmedik. Barajlar dibe vurdu, mevsimler altüst olmuş vaziyette.
İklim kriziyle mücadele edeceğiz, başka çare yok. Kendimiz için değilse de çocuklarımız için, geleceğimiz için...
Bu yolda atılan her adımı, hayata geçirilen her projeyi ayakta alkışlıyorum. Bu anlamda Beyoğlu Belediyesi’nin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla başlattığı Zeytin Ağacı Dikme Kampanyası da yüzümü güldürdü.
İlk etapta 3 bine yakın fidan, ilçenin farklı noktalarında toprakla buluşturuldu. Ayrıca Beyoğlu Belediyesi’nin
tarihi başkanlık
binasının merdivenlerinin iki yanına 350 yaşın üstünde iki zeytin ağacı dikildi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kampanya kapsamında konsolosluklara, dini cemaat liderlerine, İstanbul Valiliği’ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçe belediyelerine de fidan göndermiş.
Yıldız, “Zeytin ağacı barışın temsilcisidir. Ayrıca bolluk ve berekettir. Dilerim bu ağaçlar da bize barış, kardeşlik, huzur, esenlik, bolluk ve bereket getirir” dedi. Zaten hepimizin duaları bu yönde. Özellikle de felaketlerin birbirini izlediği bu sene...
Haydar Ali Yıldız başkanın en büyük destekçisi eşi Seyhan Yıldız da Milli Ağaçlandırma Günü’nde İstiklal harbinin milli mücadele kahramanlarından üsteğmen Fatma Seher hanımın kabrine zeytin ağacı dikti.
Konuşmasında yeni bir proje müjdesini vererek “Bugün, Beyoğlu Belediyesi bünyesinde yaklaşık bir buçuk yıldır bizzat yürütmüş olduğum hoş geldin bebek projesi dahilinde Beyoğlu’nda her doğan bebeğe bir ağaç dikme projesini de başlatmış olalım dedik.
Niyetimiz çocuklarımızın daha yeşil bir Beyoğlu’nda, barış, huzur ve sağlıkla büyümesidir” diyerek sözlerini bitirdi.
İstanbul’daki ağaçlandırma seferberliği, dikilen 3 bine yakın fidanla da kalmadı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Ağaçlandırma Günü’nde şehirde toplam 160 bin 771 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.
Bu haberle sanki nefesim açıldı, derin bir oh çektim.
Bu fidanlar geleceğe, dünyaya nefes olur, devamı da gelir inşallah...
Müjde gibi yasak

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları