“İstiklal”de bayram

Beyoğlu Belediyesi, Cumhuriyetin 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında iki anlamlı projeyi hayata geçirdi. Bunlardan ilki “Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu” sergisi...

Haberin Devamı

Cumhuriyete uzanan destansı yolculuğun birbirinden özel kareleri, 29 Ekim kutlamaları kapsamında İstiklal Caddesi ve Galata Köprüsü’nde sergilenmeye başlandı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, serginin açılışında yaptığı konuşmada, İstiklal Caddesi’nin önemini de vurguladı. Yıldız, “Caddeye ‘İstiklal’ adı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda verildi. Biz de belediye olarak Kurtuluş Savaşı’nı anlatan sergimizi vatandaşımızla burada buluşturduk” dedi. İkinci sürpriz ise 29 Ekim’e özel çıkarılan Beyoğlu Gazetesi’ydi.
Kapağında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ile onun unutulmaz “Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözünün yer aldığı gazetenin kendisi kadar dağıtım şekli de etkiledi beni... Vatandaşların önceki gün Taksim Meydanı’nda “Yazıyor yazıyor, yarın Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor” diye bağırarak koşan çocukları gördüklerinde şaşkına dönmüş olduklarına şüphem yok. Kendilerine uzatılan gazeteye baktıklarında da birçoğunun duygulandığından adım kadar eminim.
Şahsen o çocukların fotoğraflarına bakmak bile benim gözlerimi yaşarttı.
“İstiklal”de bayram
Dünya pandemiye rağmen Sakarya’da buluştu

Haberin Devamı

İki teker tutkunları geçen hafta sonu Sakarya’da bir araya geldi. Ama bu kez ortalık sessiz sedasızdı. Çünkü yarışanlar egzoz sesleriyle kulakları sağır eden motorcular değil dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet sevdalıları oldu.

Şehir, üç gün boyunca 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

PARKURU ÖNCE VATANDAŞ TEST ETTİ

Geleyim şampiyonanın detaylarına...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, 23 Ekim’deki açılış seremonisiyle start aldı.

En güzeli, 180 dönümlük Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeki büyük yarış öncesi, vatandaşların da kendi bisikletleriyle parkuru tecrübe etmelerine olanak sağlanmasıydı.

Bu amaçla seremoninin ertesi günü, yani 24 Ekim’de bir yarış düzenlendi.

Haberin Devamı

Gran Fondo Sakarya adlı yarışa 15 yaş üstü toplam 203 kişi katıldı.

Bisiklet sevdalılarının hem merak hem sabırsızlıkla beklediği büyük yarış ise 25 Ekim’de gerçekleşti.

Etkinlik alanı yarıştan saatler önce hareketlenmeye başladı.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) faaliyet programında bulunan şampiyona öncesinde ilk olarak bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda söz alan ilk isim Belediye Başkanı Ekrem Yüce oldu. Yüce, konuşmasında korona önlemlerinin yeterliliğinin altını çizerek, “Güvenliği son safhaya çıkarmış, her türlü sağlık tedbirlerini almış bulunmaktayız. 30 ülkeden şehrimize gelen 104 sporcumuzu en iyi şekilde ağırlayacağız. Sakarya dünyaya açıldı, dünya Sakarya ile buluştu” dedi.

Haberin Devamı

O konuşma sayesinde de öğrendim ki meğer Sakarya dünyada bisiklet dostu olan 13’üncü şehirmiş.

Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmanın yanı sıra bu özelliğiyle de tebriği, takdiri hak ediyorlar bana kalırsa...

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI KENAN SOFUOĞLU İLE YARIŞIRSA...

Toplantının ardından gerçekleşen renkli şovlar da bir bakıma yarışın ısınma turları oldu.

Önce milli sporcumuz Birkan Polat alana çıktı, nefes kesen motosiklet gösterisiyle izleyicilerin heyecanını zirveye taşıdı.

Ardından Başkan Yüce ve Kenan Sofuoğlu, kendi aralarında yaptıkları sembolik motosiklet yarışıyla organizasyona renk kattı.

Ve beklenen an geldi, yarışlar saat 12.00 itibarıyla başladı. 30 ülkeden Elit Erkekler kategorisinde 57, Elit Kadınlar kategorisinde 35 sporcu yaklaşık 110 kilometrelik parkurda tozu dumana kattı.

Haberin Devamı

Şampiyonada, kadınlar kategorisinde İsviçre’den Ramona Forchini birinci olurken, erkeklerde finişi ilk gören Kolombiya’dan Hector Leonardo Paez Leon’du. Dereceye giren sporcular ödüllerini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın elinden aldı.

Şu zor günlerde, çok zor koşullar altında bir uluslararası organizasyonun altından başarıyla kalkıldı.

Omuz omuza izleyebileceğimiz, alanları doldurabileceğimiz nice şampiyonalara diyorum...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları