Bu ‘Bedel’i kaldırın

Perşembe günü yapılan olağanüstü kongre ile Bandırmaspor’un başına Göksel Karlahan oturdu.

Haberin Devamı

Tek liste ile gidilen seçimlerde kulübün 12 milyon 28 bin lira tutarında borcu olduğu da açıklandı. Bunların dışında dikkatimi çeken en önemli durum ise birkaç kişinin, ilk üyelik başvurusunda “1000 lira ücret alınması” teklifi oldu. Bu teklif, tartışmaların ardından oy çokluğu ile 500 liraya düşürüldü ve bir yıllık aidat da 120 lira olarak belirlendi. Oylamada dikkatimi çeken bir başka nokta da kendini solcu olarak tanımlayan Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın, “Bandırmaspor’a üyeliğin bir bedeli olmalı” sözleri oldu.
Mirza, şunu söyleyemedi: “Bandırmaspor’u zarara uğratanlar bunun bedelini ödemeli.” Yukarıda bahsettiğim karar, aslında tamamen fırsat eşitliğine aykırı. Öyle ki, daha önce üyelik başvurusu için yalnızca 24 lira bir ücret alınıyordu. Bu arada 150 bin nüfuslu bir kentte Bandırmaspor üye sayısı yalnızca 578. Aslında Bandırmaspor henüz kitleselleşemeden insanların önüne para engeli çıkartılarak kitleselleşmenin önüne geçiliyor. Başka bir açıdan baktığımızda da aslında istenen 500 lira para insanlara “üye olmayın!” demekle eşdeğer. Çünkü hem Mirza, hem yeni başkan Karlahan da biliyor ki, bu parayı verebilecek insan sayısı çok az.
Örneğin tribünlerde takımını destekleyen dar gelirli insanlara “Siz sadece takımı destekleyin, Bandırmaspor yönetiminde söz hakkınız olmasına gerek yok” deniyor. Bir yandan da gençleri düşünüyorum. O gençlerin birçoğu harçlıkları ile bilet alıyorlar, bazen de alamıyorlar. İşte o gençlerin belki de 18 yaşını doldurunca en çok istedikleri şey Bandırmaspor’a üye olabilmek. Peki, şimdi bu alınan kararla birlikte bu çocukların da şevkleri kırılmış olmuyor mu? Kulübe gönül veren herkes bir biçimde yardım eder. Parası olan parayla, olmayan tribünden destek vererek üzerine düşen görevi yerine getirir. Bir kentin takımına sahip çıkacağı önemli bir dönemde yeni yönetim ve onursal başkan Dursun Mirza, üyelik için 500 lira ön koşulu getirip adeta kulübü halktan kaçırıyor. Önemli bir nokta da bunun için zaman bile koymamaları. Bu karar alınacaksa bile en azından “2019 yılından başlamak üzere” diyebilirlerdi. Ancak sorun zaten bir an önce üye sayısının yükselmesini engellemek! İnsanlar üye olursa kulüpteki çoğunluğu yitirebilirler. “Küçük olsun, benim olsun” mantığı en çok Bandırmaspor’a zarar verir.
Oylamada şevkle ellerini kaldıranlara sesleniyorum. Dizayn ettiğiniz yönetimler, bu takımı 12 milyon lira borca sokarken hiçbirinizin sesi çıkmadı. Şimdi takımın kötü durumundan yararlanarak Bandırmaspor’u kitlelerden, daha doğrusu emekçilerden, dar gelirlilerden kopartmak istiyorlar. Bu kötü yönetimin faturasını Bandırmaspor’a gönül verenlerden değil, o borçları yapanlardan çıkartın. Umarım yeni yönetim yanlışın farkına varır ve kongrede alınan “500 lira üyelik bedeli”ni kaldırır.

Yazarın Tüm Yazıları