‘Amca’, hançer gibi bağlamayla buluşursa...

Bu albümde hem gitar var hem bağlama... Hem hicran var hem umut... ‘O türkü öyle okunmaz’lara girmek isteyen olursa cevabım şöyle: İlhan Şeşen, İlhan Şeşen gibi okumuş türküleri.

Haberin Devamı

Gündoğarken’in kalbimizdeki yeri ayrıdır ancak grubun ‘Amca’sı İlhan Şeşen’in 2001’de ‘Neler Oluyor Bize’ albümüyle yaptığı çıkış, ders niteliğindedir. İçerdiği hit’ler ve yarattığı etki itibariyle iz bıraktığı tartışılmaz. Dikkatinizi çekerim; Şeşen, o sıralar 52 yaşındaydı. Öte yandan ses rengi, vokal üslubu, şarkı yazarlığı düşünülünce nevi şahsına münhasır bir sanatçı olduğunu da biliyoruz. Tüm bunlara; kitlelere mal olmuş TV dizilerindeki rollerini de ekleyin; sonuç şu: Yetişkin kategorisinde bir star!

‘Amca’, hançer gibi bağlamayla buluşursa...İLHAN ŞEŞEN & ALİ OSMAN ERBAŞI, YEDİ BÖLGE İKİ GÖLGE

Ben yine de size Ali Osman Erbaşı’yı anlatmak isterim. Erbaşı, Şanlıurfalı bir bağlama üstadı. Aynı zamanda bestekâr ve aranjör. Birçok halk müziği sanatçısının arkasındaki gizli kahraman. Nuri Sesigüzel’le başlıyor hikâyesi. Zafer Dalgıç, İsmail Derker ve Mustafa Karaçeper’le kurdukları bağlama grubuyla dönemin plak ve kaset piyasasında yüzlerce albüme değer katıyorlar. Belkıs Akkale’nin, Zara’nın, Orhan Hakalmaz’ın, Şükriye Tutkun’un çok başarılı olmuş albümlerinin beyni yine Ali Osman Erbaşı. İlhan Şeşen’in de ‘Neler Oluyor Bize’si dahil üç albümünde parmağı var. Belki en önemli başarısı Müslüm Gürses’e aşıladığı Türk halk müziği sevgisi. Müslüm Baba’nın arabeskten uzaklaşıp türküye göz kırpmasını sağlayan da o.

Haberin Devamı

‘SARI GELİN’DEN ‘GESİ BAĞLARI’NA...

İlhan Şeşen ve Ali Osman Erbaşı bu kez bir türkü albümü yapmaya niyetleniyorlar. ‘Sarı Gelin’den ‘Beyaz Giyme’ye; ‘Ordu’nun Dereleri’nden ‘Gesi Bağları’na; ‘İzmir’in Kavakları’ndan ‘Evlerinin Önü Mersin’e birçok anonim türküyü yorumluyorlar. Hem gitar var hem bağlama... Hem hicran var hem umut... ‘O türkü öyle okunmaz’lara girmek isteyen olursa cevabım şöyle: İlhan Şeşen, İlhan Şeşen gibi okumuş türküleri. Gitar partisyonları özenle yazılmış. Erbaşı’nın bağlaması hançer gibi zaten. Sonuç olarak ekstradan bir Şeşen, bir de Erbaşı bestesi içeren çok güzel bir albüm çıkmış ortaya. Tereddütsüz alın.

Haberin Devamı

(Bu arada Spotify’da, ‘70’s adı altında bir İlhan Şeşen teklisi bulacaksınız. Daha önce gün ışığına çıkmamış o yıllardan kalma iki İlhan Şeşen şarkısı dinlemek isterseniz aklınızda bulunsun).

 

Yazarın Tüm Yazıları