‘Adamlar’ imzasını atmış!

Kendi şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Adamlar neden 1993 tarihli ‘Küçüğüm’ün cover’ını yapmaya girişti? Bence sound ve icrada farklı bir dokunuş üretip şarkının hafızasına katkıda bulunmak istediler... Hedefe ulaştıkları söylenebilir.

Haberin Devamı

‘Adamlar’ imzasını atmış
Küçüğüm (Tekli) / Adamlar Sony Music Türkiye

Sezen Aksu’nun 1993’te yayımlanan ‘Deli Kızın Türküsü’ albümü hem sanatçının en iyi albümlerinden biri hem de altında imzası olan Attila Özdemiroğlu, Aşkın Arsunan, Özkan Uğur, Fuat Güner, Erkan Oğur, Meral Okay, Onno Tunç, Gülten Akın, Şehrazat, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi müzik insanlarıyla bir ‘rüya takım’ yapıtıdır. Yine de bu albümün ortaya çıkmasında Sezen Aksu’dan sonra en önemli dokunuşu Uzay Heparı yapmıştır. Birçok parçanın altındaki aranjör imzasının yanı sıra genel sound üzerindeki etkisi de büyüktür. Albümün yayımlanmasının üzerinden bir yıl geçmeden, 24 yaşında kaybettiğimiz Heparı ile özdeşleşmiş şarkısıysa ‘Küçüğüm’dür.
Son şarkı olarak yer alan ve Heparı’nın piyanolarını yazıp çaldığı, düzenlediği özel bir eser olarak aradan geçen 28 senede klasikleşmiştir.

Haberin Devamı

ŞARKIYLA İYİ BİR BAĞ KURMUŞLAR

Peki, Adamlar gibi yeni nesil bir rock grubu, kendi şarkılarıyla ve geniş hayran kitlesiyle öne çıkmışken ‘Küçüğüm’ün cover’ını yapmaya karar vermesinin nedeni nedir? Muhtemelen şarkıyla kurdukları bağ ve iyi bir cover’da olması gerektiği gibi sound ve icrada farklı bir dokunuş üretip şarkının hafızasına katkıda bulunma ihtimalleri. Başarmışlar mı? Hedefe ulaştığı söylenebilir. Neredeyse tamamı iyi bir nakarat gücündeki şarkıya dozunda gitarlarla, alametifarikaları olan üst üste kaydedilmiş vokallerle ve akan zamanı çağrıştıran bir düzenlemeyle Adamlar imzasını atmış!

Bu imzadaki katkısı vesilesiyle prodüktör Emre Malikler’i unutmayalım ve bu şarkının kısa film tadındaki videosunun yönetmeninin Mehmet Sallak olduğunu da ekleyelim.

YAZA MOTİVE EDİYOR

Lorde, kademeli olarak normalleştiğimiz, müzisyen ve müzikseverler için umut verici şu günlerde birçok popçunun yapmaya çalıştığını denemiş: Güçlü ve motive eden bir yaz şarkısı... Lorde’nin ‘şarkı’ya yaklaşımını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Yaza giriş ve fırtınalı günleri geride bırakma duygusundan nemalanıyor gibi gözükse de aslında dört yıldır kapalı olan Lorde sezonunu kendi üslubuyla açıyor. Çabasıyla ‘çerez pop dünyası’ içinde farklılaşıyor.
‘Adamlar’ imzasını atmış
Solar Power (Tekli) Lorde / Universal Music New Zealand

FİLM MÜZİKLERİ SÜRPRİZ OLDU

Haberin Devamı

Bir sürpriz yapıp son şarkısını ‘Gully’ filminin müzikleri için söyleyen Dua Lipa böylece sevenlerine yeni bir tekli armağan etmiş oldu. ‘Can They Hear Us’ üflemeli ve yaylıların baskın olduğu düzenlemesiyle öne çıkıyor. Şarkının prodüktörü 2nd Roof, söz ve müziğe Dua Lipa ile imza atansa Clarence Coffee Jr. ‘Gully’nin soundtrack’inde ayrıca 2Chainz, Miguel, Dolla Sign gibi öne çıkan isimler var. Travis Scott ise soundtrack’te yok ancak filmde görünüyor.
‘Adamlar’ imzasını atmış
Can They Hear Us (Tekli) Dua Lipa / Warner Records UK

Yazarın Tüm Yazıları