Köpekler hakkında sık sorulan sorular

Köpek sahibi olmak isteyen ya da halihazırda köpek sahibi olanların bu sevimli dostlar hakkında merak ettikleri ve sıkça sordukları sorulara cevaplarıyla bir göz atalım bu hafta...

Haberin Devamı

- Hangi köpek ırkı bana uygun?
Köpek sahiplenirken ırkın uygunluğundan daha çok sorgulanması gereken, kişinin, ortalama ömrü 10-15 yıl olan ve insana bağımlı yaşayan bu canlının sorumluluğunu almaya hazır olup olmadığıdır. Hayat ritminize uygun olan köpeği seçerken ırklar bir kıstas olsa da birbirinden güzel melez köpeklerin barınaklarda ve sokaklarda bir ailesi olması için sahiplenilmeyi beklediğini unutmayın..

- Bana alışması için köpeği yavruyken mi sahiplenmeliyim?
Köpeğin sizinle iletişime geçmesi, size alışması ve sizi sahiplenmesi için zannedildiğinin aksine yavrudan edinilmesi gerekmez. Sahiplenilen genç ya da yetişkin köpekler çok daha çabuk ve kolay bir şekilde yeni sahiplerine ve ortamlarına bağlanıp adapte olurlar. Ayrıca bebek köpek bakımı ve yetiştirilmesi çok daha fazla sabır gerektiren ve daha zor bir seçimdir.

Köpekler hakkında sık sorulan sorular

- Köpeğime tuvalet eğitimini nasıl verebilirim?
Bu sorunun cevabını kavrayabilmek için en başta tuvalet alışkanlığının bir eğitim modeli olmaktan öte takip ve düzenle oluşturulabilecek bir yönlendirme olduğunu bilmek gerekir. Doğru ve düzenli beslenen, doğru zamanda doğru yerlere tuvalet yapması için yönlendiririlen köpekler, biraz sabırla kısa sürede tuvalet alışkanlıklarını kısa sürede geliştirirler.

- Köpeğimi günde kaç kere gezdirmeliyim?
Köpekler de tıpkı bizler gibi dışarıya çıkmak, gezmek, egzersiz yapmak ve sosyal iletişim kurmak isterler. Tüm bu sebeplerden ötürü onları günde en az 3 kez gezdirmek ve gezintinin süresinden çok kaliteli vakit geçirmeyi hedeflemek en doğru adım olacaktır.

Köpekler hakkında sık sorulan sorular

- Köpeğimi günde kaç defa beslemeliyim?
Beslenme alışkanlıkları ve sıklığı, dostumuzun yaşı ve kondisyonuna göre değişkenlik gösterebilir. Bebeklik döneminde 3-4 öğün beslemeniz gereken köpeğinizin yetişkinlik sürecinde en az iki defa beslenmesi uygun olacaktır. Bilinen yaygın görüşün aksine, yetişkinlik döneminde tek öğün besleme dostunuz için yetersiz ve yanlış olacaktır.

- Köpek beslemek insan sağlığı açısından riskli midir?
Sağlık kontrollerine, düzenli yapılan aşılarına ve paraziter mücadeleye özen gösterilen köpekler sağlığınızı tehdit etmez, hayatınızı ritme sokarak fiziksel ve ruhsal sağlığınıza tahmin ettiğinizin çok ötesinde fayda sağlarlar.

Köpekler hakkında sık sorulan sorular

- Çocuk olan evde köpek beslenir mi?
Köpekle büyüyen çocukların köpek sayesinde bağışıklık sistemlerinin daha kuvvetli olacağı ve ruhsal sağlıklarının da çok daha dengeli olacağı bilimsel olarak ispatlıdır. Köpekle büyüyen çocukların dengeli, paylaşımcı, yardımsever ve planlı oldukları net bir gerçektir...

Yazarın Tüm Yazıları