Köpeğinizi bahçede bekleyen tehlikeler

Bahçesi olan evler, köpek dostlarımız için açık hava ve doğayla daha yakın ilişkide bulunmalarını sağlaması açısından konforlu ve keyiflidir. Dilediği zaman bahçesinde serbest ve özgürce koşabilmek köpeklerimize büyük mutluluk verir. Ancak bahçe ortamları dikkat edilmediği ve önlemleri alınmadığı takdirde, dostlarımız için bazı tehlikeleri barındırabilir.

Haberin Devamı

Köpeğinizi bahçede bekleyen tehlikeler

TEHLİKELİ BİTKİLER TEMİZLENMELİ


- Özellikle bahar aylarında doğanın uyanmasıyla birçok bitki yeşermeye başlar. Biz istemesek de rüzgârla ve kuşlarla bahçemize taşınabilecek olan yabani ve köpek dostumuz için toksik olabilecek bitkiler bahçemizde hayat bulabilir. Meraklı ve zaman zaman yeşil bitkileri yemeyi seven köpekler bu zehirleyici olabilen bitkileri tüketebilir ve zehirlenebilirler. Bu sebeple köpeğimiz için tehlikeli olabilecek bitkileri bahçemizden uzak tutmaya özen göstermeliyiz.
- Sıcak havalarda böcek hareketleri ve popülasyonu artar. Meraklı ve avcı karakterde olan köpekler onları kovalamayı ve yakalamayı severler. Her yaz birçok köpek, arı ve böcek sokması sebebiyle veteriner kliniği ziyaretlerinde bulunmaktadır. Dostumuz için tehlikeli olabilecek bu canlıları elimizden geldiğince bahçelerimizden uzak tutmalıyız.

Köpeğinizi bahçede bekleyen tehlikeler

ALERJİK REAKSİYONA KARŞI TAKİP

- Tıpkı bizlerde olduğu gibi bahar ve yaz aylarında tozlaşma ve bitki popülasyonunun artmasına bağlı köpeklerde de alerjik reaksiyonlar artmaktadır. Bahçe ortamı kullanan köpekler doğal olarak bu alerjenlere daha çok maruz kalacaktır. Bu dönemlerde köpeğimizi yakın takibe alarak olası alerjik durumlar için veteriner hekiminizle kontakta bulunmalısınız.
- Yazın bahçede uzun vakit geçiren köpeklerimizin güneşin zararlı etkilerinden ve ısı çarpmasından korunmaları hedefli gölge alanlarının olmasına dikkat etmeliyiz. Sıcak havayla birlikte dostumuzun artan su ihtiyacını su kabını sürekli tazeleyerek karşılamalıyız.

Köpeğinizi bahçede bekleyen tehlikeler

RUTİN İLAÇLAMALAR İHMAL EDİLMEMELİ

- Köpeğimizle birlikte ortak kullandığımız bahçelerimizde ilaçlama ve gübreleme çalışmaları yaparken onlar için tehlikeli olmayacak ürünleri seçmeye özen göstermeliyiz.
- Bahçemizde çoğalabilecek köpeğimizin deri ve vücut boşluklarına girerek ağrılı ve tehlikeli enfeksiyonlara sebep olabilen pisi pisi otlarını bahçemizden temizlemeliyiz.
-Bahçelerimizi sınırlayan çit ve tellerin bakımını yapmalı dostumuzun yaralanmasına neden olabilecek girinti ve çıkıntı kısımlar için önlem almalıyız.
- Bahar ve yaz aylarında bahçede yoğun vakit geçirecek dostunuzu artan pire ve kene tehlikesine karşı rutin olarak ilaçlamayı ihmal etmemeliyiz.

Yazarın Tüm Yazıları