Köpeğinizi eğitirken yaptığınız hatalar

Köpeklerimiz şehir yaşantısı içinde insan hayatına ve alışkanlıklarına entegre olarak yaşamak durumundadır.

Haberin Devamı

Köpeğinizi eğitirken yaptığınız hatalar

Birliktelik içeren bu yaşantıyı uyumlu hale getirebilmek için belli kuralları köpeğimize öğretmek kaçınılmazdır. Köpeğe kılavuzluk yaparak ve eğitim desteği oluştururken şu hatalardan kaçınmalıyız:

SABIR GEREKTİRİYOR

- Tür dışı bir canlıyla kurduğumuz ilişkide toleranslı olmak en önemli noktadır. Köpeğin bizim isteklerimizi anlaması ve bunları uygular hale gelmesi sabırlı bir şekilde tekrar yapmayı gerektirir.
- Özellikle yavru bir köpeğin eğitimi söz konusuysa beklentilerimizi yüksek tutmamalıyız. Bilişsel algısı sınırlı ve yetersiz olan yavru köpeğin birdenbire uyumlanamayacağını zaman içerisinde gelişim sürecine paralel ilerleme kaydedeceğini unutmamalıyız.

Haberin Devamı

DOĞRU EKİPMAN ÖNEMLİ

- Köpeğin eğitiminde onu rahatsız edecek ve uygun olmayan tasma kayış gibi ekipmanların seçilmemesine özen göstermeliyiz. Köpeğin öğretiler esnasında konforlu olması doğru ekipman seçimiyle doğrudan ilişkilidir.
- Köpeğimizi eğitirken sağdan soldan duyulan kulaktan dolma bilgilere kulak asmayarak araştırma yapıp bilimsel olarak doğruluğu ispatlı sistemleri kullanmaya özen gösterelim.

Köpeğinizi eğitirken yaptığınız hatalar

BOL BOL ÖDÜLLENDİRİN

- Dostumuzu eğitirken bol bol ödül ve motivasyon kullanmayı ihmal etmeyin.
- Ödülsüz ve motivasyonsuz çalışmalar aranızda kurulması gereken ilişkiyi geciktirecek ve zedeleyecektir.
- Öğretiler esnasında ceza sistemlerinden uzak durun. Ceza köpeğin öğrenmeye olan isteğini bloke ederek motivasyon kaybetmesine neden olacaktır. Ceza odaklı çalışmalar aranızdaki ilişkiyi bozar ve her iki tarafı da mutsuz eder.
- Köpeğinizin eğitimi esnasında zaman zaman ihtiyaç duyacağınız profesyonel yardımların kaynağını iyi seçmeye dikkat edin. Eğitimde pozitif yöntemleri ilke edinmiş, tecrübeli ve bu konularda yetkinliği belgeli kişileri tercih edin.

Haberin Devamı

İYİ BESLENMELİLER

- Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Yetersiz ve iyi beslenmeyen köpeğin eğitiminden randıman akmak mümkün olmayacaktır.
- Köpeğinize bir şey öğretmeye çalışırken uzun ve sıkıcı çalışmalardan kaçının. Kısa, motivasyonel ve oyunlarla harmonize edilen çalışmalar her zaman daha etkin olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları