Gelecek onlar için çok parlak

İlgi ve başarıyı sürdürülebilir kılmak çok zor iştir. Ancak Dolu Kadehi Ters Tut, şarkı yazarlığı becerisiyle bu zorluğun üstesinden geldi. Türkiye’nin en başarılı yeni nesil pop-rock gruplarından biri oldu. Son albüm ‘DKTT’ de bunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Dolu Kadehi Ters Tut, 2015’in sonunda ilk albümü yayımlayınca ‘Tuhaf isimli, yeni nesil gruplardan biri’ diye düşünmüştüm. Albümün adı da ‘Polonya’nın Başı Dertte’ olunca önyargım pekişmişti. Ancak sonradan fikrim değişti. İlk kez 2013 ve 2014’te dinleyip beğendiğim Yüzyüzeyken Konuşuruz’un ‘Evdekilere Selam’ ve Adamlar’ın ‘Eski Dostum Tankla Gelmiş’ albümlerinden sonra 2015 tarihli Son Feci Bisiklet albümü ‘Vesaire’ ile birlikte radarıma girdiler.

Yeni nesil gruplardan beğendiğim birçok isim vardı ancak bir tutum ortaklığı içinde gördüğüm ve dijital dinleme/izleme platform algoritmalarının pek sevdiği bu dört grup yerlerini hep korudu benim için. 2012’de yayımladıkları ilk albümleri ‘Full Faça’ ile onlara yol açtığını düşündüğüm Büyük Ev Ablukada’ya da selam yolluyorum.

Haberin Devamı

Gelecek onlar için çok parlak

DKTT
Dolu Kadehi
Ters Tut
DKTTmusic

ŞARKI YAZARLIĞI BECERİSİ...

İsmi geçen, geçmeyen birçok grup için geçerli olduğu üzere Dolu Kadehi Ters Tut yıllar içinde kendini çok geliştirdi. Çoğunluğu liseli ve üniversiteli olan geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Şarkıları hep bir ağızdan söylenir hale geldi dolup taşan konserlerde. Bu ilgi ve başarıyı sürdürülebilir kılmak zor işti. Ancak Dolu Kadehi Ters Tut şarkı yazarlığı becerisiyle ve gelişen sound’uyla bunun üstesinden geldi. Türkiye’nin en başarılı yeni nesil pop-rock gruplarından biri oldu. Gelecek Mürsel Oğulcan Ava ve Uğurhan Özay için parlak. Son albüm ‘DKTT’ de grup sound’u açısından bunu kanıtlıyor. Yeri gelmişken not edeyim: Bu şarkı matematiğinin İngilizceye uyum sağlayacağını düşünüyorum. İngilizce söz yazma ve şarkı okuma üzerine çalışmak da yerinde olabilir Dolu Kadehi Ters Tut için.

‘DKTT’ öncesi albümden üç şarkıyı dinlemiştik. Ben de birçoğunuz gibi öncelikle ‘Islansın’a meylettim. Ancak arkasından gelen ‘Yangın’ı da çok beğendim. ‘Bu B*k’u da yayımladıktan sonra albümü ‘Yoksun’un videosuyla birlikte paylaştılar. Demek ki geriye keşfetmeniz gereken altı şahane şarkı kalıyor. Dijital çağda teklileriyle de çok sevilmelerine karşın bir ‘albüm grubu’ olma duruşunu sürdürebildikleri için ayrıca tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

PANDEMİ SIKINTISINA İLAÇ

Gelecek onlar için çok parlak

Revelación (EP)
Selena Gomez
Smg Music/Interscope Records

Selena Gomez, geçen yıl yayımladığı ve ilgi gören albümü ‘Rare’de elektronik altyapılı bir dans pop sound’u üzerinde ilerlemişti. Öte yandan kendisinin yaklaşık 10 yıldır İspanyolca şarkılar söylemek istediğini, bunun kendi köklerine bir saygı duruşu olacağını biliyorduk. Gomez, karantina günleri boyunca evindeki stüdyoda yedi şarkılık ve İspanyolca EP’si ‘Revelación’ üzerinde çalıştı. Hatta çocukken sular seller gibi konuştuğu İspanyolcasının kelime dağarcığı daraldığından bir lisan koçu (İspanyolca öğretmeni demiyor) bile tuttu. Nasıl olmuş derseniz, tahmin edebileceğiniz gibi sound reggaetone, Latin ve R&B karışık... Şansı yüksek çünkü pandemi sıkıntısına ilaç gibi geliyor bu havalar, bünyeye coşku veriyor. Hem önümüz de yaz. Prodüktör Tainy’nin (Daha önce Bad Bunny, Cardi B, Ozuna gibi isimlerle çalıştı) kendisine çok yakışan bir Latin elbisesi diktiğini ve EP’yi 10 yıl beklediğimize değdiğini belirteyim. İlk video sahibi ‘De Una Vez’ çok iyi şarkı ancak ben en çok Myke Towers eşlikli ‘Damela To’yu beğendim. Dinleyin, kendinizi iyi hissedin. 

Yazarın Tüm Yazıları