2019 yeniden doğuş vaat ediyor

Dünyaca ünlü astrolog Gahl Sasson, geçen hafta yeni kitabı “2019 Astrolojisi-İçindeki Çocuğu Doğurmak”ın tanıtımı için Türkiye’ye geldi. Sasson’un kitabını imzaladığı ve yıldız haritasına göre 2019 ajandasını yorumladığı buluşma 29 Kasım’da gerçekleşti. Şimdi sırada 6 Aralık tarihinde Elif Mirza ve Aslı Ekşioğlu’nun ortak girişimiyle kapılarını açan CODE86’da düzenlenecek “ilişkiler atölyesi” var. Merakla beklediğim o atölye öncesinde kendisiyle bir araya geldim; gökyüzü bize ne gibi sürprizler hazırlıyor, Dolunay’ın üzerimizdeki etkileri, 2019’da burçları bekleyen olaylar, aklıma ne takıldıysa sordum. Şahsen gardımı aldım, artık yeni yıla hazırım.

Haberin Devamı

2019 yeniden doğuş vaat ediyor
Fotoğraflar: Levent KULU

◊ Dünyaca ünlü bir astrologsunuz, onu herkes biliyor. Benim asıl merak ettiğim bu ilgi nasıl başladı? Neden astrolog olmak istediniz?

- Psikoloji eğitimimi bitirdikten sonra sörf öğrenmek için Meksika’ya gittim. İsmimin anlamı “dalga”dır bu arada. Bence insanlar isimlerinin anlamını takip etmeli, çünkü bizi kaderimize götürür. Bana da aynen öyle oldu. Dediğim gibi sörf yapmaya gittim ve öğrendim ki asıl sörf, dalgaları değil de rastlantıları yakalamakmış. Meksika-Guadalajara’daki bir parkta koşuya çıktığım gün yoga yapan insanlar gördüm. İkinci kere düşünmeden hemen aralarına karıştım. Yoga hocası ile iyi dost olduk.

◊ Yogadan astrolojiye geçiş nasıl oldu peki?

Haberin Devamı

- Bir gün yoga hocası öğrencilerinden birine tedavi seansı yapmamı istedi. Seans oldukça iyi geçti. Öğrencinin eşi de teşekkür etmek için astrolojik haritamı çıkarttı. O kadar hoşuma gitti ki, evrenden astroloji öğrenmemi sağlayacak olanaklar istedim. O esnada İspanyolca bilmiyordum, hiç param yoktu ve Meksika’daydım. Ama 3 hafta sonra kendimi bir rock grubu kurarken buldum.

◊ Olay giderek dallanıp budaklanıyor, hâlâ astrolojinin çok uzağındayız!

- Değiliz. Çünkü gitarist beni astroloji hocası olan bir arkadaşı ile tanıştırmak istedi (gülüyor).

◊ Sizi etkileyen ilk astrolog da o mu oldu? Hayran kaldığınız...

- Öğrenmeye başladığımda astroloji nedir onu bile bilmiyordum. O nedenle hayranı olduğum bir astrolog yok.

BİLİMSEL KANITI OLMASA DA ASTROLOJİ EVRENSEL GERÇEKTİR

◊ Astroloji ile ilgilendiğiniz süre zarfında hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?

- Astroloji, çevrenizle daha uyumlu olmanızı sağlıyor. Sonuçta gezegenler ve takımyıldızlar bizim kozmik evrenimiz. Ben de hayattaki amacımı ve toplumdaki yerimi bu sayede anladım. Astroloji hayatımın haritasını görmeme, olaylara hazırlanmama, acılarımı ve mutluluklarımı anlamama yaradı. Ayrıca başkalarına yardım etmemi sağladı.

◊ Astroloji bilim mi değil mi diye çok tartışılıyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hangi taraftasınız?

Haberin Devamı

- Astroloji bir sanat, şiir. Dürüst olayım. Astrolojinin etkisi ile ilgili hiçbir bilimsel kanıt yok. En azından günümüzdeki bilim anlamında yok. Belki kuantum mekaniğinde, kuantum dolanıklığı ile astroloji açıklanabilir. Bir şeyin spesifik olması için farklı zamanlarda ve farklı mekanlarda test edilmiş olması gerekir. Ama astrolojinin ana varsayımı, zaman ve mekanın değiştiğidir. Bu yüzden astrologlar doğum yerinizi ve tarihini sorarlar. 1973’te Türkiye’de doğduysanız, 1987’de Almanya’da doğan bir kişiye göre haritanız farklılık gösterir.

◊ Biraz kafam karıştı. Bu sözler, astrolojiye olan inancı sarsmaz mı şimdi?

- Hayır, bu astrolojinin işe yaramadığı, döngüleri analiz etmediği ve hayatı anlamanızda iyi bir araç olmadığı anlamına gelmez. Kimse aşkın nasıl çalıştığını bilmez ama hepimiz aşka inanırız. Astrolojinin geçerliliğine dair yaklaşımım, Alexander Graham Bell’in şu sözleri ile açıklanabilir: “Bu gücün ne olduğunu bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim var olduğu.” Astroloji binlerce yıldır birçok farklı kültürden birçok farklı insana yardım ederek günümüze kadar hayatta kaldığından, birçok kişi için evrensel gerçek olarak kabul edilebilir.

Haberin Devamı

YILDIZ HARİTANIZ YÜZÜNDEN BOŞUNA KİMSEYİ SUÇLAMAYIN

◊ Dolunayın insanlar üzerinde nasıl bir etkisi var? Hatta belki de doğru soru şu: Etkisi var mı?

- Ay bizi etkiliyor. Vücudumuzdaki birçok biyolojik olay ile bağlantılı olduğunu biliyoruz.

◊ Peki doğum haritası tam olarak nedir? Doğum haritası çıkarıldığında, sizden neler öğrenebiliriz?

- Bir kere şunun altını çizmek gerek: Astroloji fal değildir. Astrolojik haritamız aslında tanrı ile imzaladığımız ruhani anlaşmadır ve  hayatta seçilmiş yolumuzun sürekli hatırlatıcısıdır. Hayatımızı değiştirme yolundaki ilk adım, haritamızı olduğu gibi kabul etmektir. Yıldız haritası bize ruhani, duygusal, entelektüel ve pratik yollar gösteren bir araçtır. Seçimleri yapmak ise her zaman bize kalmıştır.

Haberin Devamı

◊ Doğum haritası çıkarabilmek için hangi bilgilere ihtiyaç duyuyorsunuz?

- Haritayı oluşturmak için doğum yeri ve tarihi gerekli. Astrolojik haritanız sizin burcunuzdur. Burcunuz doğduğunuz saatteki gezegenlerin öngörülen pozisyonunu yansıtır. Eski Yunanlılar döneminde (M.Ö. 5. yüzyılda) burçlar sadece ülkeler, olaylar ve krallar için kullanılıyordu. Eski Yunanlılar zamanla astrolojiyi demokratlaştırmıştı. Astroloji sanatından senin benim gibi kişiler de yararlanabilsin diye kişisel doğum haritası konseptini onlar bulmuştu.

◊ Gezegenlerin burçlar üstünde nasıl bir etkisi var?

- Astroloji dilini konuşurken şu üç önemli bileşeni iyi öğrenmemiz, ustalaşmamız lazım: Gezegenler, burçlar ve evler. Gezegenler (Güneş ve Ay da dahil) ne tür bir enerjinin devreye girdiğini belirler, arketiplerin enerjisini üretir. Güneş mesela yaratıcılık ve kendini ifade etme konularında itici güçtür. 12 gezegen, enerjinin hayatımızda nasıl ortaya çıktığını belirler.

Haberin Devamı

◊ Çok karışık!

- Burçları saf enerjinin gücünü ve rengini süzen filtreler gibi düşünmek yardımcı olabilir. Örneğin, beyaz ışık veren bir lambanın önüne mavi bir filtre koyarsak mavi, kırmızı bir filtre koyarsak kırmızı ışık verecektir. Mesela Güneş Balık burcundayken, kendini ifade etme enerjisi, dans, şiir, hayalperestlik ve mistizm olarak filtrelenirken, aynı Güneş Koç burcunda olduğunda atletizm, liderlik veya hırçınlık olarak etki gösterebilir. 12 ev ise bu filtrelenmiş enerjilerin hayatımızın hangi alanında çıkacağını belirler. 12 evden her biri hayatımızın bir parçasını kapsar. Bu parçalar kişiliğimiz (birinci ev), para ve yetenek (ikinci ev), kardeşlerle iletişim (üçüncü ev), ev ve aile (dördüncü ev), çocuklar ve aşk (beşinci ev), iş ve sağlık (altıncı ev), ilişkiler ve evlilik (yedinci ev), seksüellik ve ölüm (sekizinci ev), eğitim ve seyahat (dokuzuncu ev), kariyer ve başarı (onuncu ev), toplum ve arkadaşlar (onbirinci ev) ve son olarak da karma ve zorlukları (onikinci ev) temsil eder.

2019 yeniden doğuş vaat ediyor

BU YIL iÇiNiZDEKi AŞK iLE BAĞLANTIYA GEÇECEKSiNiZ

2019 yeniden doğuş olanağı sunacak.
Bu sene içinizdeki yaratıcılık ve aşk ile tekrar bağlantıya geçebilirsiniz. 2019’da kariyer ve ev hayatıyla beraber hırs ve şefkati dengelemeyi öğreneceğiz. Yay burcundaki Jüpiter ile pratik Oğlak’taki Satürn’ün dengelemesi sayesinde yüksek oranda şans bekleyebiliriz.

13’ÜNCÜ BURÇ ASTROLOJİYE DAHİL EDİLMEDİ

◊ Bir ara burçların değiştiği haberleri çıktı. Ama bildiğim kadarıyla sonra hepimiz yerli yerimizde kaldık...
- Astroloji bilmeyen ve anlamayan insanların saçma inanışları bunlar. Belirli aralıklarla biri çıkıp 13’üncü gezegeni keşfettiğini ve tüm burçların yanlış olduğunu ileri sürer. Astrolojide burçlar ve takımyıldızlar arasında fark vardır. 13’üncü takımyıldızı ve burçların yer değiştirmesi meselesi de yeni bir konu değildir.

◊ 13’üncü burç çıkmadı yani...

- 13’üncü burç Ophiuchus, astrolojiye dahil edilmedi çünkü Güneş yörüngesindeyken o takımyıldızına neredeyse hiç dokunmuyor. Saatte 60 dakika ve günde iki ayrı 12 saatlik set var. İşte burçlar kuşağında 13 değil 12 burç olmasının nedeni de bu. Kusura bakmasınlar ama astrolojiyi kötüleyenler genelde eski astroloji sanatı hakkında bir şey bilmiyor. Johannes Kepler (birçokları tarafından modern astrolojinin babası olarak kabul edilir), Copernicus, Tycho Brahe, Carl Jung, Isaac Newton gibi entelektüel büyükler astrolojideki bu iki anomali hakkında bilgi sahibiydi. Yine de uygulamaya, öğrenmeye, doğru tespit ve öngörüler ile sonuçlanan astrolojik teoriler geliştirmeye devam ettiler.

2019’DA HANGi BURÇLARI NELER BEKLiYOR?

◊ Koç: Kariyere odaklanacak, seyahat ve eğitim alanında pozitif gelişmeler yaşayacak.
◊ Boğa: Seyahat ve eğitim alanlarına odaklanacak, miras ve yatırım alanında iyi deneyimler edinecek.
◊ İkizler: Yatırımlara ve üretime odaklanacak. Tutku, ölüm ve seksüelliğe bakışı değişecek ama ilişkiler ve evlilik konusunda da pozitif gelişmeler yaşayacak.
◊ Yengeç: Şifalanma ve iş konularında pozitif gelişmeler söz konusu.
◊ Oğlak: Eğer bir şeylerden vazgeçmeye hazırsa ve meditasyona odaklanırsa, disiplin ve kariyer konularında olumlu gelişmeler yaşayabilirler.
(Öte yandan Yengeç ve Oğlak burçları, ocak, temmuz, aralık aylarında özellikle evlilik ve yön duygularını ilgilendiren birçok tutulma yaşayacak. En son 2000/2001’de tutulmalar bu burçlardaydı.)
Aslan: İş ve diyete odaklanmak için iyi bir sene; sağlık anlamında biraz zorlu olabilir ancak çocuklar ve aşk konusunda iyi enerjiler var.
◊ Başak: Bu sene çocuk yapmak ve yüksek olasılıkla da âşık olmak, ana konuları olacak. Ayrıca yeni yaratıcı bir proje, gayrimenkul ve evle ilgili konularda iyileşmeler söz konusu.
◊ Terazi: Evde değişiklik yapmaya, anneliğe ve aile ile ilgili sorumluluklara odaklanacaklar. Ayrıca sözleşmeler, pazarlama, iş ve satış anlamında iyi bir sene onları bekliyor.
◊ Akrep: İş, anlaşmalar, kardeşler ve akrabalar ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Ama finans, terfi veya bir yükseliş için iyi enerjiler de söz konusu.
◊ Yay: Bu sene Jüpiter’in varlığı Yay’lara şans getirecek. Her açıdan iyileşme ve şans anlamında çok avantajlılar. Ancak finans konuları onları biraz zorlayabilir.
◊ Kova: Kovalar bu sene birçok şeyden vazgeçecek, feragat edecek. Ama bir kurumda/oluşumda çalışıyorlarsa yükselmeyle ilgili iyi gelişmeler olacak.
◊ Balık: İçinde bulundukları toplum ve iş ortamları odak noktaları olacak. Arkadaşlar ve devlet işleri sorunlar yaratabilir ama kariyer ve baba figürleri ile ilgili iyi enerjiler görünüyor.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları