Gençler sporda yüzümüzü güldürdü

Gençlerin spora yönlendirilmesinin önemi sürekli konuşulur. Neyse ki bu tekrarlar işe yaradı, son yıllarda ebeveynler ve okullar sporu çok daha fazla destekler hale geldi. Ve artık verilen emeklerin meyveleri toplanmaya başladı. Birbirinden başarılı gençler, Avrupa’nın farklı şehirlerinde büyük başarılara imzalar attı.

Haberin Devamı


◊ İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda İbrahim Çolak, halka aletinde 15 bin 100 puan alarak gümüş madalya kazandı. Milli sporcu, aldığı bu sonuçla Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Türkiye’ye tarihindeki ilk gümüş madalyayı getirdi.
◊ Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın 200 metre finalinde ise Ramil Guliyev, Avrupa’da tüm zamanların en iyi ikinci derecesine imza atarak altın madalyayı aldı. Guliyev’e, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için de şimdiden başarılar diliyoruz.
◊ İsveç’te düzenlenen İşitme Engelliler 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında, milli futbolcular Ukrayna’yı 4-0 yenerek şampiyon oldu.
◊ İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda, 50 metre sırtüstünde altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı.
◊ Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen şampiyonanın altıncı ve son gün akşam seansında, 5 bin metre finali koşuldu. Ay-yıldızlı atlet Yasemin Can, uzun süre önde götürdüğü yarışı 14.57.63’lük dereceyle üçüncü sırada bitirerek bronz madalyanın sahibi oldu.
◊ Şampiyonanın erkekler 4x100 metre finalinde ise Türkiye Milli Takımı gümüş madalya kazandı. Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, Yiğitcan Hekimoğlu ve Ramil Guliyev’den oluşan milli takım, 37.98’lik dereceyle ikinci sırayı aldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Ay-yıldızlı ekip, aynı zamanda Türkiye rekoru da kırdı.
◊ Dünya Yelken Federasyonu’nun (WSF) Danimarka’nın Aarhus kentinde 30 Temmuz–12 Ağustos tarihlerinde düzenlediği 2018 Dünya Yelken Şampiyonası’nda Laser Radial sınıfında olimpik sporcu Nazlı Çağla Dönertaş, Finn sınıfında Alican Kaynar’dan sonra ülkemiz adına Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na ikinci kotayı kazandırdı.
◊ Son olarak Bulgaristan’da gerçekleştirilen Uluslararası Avrasya Açık Badminton Şampiyonası’nda, Neslihan Yiğit altın madalya, Özge Bayrak da gümüş madalya gururu yaşadı.
Gelelim bu başarılara zemin hazırlayan özel projeye... Sporcu yetenek taraması... Bu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği bir proje. Ve Türk sporunun ilerlemesi adına yapılan bir altyapı devrimi olarak nitelendiriliyor.
Bu proje sayesinde çok kısa zamanda dünya çapında başarı elde edebilecek gençler yetiştirileceğinden eminim. Anne babaların ve okulların çocuklara inanmaları ve bu konuya destek vermeleri kesinlikle büyük bir geri dönüş sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları