Tatilde köpeklerimizi bekleyen tehlikeler

Tatil planlarınıza dostunuzu da dahil etmek, alacağınız keyfi daha da arttıracaktır. Ancak tatil bölgelerinde dostlarınızın başına gelebilecek olan problem ve kazalara bilinçli şekilde önlem almak, aylarca beklediğiniz tatilin zehir olmasını engelleyecektir.

Haberin Devamı

Tatil yaparken dostunuzu bekleyen tehlikeleri şöyle sıralayabiliriz.

Tatilde köpeklerimizi bekleyen tehlikeler

Kene ve parazitler: Sıcak tatil beldelerinde bolca bulunan kene, pire ve tatarcık sinekleri dostunuzun ciddi ve tehlikeli hastalıklara yakalanmasına sebep olabilir. Tatile çıkmadan önce veterinerinizi ziyaret ederek, köpeğinizin parazit ilaçlarının yapılmasına ve koruyucu tasmalarının yenilenmiş olmasına özen gösterin.
Yılan-böcek sokması: Özellikle Ege bölgesi ve güneydeki tatil beldelerinde sıcak ile neme bağlı olarak bolca arı, örümcek, akrep, yılan gibi canlılarla karşılaşma ihtimalini göz ardı etmeyin. Dostunuzun başına gelebilecek olan ısırılma ve sokmalara karşı veteriner kliniğine ulaşana kadar uygulamanız gereken ilaçları içeren bir ilk yardım setini yanınızda bulundurun.

Tatilde köpeklerimizi bekleyen tehlikeler

Sıcak çarpması: Tatile giderken seyahat esnasında ya da güneşin dik olduğu saatlerde plajlarda sıcağa karşı bizler kadar toleranslı olmayan dostunuzu korumanız gerekli olduğunu, asla arabada yalnız bırakmayacağınızı ve serin su ihtiyacını sürekli takviye etmeniz gerektiğini unutmayınız.
Klima riski: Gerek seyahat esnasında arabada gerekse tatil yerlerinde odalarda yoğun klima kullanımı köpeğinizde üst solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Dostunuzu barındırdığınız ortamlarda direkt ve yoğun klima kullanımından kaçının.
Su zehirlenmesi: Denize girip yüzerek serinlemek sizin olduğu kadar dostunuz için de keyifli olacaktır. Ancak yüzme esnasında bolca tuzlu deniz suyu yutma ihtimali dostunuz için tehlike oluşturabilir. Köpeğinize giydireceğimiz köpek can yelekleri bu ihmali azaltacak, dalgasız zamanlarda dostunuzu yüzmeye götürmek onun için daha güvenli olacaktır.
Gıda zehirlenmesi: Yüksek sıcaklık ve neme bağlı olarak dostunuza hazırlayacağınız besinleri iyi muhafaza ederek bozuk gıdaların yol açabileceği problemleri engelleyin.
Aşırı egzersiz: Tatilde dostunuza ayırabileceğiniz daha çok vaktiniz olacağından bazen onunla oynadığınız oyunların ve egzersizlerin dozunu abartabilirsiniz. Aşırı sıcak ve nem ortamında köpeğinizin egzersiz ve oyunlara olan toleransının düşeceğini ve yüksek performanslı aktivitelerin onda problemlere sebep olabileceğini unutmayın. Dostunuzla oynayacağınız oyunları günün erken saatlerinde ya da güneş battıktan sonra planlayın.
***
Son olarak yola çıkmadan önce köpeğinizin aşı karnesini yanınıza aldığınızdan emin olun. Dostunuzla birlikte iyi bir tatil geçirmenizi dilerim.

Tatilde köpeklerimizi bekleyen tehlikeler



Yazarın Tüm Yazıları