Dijital çağın pop yıldızı

Cardi B’nin agresif tavrı, tartışmalı sözler ve mizah duygusu içeren samimi bir rap tarzıyla buluşunca ortaya hibrit bir şöhret çıkmış oldu. Şu an ABD’nin en güçlü kadınlarından biri. Yeni teklisi ‘Up’ ise bu başarıyı devam ettireceğinin kanıtı.

Haberin Devamı

Dijital çağın pop yıldızı

Kısa sürede Grammy’ler, Billboard ve Amerikan Müzik Ödülleri alan, Guinness düzeyinde tescil edilmiş çok sayıda rekora hem müzisyen, hem kadın hem de bir rap’çi olarak imza atan Cardi B yeni çağın pop yıldızına güzel bir örnek. Vine ve Instagram’da yayımladığı videolarla büyük bir viral ilgi yakalayan Cardi B’nin alameti farikası olan agresif tavrı, tartışmalı sözler ve mizah duygusu içeren samimi bir rap tarzıyla buluşunca ortaya hibrit bir şöhret çıkmış oldu. Birçok önemli mecranın da onayladığı gibi Cardi B bugün ABD’nin en güçlü ve etkili kadınlarından biri... Önemli olan prestijse, Billboard tarafından ‘2020’nin Kadını’ seçilerek şov yaptı diyebiliriz. Bugün küresel anlamda zirveye tırmanmış durumda...

Haberin Devamı

Geçen yıl, Megan Thee Stallion’la yaptıkları ve jet hızıyla yayılan ‘WAP’ şarkısı Cardi B için yeni bir eşikti. Ondan önce yaptığı iyi şarkıları tenzih eder, VH1 kanalı için hazırladığı reality show ‘Hiphop&Love’ı da kariyerinin dönüm noktalarından biri sayarım.

Ebeveynlere göre ‘ağzı pis’ bir kadın

Öte yandan ‘WAP’in başarısının ardından ne yapacağı önemliydi. ‘Up’ı dinleyince durmaya niyeti olmadığını iyice anladım. ‘Up’, ‘Güney sound’unda güçlü bir rap şarkısı. Parçanın geneline yayılan nakaratın etkisi yüksek.

Yeri gelmişken, şarkıdaki hiphop ritmi son derece basit ama gerisini oya gibi işlemiş Cardi B. Söz yazma başarısıyla da turnayı gözünden vurmuş. Ebeveynler onu ‘ağzı pis’ bir kadın olarak göredursun bugün kendi kuşağının en popüler rol modellerinden biri Cardi B... Çünkü rap’çimiz samimi, dobra ve hızlı... Dijital devrimin arzu ettiği gibi...

YENİ POP İÇİN KAZANIM

Dijital çağın pop yıldızı

Palmiyeler, yeni dalga müzisyenlerin ‘Biz de varız’ demeye başladığı o ilk günlerde de dikkatimi çeken üç-beş isimden biriydi.  Dijital âlemin imkânlarıyla
bu tür gruplar nicelik olarak artarken birbirlerine ilham ve cesaret de verdiler.

Haberin Devamı

Palmiyeler, bu anlamda hem öncülerden hem de çizgisini ve sound’unu hiç bozmadan iyi şarkılar yazarak güzel bir külliyat oluşturanlardan... ‘Karbeyaz’ ve ‘Derine’ adlı parçaları yaygın şekilde tanınıyor olsa da ben tüm işlerini beğeniyor, sound’uyla yarattığı biricik ve olumlu hissi seviyorum. 

‘Şeytan Odama Geldi’ albümüne gelecek olursak... Benim gibi Palmiyeler’i ayrı yere koyan, yeni pop için bir kazanım olarak görenlerdenseniz çoktan ezbere almışsınızdır.

Yine de açılış parçası ‘Doğan Güneş Bizi Yakar’ ve sonrasında ‘Gel Yanıma’, ‘Masum Bir Kedi’, ‘Aslında, Galiba’yı sırasıyla dinleyin. Bunların arkasına da albüme adını veren şarkıyı ekleyin. Punk bir tavırla başlayıp Palmiyeler’e özgü saykodelik sörf rock’a dönüşen bu şahane sound ve şarkıları açıkça tavsiye ediyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları