Cildiniz ve saçlarınız sonbahara hazır mı?

Deniz, güneş ve kum üçlüsünün büyüsüne kapıldığımız yaz mevsiminde maalesef ki, güzellik ve bakım ritüellerimizi ihmal edebiliyoruz.

Haberin Devamı

Tatilin verdiği rahatlıkla göz ardı ettiğimiz bakımlarımızın ardından siz de cildinizin ne kadar mat ve solgun göründüğünü fark ediyorsunuzdur. Özellikle yaz boyunca cildinizde bir de güneş koruma kremi kullanmadıysanız, cilt lekeleriyle karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz oluyor. Eğer siz de cilt, saç, el ve ayak bakımınızla yaz ayları boyunca pek ilgilenemediyseniz, şimdi vücudunuza hak ettiği bakımı yapmanın tam da zamanı!

Cildiniz ve saçlarınız sonbahara hazır mı

İLK KURAL CİLDİ ARINDIRMA

Yaz boyunca cilt bakımınızı ihmal ettiğinizde; kuru, mat ve sağlıksız görünen bir cilt ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Özellikle güneşin zararlı ışınlarından olumsuz etkilenen cildimiz, kuruyor, yıpranıyor ve cilt lekelerine maruz kalıyor. Ancak cildimizin solgun görünmesinin en önemli nedeni, ölü derilerin gözenekleri tıkamasıdır. Gün sonunda mutlaka siz de cildinizi temizliyorsunuzdur. Ancak terle bulaşan toz, kum ve güneş koruyucu ile aftersun gibi kremlerin kalıntıları, gözeneklerinizi tıkayarak, cildinizin nefes almasını engelliyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim, etkili bir cilt bakımının ilk kuralı, cildi iyi bir şekilde arındırmaktan geçer. Bu nedenle yaz aylarının getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek için işe cilt tipinize uygun haftada 1 detoks etkili arındırıcı maskeler uygulamakla başlamalısınız. Bunu yaparken doğal ve bitkisel ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer, Türk kahvesi ya da fitre kahve içmeyi seviyorsanız, bunların telvelerini de maske olarak kullanabilirsiniz. Kahve telvesini bir fırça yardımıyla cildinize sürün, 15 dakika bekletin ve durulayın. İyi bir detoks etkisi yaratacaktır. Haftada 1 kez bu işlemi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İKİNCİ KURAL CİLDİ NEMLENDİRME

Gelelim cilt bakımının ikinci en önemli adımı olan nemlendirme işlemine. Bu dönemde kullanacağınız cilt bakım ürünleri cildinizin nem dengesini yeniden sağlamalı ve güneşin verdiği hasarları toparlama özelliğine sahip olmalıdır. Çünkü bu dönemde cildinizi kışın soğuk günlerine de hazırlıyorsunuz. Sonbaharda cilt bakımınızı ne kadar doğru yaparsanız, kışın da cildiniz bir o kadar kusursuz görünür. Yaz aylarında sık sık duş alınması, havuza, denize girilmesi ve güneş ışınları, cildinizin daha çok yıpranmasına, nem dengesinin bozulmasına yol açıyor. Bu nedenle cilt tipinize uygun yoğun bir nemlendirici ile cildinizi mutlaka korumalısınız. Ben, özellikle bu dönemde kadınlara profesyonel bir cilt bakımı yaptırmalarını da öneriyorum. Çünkü her ne kadar evlerimizde ürünler kullanıyor olsak da uzman bir kişinin uyguladığı cilt bakımı, gerçekten cildinizi kışa hazırlama anlamında çok fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

Cildiniz ve saçlarınız sonbahara hazır mı

SAÇLARINIZI SONBAHARA HAZIRLAYIN

Güneşin zararlı ışınlarından, klorlu ve tuzlu sudan cildimiz gibi saçlarımız da olumsuz etkileniyor. Yaz aylarından yıpranmış bir şekilde çıkan saçlarımıza bir de sonbahar ile gelen hava değişimi eklenince, saçlar matlaşıyor, dökülüyor ve sağlığını kaybediyor. Bu nedenle sonbaharın ilk günlerinde saçlarımıza çok iyi bakım yapmamız ve ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri vermemiz gerekiyor. Bu dönemde saç sağlığımıza iyi gelen besinleri de tüketmek çok önemli. Çünkü sağlıklı saçlara sahip olmanın en iyi yollarından biri doğru beslenmekten geçiyor. Mesela beslenme listenize saç sağlığına iyi gelen avokado, mantar, yumurta, ceviz, zencefil, muz, nar, ıspanak, havuç, yoğurt (ev yapımı) ve somon balığını ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra mutlaka saç bakım maskelerini kullanmanızı öneriyorum. Bitkisel ve doğal ürünlerle evlerinizde de çok güzel bakım maskeleri yapabileceğinizi hatırlatmak isterim. Ayrıca saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olan birçok bitkisel yağ da bulunuyor. Papatya, havuç, nane, çay ağacı, çörek otu, badem ve fındık yağlarından yapılmış maskeler ile de saç sağlığınızı korumanız mümkün. Ancak son yıllarda benim saç sağlığıyla ilgili en sevdiğim uygulamalardan birisinin saç mezoterapisi olduğunu söyleyebilirim. Bu uygulama, saçlarınızın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino asitleri kısa sürede alabilmenize olanak sağlıyor. Saç dökülmelerini azaltan ve saçları içten güçlendiren bu uygulama hem pratik hem de etkili sonuçlarıyla oldukça dikkat çekici.

Haberin Devamı

Cildiniz ve saçlarınız sonbahara hazır mı

AYAKLARINIZIN DA BAKIMA İHTİYACI VAR

Yaz aylarında terlik ya da sandaletlerle dolaşmamız ve ayaklarımızın sıkça suya maruz kalması nedeniyle ayaklarımız kuruyor ve topuklarda çatlaklar oluşabiliyor. Sonbahar aylarında ayaklarınızı şımartmayı da ihmal etmemelisiniz. Yumuşatıcı ve peeling etkili kremler kullanmak ayak sağlığınız için yapabileceğiniz pratik çözümlerden sadece birkaçı.

Cildiniz ve saçlarınız sonbahara hazır mı

BAKIMLI ELLER GÜZELLİĞİNİZİ TAMAMLAR

Çevresel faktörlerden en çok etkilenen bölgelerden biri de ellerimizdir. Suyla çok fazla temas eden ve bu nedenle kurumaya meyilli olan ellerimiz ve tırnaklarımız için de iyi bir bakım yapmanız şart. Tırnak bakım yağları ve cildinize uygun nemlendiriciler, tabii ki vazgeçilmezlerimiz arasında. Ancak özellikle 30 yaşından sonra güneşlenme ve yaş almayla birlikte oluşan lekeler için bu yüzeysel bakımlar maalesef ki işe yaramıyor. Bunu için medikal estetik uygulamalarından faydalanmanız gerekiyor. Günümüzde ise birçok el gençleştirme yöntemi var. Bunlardan size uygun olan birini seçerek her daim bakımlı ellere sahip olabilirsiniz. Çünkü bu uygulamalar ellerinizin yıllara meydan okumasına yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları