Koca bir alkışı hak ediyor

İnsan iyiye çabuk alışıyor, kötüyü çabuk siliyor hafızadan. Sanki ezelden beri o iyiyi ve güveni yaşıyormuşuz gibi geliyor.

Haberin Devamı

Ne büyük yanılgı...

Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun attığı bir tweet’le açıldı gözlerim.

“2020’de uyuşturucu ile mücadele çatır çutur devam etti” diye söze girmiş Sayın Soylu...

Okuduğum an bu önemli mücadelede Türkiye’nin ne kadar yol kat ettiğini fark ettim.

Daha birkaç yıl öncesine kadar kriz geçiren çocuklar, hayatlarını kaybeden gencecik bedenler haber bültenlerinden eksik olmuyordu.

Ve şimdi... Elbet kökü tamamen kurumuş değil ama mücadele son sürat devam ediyor, gözünü para bürümüş bu vicdansız uyuşturucu satıcılarına aman verilmiyor.

Sayın Bakan, mücadelenin çarpıcı raporuna da yer vermiş tweet’inin devamında:

158 bin 674 operasyon, 229 bin 156 gözaltı, 23 bin 693 tutuklama...

Ele geçirilen 114 milyon 509 bin 227 kök kenevir ve 87 ton esrar...

Haberin Devamı

Ölümler de 2017’de 941 iken 175’e düşmüş.

Bu çok önemli bir başarı... Hem İçişleri Bakanlığı hem de emniyet mensupları koca bir alkışı hak ediyor.

“HAYDİ” uygulamasına ilgi büyük

Şiddetin her türlüsüne “dur” diyen İçişleri Bakanlığı, hayvan hakları konusunda açığı kapatmak için 2020 yılında önemli bir adım attı. Hayvan dostlarımızı korumak için Çevre Doğa ve Hayvan Polisi birimi oluşturuldu.

Birimde görev alan 2 bin 500 personel, 110 araçla görev başında... Her bir ihbar ciddiyetle ele alınıyor. Nitekim geçen yıl müdahale edilen vaka sayısı 630...

Bakanlığın oluşturduğu “HAYDİ” adlı “Hayvan Durum İzleme” uygulamasına da ilgi büyük... Geçen yıl bu uygulamayı 65 bin 800 kişi indirmiş. Uygulama üzerinden yapılan ihbar sayısı ise 7 bin 300 olmuş.Polisinden jandarmasına tüm emniyet mensupları “her bir can”ın güvenliği için görev başında anlayacağınız.

Her daim görev başında

Bazı görevler beklemiyor. Bayram, tatil, kar, kış, sel, deprem dinlemiyor. Aileden önce vatan, millet sevdası geliyor. İçişleri Bakanı’nın sosyal medya hesabını takip edenler, bu gerçeği çok net şekilde görüyor.
Selde bir kepçenin üzerinde, deprem bölgesinde depremzedelerin yanında, askeriyle, jandarmasıyla omuz omuza...
Süleyman Soylu, yeni yılı evinde, ailesiyle karşılamadı. O akşam jandarmanın üs kurduğu Belbuka’daydı. Herkes masasında yemeğini yiyip sevdikleriyle sohbet ederken Soylu, Mehmetçik’le olmayı tercih etti ve o gecenin sabahında dosta güven düşmana korku veren muhteşem bir fotoğraf ortaya çıktı.
Benim önerim 2021’in ilk sabahında çekilen bu fotoğrafın, 2021 Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafı yarışmasına aday gösterilmesi... Şahsen benim aday karem ve favorim hiç tartışmasız bu fotoğraf olurdu...
Koca bir alkışı hak ediyor

Haberin Devamı

Utanın utanmanız kaldıysa

Yılbaşı gecesi için “evlerde parti vermek yasak” denildi diye ortalık ayağa kalktı. Vay efendim haneye müdahale olur muymuş? Bu resmen suçmuş.
Sanki anne babasıyla, kardeşleriyle bir arada olanlar hedefmiş gibi veryansın edildi, korona açısından riski artıran kalabalık partiler ve özel organizasyonların yasak olduğu gün gibi aşikârken konu resmen çarpıtıldı.
“Türk polisi ev basamaz” diye yaşanmamış bir olay üzerinden feryat figan edenler, ileri demokrasinin beşiği Kanada’da olanı ise görmezden geldi.
Merak ediyorum; o tepkili arkadaşlar, komşu şikayeti üzerine yılbaşı gecesi ev basıp ev sahiplerine kelepçe takan Kanada polisi için de bir şey söylemek isterler mi acaba!
Utanın utanmanız kaldıysa diyeceğim ama onun da kaldığını zannetmiyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları